2. konferencija o PR-u za poduzetnike i obrtnike!


ovo je slika
Četvrtak, 3. listopada 2019.

#prpitch počinje za točno:

00

Dana


00

Sati


00

Minuta


00

Sekundi


program final _pr pitch_konferencija_ PR_ GLAS_ODNOSI S JAVNOŠĆU

GOSTI - PREDAVAČI - PANELISTI

prglas-logo-okomito-200px200Print
PRglas
PRglas je prvi hrvatski portal o odnosima s javnošću i ostalim fragmentima integrirane marketinške komunikacije kojeg stvaraju stručnjaci za odnose s javnošću, novinari, kao i studenti koji se žele baviti ovim poslom vođeni idejom da nas sinergija spaja i pokreće. Cilj nam je prikupiti što više informacija potrebnih za kvalitetno komuniciranje s javnošću te promicati dobar glas o raznim kampanjama, događanjima i projektima, upozoravati na greške i loše poteze. Da bismo skratili vrijeme traženja, pružamo vam sve informacije na jednom mjestu i alate komunikacije online i offline vrste medija. Namijenjen je svima koje zanima neki od tih dijelova: stručnjacima za odnose s javnošću, poduzećima, studentima i svima koji žele naučiti nešto više o toj temi.
Stjepan_Mesić_Predsjednik RH od 2000. do 2010.200px-Vrhovni zapovjednik
Stjepan Mesić
STJEPAN MESIĆ (Predsjednik RH od 2000. do 2010.) Stjepan Mesić rođen je 24. prosinca 1934. u Orahovici. Diplomirao je na Pravnome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1961. Tijekom studija bio je istaknuti studentski lider. U politički život ulazi 1965. kao zastupnik u Saboru SR Hrvatske, kada je izabran na listi građana. Početkom 70-ih, zbog sudjelovanja u pokretu za ravnopravnost Hrvatske u tadašnjoj Jugoslaviji, „Hrvatskom proljeću”, bio je osuđen i proveo je godinu dana u zatvoru Staroj Gradiški. Početkom 90-ih pristupa Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Obnašao je dužnost tajnika stranke, a potom i predsjednika Izvršnog odbora. Nakon prvih višestranačkih izbora 1990. imenovan je prvim predsjednikom Vlade Republike Hrvatske. Odlukom Sabora Republike Hrvatske 25. kolovoza 1990. postaje član Predsjedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Početkom 1991. imao je važnu ulogu u sprječavanju puča generalske vrhuške bivše JNA protiv demokratski orijentiranih republika Hrvatske i Slovenije. U srpnju 1991. postao je predsjednik Predsjedništva SFRJ i na tom položaju ostaje do prosinca 1991. Od rujna 1992. do svibnja 1994. obnaša dužnost predsjednika Sabora Republike Hrvatske. Nezadovoljan ukupnom politikom HDZ-a, a osobito politikom prema BiH, napustio je HDZ i osnovao novu političku stranku – Hrvatskih nezavisnih demokrata (HND). Poslije rascjepa u HND-u, 1997., s većinom članstva ulazi u Hrvatsku narodnu stranku, gdje obnaša dužnost izvršnog dopredsjednika i predsjednika gradske organizacije Zagreba iste stranke. U veljači 2000. izabran je za Predsjednika Republike, te ponovo u siječnju 2005. godine. Tijekom njegova mandata Republika Hrvatska postala je članica NATO-saveza.
Andrea_Perkov_tajnica_talijansko_hrvatske_gospodars_ke-komoretalijansko_hrvatska_gospodarska komora
Andrea Perkov
Andrea Perkov, Generalna tajnica Talijansko-hrvatske gospodarske komore - NAKON ZAVRŠENE SREDNJE ŠKOLE U RODNOM Splitu, 1995. seli se u Milano gdje pohađa Accademia di belle arti di Brera. Po povratku u Hrvatsku specijalizira se pri Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih poslova za voditelja projektnih ciklusa EU. Svoje znannje usavršava kao stipendist De Vos Institute iz Marylanda sa zvanje menadžera u kulturnom sektoru. Nekoliko godina posvećuje uravo kulturi stvaranjem međunarodnih projekata za Udruge kulturne institucije poput Udruge suvremenih umjetnika Punta Arta, Studio let 777, Galerije Klovićevi dvori. Upravo kroz rad s umjetnicima osvješćuje povezanost i nužnost usmjeravanja svojih profesionanih vještina ka svijeu biznisa te 2016. započinje rad u Talijansko hrvatskoj gospodarskoj komori. Kao voditelj Komore prolazi i kroz školovanje za Data protection officera te u Rimu polaže formaciju za Generalne tajnike gospodarskih komora za inozemstvo. Kako u okviru Komore susreće svakodnevno investitore i poduzetnike te i sama organizira niz aktivnosti usmjerenih na poboljašnje kvalitete rada i vidljivosti , kako Komore tako i njenih članova, tema Pr i Marketinga je upravo ono što se pokazalo kao nužno i potrebno talijanskim poduzetnicima.
andrea-tiberi_zagrebačka banka_banka_Direktor Upravljanja iskustvom klijenata, Marketinga i Identiteta i komuniciranja_UniCreditzagrebacka-banka-logo
Andrea Tiberi
Član Upravnog odbora Zagrebačka banka d.d. - Unicredit Direktor Upravljanja iskustvom klijenata, Marketinga i Identiteta i komuniciranja. Od 2018. član je upravnog vijeća Udruge talijanskih poduzetnika UTPUH
olivera_majić_zamjenica gradonačelnikaGrad-Zagreb-fb-v2
Olivera Majić
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić Obrazovanje: - Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu - doktor znanosti - Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - magistar znanosti - Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – magistar specijalist iz znanstvenog područja marketinga - Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - pedagoško psihološko obrazovanje - Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu - diplomirani politolog Radno i političko iskustvo: - od 2001.- Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (prodekanica za studente od 2011.; profesor visoke škole od 2011.; viši predavač 2003.-2010.; predavač 2001.-2003.) - od 1997. - Prva ekonomska škola Zagreb (profesor marketinga – profesor savjetnik (MZOS), profesor komunikacijsko prezentacijskih vještina, profesor poslovnih komunikacija), - od 1995. - Pučko otvoreno učilište (profesor – vanjski suradnik) - od 1985. do 1987. - Izdavačka kuća Spektar (komercijalist)
Ivana_Crnic_-Služba-za-odnose-s-javnošću_Ured-predsjednice-_Republike_Hrvatskegrb
Ivana Crnić
Ivana Crnić - Glasnogovornica predsjednice Republike Hrvatske, diplomirala je na 1998. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Završila je i Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske kao i edukacijski program London School of Public Relations. Karijeru je započela 2002. godine u Ministarstvu europskih integracija na poslovima informiranja javnosti o prednostima ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Od 2003.-2007. godine bila je glasnogovornica Ministarstva europskih integracija a kasnije spajanjem ministarstva glasnogovornica Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Vodila je tribine pod nazivom „Nacionalni forum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj Uniji“. Aktivno je sudjelovala u kampanji vezanoj uz referendum ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, te je od 2011.-2013. godine bila voditelj Odjela za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Nakon podužeg broja godina na poslovima vezanim uz informiranje javnosti, odlazi na mandat gdje od sredine 2013. pa do srpnja 2017. obavlja konzularne poslove kao i poslove vezane u kulturu, medije, iseljeništvo u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mississaugi, Kanada. Članica je Akademije za politički razvoj. Govori engleski i njemački jezik.
prpitch-ana-tkalceclogo-huoj_1-e1488792730280-01
Ana Tkalac Verčič
Predsjednica HUOJ-a Ana Tkalac Verčič redovita je profesorica na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta – Zagreb. Diplomirala je i magistrirala na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a doktorirala na Ekonomskom fakultetu – Zagreb, na kojem radi od 1997. godine. Kao Fulbrightov stipendist boravila je na University of Maryland, u SAD-u. Diplomantica je prestižnog britanskog CIPR (Chartered Institute of PublicRelations) programa. Područja kojima se bavi u svojem znanstvenom i nastavnom radu obuhvaćaju različite komunikacijske discipline prvenstveno područja marketinške komunikacije, odnosa s javnošću, oglašavanje i interne komunikacije. Na Ekonomskom fakultetu – Zagreb nositeljica je i su-nositeljica brojnih kolegija (Marketing, Marketinška komunikacija, Odnosi s javnošću, Oglašavanje i drugih) na preddiplomskom, diplomskom, specijalističkom i doktorskom studiju. Objavila je brojne radove u priznatim međunarodnim znanstvenim časopisima, te održala više pozvanih predavanja. Dobitnica je nagrade „Mijo Mirković“ u 2016. godini za autorstvo sveučilišnog udžbenika „Odnosi s javnošć“, te nagrade PRIDE (PublicRelationsDivision of the National CommunicationAssociation) za koautorstvo međunarodnog udžbenika “The Global PublicRelationsHandbook”, 2003. godine.
prpitch-ankica_mamicimc
Ankica Mamić
Više od 20 godina predano se bavi odnosima s javnostima, a zahvaljujući utjecaju kojeg danas ima, zasluženo je nazivamo pionirom odnosa s javnošću u Hrvatskoj. Vlasnica agencije IM&C ujedno je i ovlašteni CIPR predavač te je članica brojnih domaćih i međunarodnih udruga za odnose s javnošću kao što su to Hrvatska udruga za odnose s javnošću, International Public Relations Association, Chartered Institute of Public Relations te European Public Relations Education and Research Association.
Vanja Ovčar, posebni savjetnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrtamingo17_logo_
Vanja Ovčar
Vanja Ovčar magistar je politologije, a svoju diplomu stekao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Svoj medijski put započeo je još u osnovnoj školi na Radiju 1 u Čakovcu, dok je tijekom studiranja više od godinu dana proveo kao voditelj večernjeg programa na Otvorenom radiju. Osim što je poznat kao moderator i voditelj brojnih evenata i svečanosti, bio je angažiran i na drugim područjima. Tako je jedno vrijeme obnašao dužnost predsjednika Savjeta mladih Grada Čakovca, a kasnije bio angažiran i u radu Hrvatske turističke zajednice u Zagrebu. Po završetku fakulteta godinu je dana radio u odnosima s javnošću Međimurske županije, dok je sredinom 2018. godine imenovan posebnim savjetnikom ministra gospodarstva, poduzetništa i obrta Darka Horvata, a tu funkciju obnaša i danas. Veliko priznanje za njega bilo je nedavno uvrštavanje među petero finalista izbora za najboljeg političkog PR-ovca „Megafon 2019.“, koji se održato u sklopu 12. Weekend Media Festivala u Rovinju.
Davor_Denkovski_viši stručni savjetnik gradonačelnika na poslovima odnosa s medijimaGrad-Zagreb-fb-v2
Davor Denkovski
Davor Denkovski S odnosima s javnošću susreće se 2003. kada je bio imenovan načelnikom Službe za odnose s javnošću, informiranje i kulturu i glasnogovornikom Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Nakon šesnaestogodišnje karijere u Ministarstvu obrane, prelazi u gradsku upravu Grada Zagreba na mjesto glasnogovornika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a momentalno se nalazi na mjestu višeg stručnog savjetnika gradonačelnika upravo na poslovima odnosa s medijima.
Sandro_Baričevićfooter-logo
Sandro Baričević
Iskusan i svestran stručnjak sa više od 25 godina raznovrsnoga međunarodnoga iskustva u General Managementu, korporativnim komunikacijama te korporativnim javnim politikama, od čega 17 godina međunarodne karijere u tvrtki The Coca-Cola Company. Osnivač i CEO konzultantske tvrtke EQUESTRIS za poslovno savjetovanje specijalizirane za područja korporativne strategije, strateškoga komuniciranja, testiranja poruka i razvoja pobjedničkog Narativa kao i za područja Inbound Marketinga te upravljanja korisničkim iskustvom (CX), zagovaranja (Advocacy), upravljanja regulatornom okolinom i javnim politikama, upravljanja kriznim situacijama te upravljanja reputacijom za domaće i multinacionalne klijente. Bio je Direktor Komunikacija za Europu za tvrtku The Coca-Cola Company te Direktor korporativnih komunikacija i javnih politika za više geografskih područja Grupa Europe i Euroazije. Također, bio je član Uprave tvrtke Coca-Cola Adria d.o.o. Njegovo iskustvo uključuje i dva mandata kao Glavnoga tajnika riznice Američke Trgovačke komore u Hrvatskoj (AmCham Croatia) te dva mandata kao Predsjednika Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), krovne udruge komunikacijskih profesionalaca u Republici Hrvatskoj. Službeno certificirani komunikacijski stručnjak, diplomant prestižnoga međunarodnog MBA programa iz područja marketinga i financija te dobitnik nagrade European Excellence Award (2010) koju dodjeljuje Europska udruga komunikacijskih direktora.
prpitch-gordan-turkoviccta komunikacije
Gordan Turković
Gordan Turković suvlasnik je i partner u agenciji CTA komunikacije te je komunikacijski savjetnik s višegodišnjim iskustvom u strateškom savjetovanju, kriznom komuniciranju i političkom marketingu. Prethodno je sedam godina radio u agenciji za odnose s javnošću Manjgura u kojoj je bio zadužen za razvoj strategija kampanja, ali i njihovu operativnu provedbu i koordinaciju. Savjetovao je i kandidate u čitavom nizu političkih kampanja u Hrvatskoj i regiji i to na svim razinama – predsjedničkim, općim izborima, izborima za Europski parlament te lokalnim izborima. U vrijeme između političkih kampanja surađuje s klijentima iz različitih sektora u razvijanju njihovih komunikacijskih strategija te je bio i dugogodišnji komunikacijski savjetnik nekolicini gradonačelnika i župana. Zajedno s Manjgurinim izbornim timom dobitnik je i prestižnu nagradu Polaris za 2018. godinu koju, za izvrsnost u provedbi političkih kampanja i strategija, uručuje Europsko udruženje političkih konzultanata (EAPC) i to u konkurenciji agencija i kampanja iz čitavog svijeta. Gordan je i vanjski predavač na kolegiju „Strategije upravljanja odnosima s javnošću“ pri Katedri za marketing i komunikacije Poslovnog veleučilišta Zagreb te učestalo održava gostujuća predavanja, edukacije i radionice na drugim fakultetima, privatnim školama i za klijente. Prije Manjgure i CTA komunikacija, Gordan je šest mjeseci stažirao u Uredu Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Zagrebu u Odjelima za povratak i reintegraciju i Odjelu za odnose s javnošću te radio kao novinar za MediaScan. Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 2009. godine. Na matičnom fakultetu završio je i poslijediplomski specijalistički studij „Regionalne komparativne studije Srednje i Jugoistočne Europe” te stekao titulu sveučilišnog specijalista komparativne politike.
Mirela Španjol Marković Ciceronagencija_ciceron_mirela
Mirela Španjol Marković
Mirela Španjol Marković vodeća je hrvatska poslovna konzultantica. Direktorica je i vlasnica tvrtke Ciceron komunikacije, specijalizirane za treninge iz područja retorike, komunikacijskih te prodajnih vještina i leadershipa. U svojoj 15-godišnjoj praksi održala je preko 1000 treninga u najvećim domaćim i inozemnim tvrtkama. Autorica je prvog hrvatskog priručnika za retoriku “Moć uvjeravanja“ koji je sa svojih 8000 prodanih primjeraka postao domaći bestseller. Česta je gošća-komentatorica u elektroničkim medijima u analizi javnog nastupa političara i javnih govornika općenito. Školovala se na prestižnim domaćim i stranim poslovnim školama. Posjeduje train the trainer certifikate najpoznatijih njemačkih Instituta za poslovnu edukaciju (Haufe Akademie, Instatik, VA Akademie) iz područja komunikacije, prodaje i leadershipa. Od 2012. godine, kad je završila certificirani program za coaching, bavi se intenzivno business coachingom. Klijentima iz poslovnog svijeta, uglavnom top menadžerima i poduzetnicima, kroz individualni coaching daje podršku u razvijanju osobnih potencijala u području komunikacije, leadershipa, organizacijskog razvoja te strateškog vođenja timova, kao i osobnog razvoja. U najvećim hrvatskim tvrtkama provodi modularni leadership programe u kombinaciji s coachingom za top i visoki management. Recenzije polaznika na www.ciceron.hr Već 12 godina redovito piše blogove s temama iz komunikacije, leadershipa i osobnog te organizacijskog razvoja. Prije poduzetničke karijere radila je kao profesorica njemačkog jezika u Poliklinici SUVAG te kao voditeljica Škole. Kroz menadžersku poziciju stekla je iskustvo vođenja tima od 50 ljudi. U Ministarstvu za europske integracije bila je viša stručna savjetnica za područje komunikacija i medijskog nastupa dužnosnika. Dobitnica je GrandPRix nagrade 2017. za doprinos struci koje joj je dodijelila Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ). Privatno je udana, majka dvoje odrasle djece. Osim toga, bavi se amaterski glumom i autorica je romana o 80-ima i Slavoniji „Drugi peron, četvrti kolosijek“ koji je izdan u svibnju 2018.
Damir_Jugo_edward_Edward_Bernays Visoka_škola_za komunikacijski menadžmentprpitch-EDWBERN-01
Damir Jugo
Stručnjak za odnose s javnošću i strateško komuniciranje te dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment. Jedan je od svega nekoliko hrvatskih praktičara i znanstvenika s doktoratom znanosti iz područja odnosa s javnošću te autor knjige "Strategije odnosa s javnošću", prvog udžbenika posvećenog strateškom komuniciranju u Hrvatskoj i regiji.
Maro_Alavanja_savjetnik_ministriceministarstvo obrazovanja
Maro Alavanja
Maro Alavanja, struč.spec.publ.rel, rođen 1992., trenutno obnaša funkciju posebnog savjetnika za odnose s javnošću nestranačke ministrice znanosti i obrazovanja dr. sc. Blaženke Divjak. Blaženka Divjak, najpopularnija je ministrica u hrvatskoj Vladi (Ipsos), a hrvatska udruga PR stručnjaka nominirala ju je za nagradu "Komunikator godine" 2017. godine. Uz navedeno, Maro je asistent na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment, visokoj školi na kojoj je i diplomirao odnose s javnošću, gdje predaje praktične aspekte odnosa s medijima, strateškog te kriznog komuniciranja.
Vern Mirela Holyvern
Mirela Holy
Mirela Holy je završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna te diplomirala na katedrama za etnologiju i komparativnu književnost, a potom i magistrirala i doktorirala na znanosti o književnosti na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Radila je kao voditeljica akcija i manifestacija u Narodnome sveučilištu Dubravi, u Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja bavila se odnosima s javnošću i bila šefica Kabineta ministra te je u agenciji za odnose s javnošću Maksima komunikacije bila zaposlena kao voditeljica projekata, voditeljica klijenata i izvršna direktorica agencije. Na parlamentarnim izborima 2007. i 2011. godine izabrana je u Hrvatski sabor na listi SDP-a, a dužnost ministrice zaštite okoliša i prirode obnašala je u prvoj polovici 2012. godine te se potom vratila u Hrvatski sabor. Dužnost zastupnice u Skupštini Grada Zagreba obnašala je tijekom 2009. i 2010. godine. Naprednu zelenu političku stranku Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) utemeljila je 2013. godine. Na europskim parlamentarnim izborima 2014. godine osvojila je mandat na listi ORaH-a i predala ga je drugoplasiranom na listi. Zaposlena je na mjestu pročelnice triju specijalističkih diplomskih studija: Upravljanju poslovnim komunikacijama; Upravljanju ljudskim potencijalima i Menadžmentu održivog razvoja turizma na Veleučilištu VERN'. Objavila je ekofeministički roman mit Apokalipsa (1991.); monografiju Mitski aspekti ekofeminizma (2007.); komunikacijski priručnik Komunikacijske (strategije) magije (2012. – suautorica knjige Sonja Hodak); knjigu političke publicistike Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju (2017.) te dječji znanstvenofantastični roman Kraljevstvo Onkraja (2017.). Dobitnica je nagrade 'Miko Tripalo' za izuzetan doprinos demokratizaciji društva i promociji ljudskih prava za 2012. godinu.
prpitch-darija-mateljakhauska
Daria Mateljak
Daria Mateljak - direktorica i partnerica Hauska & Partner agencije, dobitnica HUOJ-eve posebne nagrade za razvoj struke odnosa s javnošću. Daria se organizacijskim savjetovanjem u korporativnom i vladinom sektoru aktivno i strasno bavi već 28 godina. Za sobom ima veliki broj uspješnih projekata savjetovanja u upravljanju problemima, rizicima i krizama, korporativnim promjenama, pitanjima održivog razvoja i odgovornog poslovanja te nefinancijskog izvještavanja. Savjetuje klijente iz različitih sektora, najaktivnije u područjima energetike, zaštite okoliša, infrastrukture, financija i industrije. Odlučnog pristupa, uvijek usredotočena na uspješni rezultat, potpuno se uklapa u menadžerske timove klijenata te zaslužuje povjerenje uprava i nadzornih odbora. Uz svoj konzultantski rad, aktivna je u akademskim krugovima kao predavačica iz područja komunikacija i strateškog razmišljanja na Hrvatskim studijima te kao upravljanja projektima na Visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays. Ovlaštena je CIPR predavačica i ocjenjivačica na CSOJ programu. Diplomirala je lingvistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu, a trenutno je doktorandica iz područja komunikacijsko-informacijskih znanosti na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku. Članica je Upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Udruge stručnjaka za održivi razvoj, Hrvatske udruge za odnose s javnošću te britanskog Chartered Institute of Public Relations. Za doprinos razvoju struke, Hrvatska udruga za odnose s javnošću dodijelila joj je posebnu nagradu. Daria je ambasadorica Povelje o raznolikosti Hrvatska. Privatno, ako nije na planini ili u polju, istražuje povijest (a posebno groblja). Sve pasionirano bilježi fotoaparatom. Kolege o njoj kažu: Daria je posebna u svakom mogućem smislu. Ona je lavica, direktorica koja se brine za svoj tim, tvrdoglavo ne odustaje ni od koga, riskirajući ponekad da ne bude shvaćena u svojim zamislima. Odličan je vođa koji potiče i inspirira. Odlučna i mudra, britka, temeljita, samouvjerena, velikog znanja i iskustva. Puna je zanimljivih anegdota. Razgovori s njom intelektualna su pustolovina.
Koraljka_Baričević_equestris.hrfooter-logo
Koraljka Baričević
Kao profesor Informacijskih znanosti te talijanskog jezika i književnosti, profesionalno višegodišnje iskustvo u komunikacijama stjecala je u korporativnom sektoru kao Voditelj odnosa s javnošću multinacionalne kompanije Hipermarketi Coop te u nevladinom sektoru kao Glavna tajnica Hrvatske udurge za odnose s javnošću, a trenutno je zaposlena u agenciji Equestris kao Client Services Director. Osobito bogato iskustvo ima u području odnosa s medijima, event managementa te internim i eksternim komunikacijama kao i u medijskom i javnom nastupanju. Sudjelovala je u komunikacijskim projektima za nevladine organizacije te državne institucije uključujući edukacije pri Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj.
prpitch-kresimira-rendulicprpitch-prorsus
Krešimira Rendulić
Krešimira Rendulić direktorica je Prorsus komunikacija. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, ima certifikat stručnjaka za odnose s javnošću HUOJ-a i završava poslijediplomski specijalistički studij iz marketing menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Više od dvanaest godina radila je na Radio Sljemenu koji je u sastavu Hrvatske radiotelevizije, no „stalan i siguran posao“ zamijenila je radom u agenciji za komunikacijski menadžment. Agencija Prorsus komunikacije nudi široku paletu komunikacijskih usluga, a njezini djelatnici jednako strastveno obavljaju zadatke za stalne klijente i posebne projekte poput konferencija, festivala i sportskih događaja. Njihova komunikacijska rješenja fuzija su znanja, iskustva i kreativnosti pri čijem se oblikovanju vješto koriste svi suvremeni alati.
Ermina Durajlogo primorsko goranska zupanija
Ermina Duraj
Ermina Duraj, Voditeljica Kabineta Župana-Službe za odnose s javnošću i protokol Ermina Duraj završila je Pravni fakultet u Rijeci i Poslijediplomski specijalistički studij Odnosi s javnošću na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i stekla zvanje sveučilišne specijalistice iz odnosa s javnošću. Predavač je tema iz područja odnosa s javnošću: krizne komunikacije i kriznog menadžmenta, interne komunikacije i odnosa s medijima, te je jedan od pokretača i predavač u Školi protokola Hrvatske zajednice županije. U suradnji s Poslovnom akademijom Rijeka pokrenula je program PRakademije za PR i protokol. Dobitnica je PRO PR Awords priznanja za svoj predani rad u odnosima s javnošću i povezanim disciplinama. Radila je kao novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji, a potom i na Kanalu Ri, regionalnoj televiziji sa sjedištem u Rijeci, a nakon 12 godina novinarskih voda, 2007. godine prelazi u Primorsko-goransku županiju gdje preuzima poslove odnosa s javnošću. Voditeljica je Službe za odnose s javnošću i protokol i zamjenica pročelnika Ureda Županije. Organizirala je niz manifestacija i protokola od regionalnog, državnog i međunarodnog značaja te veliki broj komunikacijskih kampanja za različite projekte. Komunikacijska kampanja Festivala nezavisnih kazališta u Opatiji koju je vodila, nagrađena je Grand PRixom Hrvatske udruge za odnose s javnošću u 2014. godini. Autorica je knjige „Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj“ i članica Nadzornog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću.
Marina_Culic-Fischerlogo-dialog-new
Marina Čulić Fischer
Marina Čulić Fischer izvršna je partnerica u agenciji za komunikacijski menadžment Dialog komunikacije. Dialog komunikacije već su dugi niz godina jedna od vodećih hrvatskih PR agencija, a ujedno I ekskluzivni partner Ketchuma, četvrte najveće globalne PR mreže. Čulić Fischer ujedno je idejna začetnica I direktorica programa DIABLOGA, jedine hrvatske konferencije o blogerima i influencerima, koja se održava od 2016. Godine, ta autorica prvog hrvatskog istraživanja o generaciji Z, kojeg su Dialog komunikacije provele u suradnji s Joomboosom 2017. godine. Marina Čulić Fischer rođena je u Splitu, školovala se u Pragu, a u Zagrebu živi od 1995. Godine. Magistra je komunikologije s Karlovog sveučilišta, licencirana stručnjakinja za odnose s javnošću I diplomantica CIPR-a. Ima više od 20 godina radnog iskustva u odnosima s javnošću, u domaćim I internacionalnim agencijama u zemlji I inozemstvu. Od 2016. Godine intenzivno se bavi komunikacijom na online kanalima, te savjetuje klijente na području digitalne transformacije, upravljanja promjenama i Employer Brendinga.
kristijan_sedak_5logo-hks-2017
Kristijan Sedak
Kristijan Sedak magistar je komunikologije te doktorand Poslijediplomskog studija informacijskih i komunikacijskih znanosti pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi na Odjelu za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a predavao je i na Veleučilištu VERN', Visokoj školi za odnose s javnošću i studij medija Kairos, Govorničkoj akademiji Demosten i mnogim visokoškolskim ustanovama. Uz predavačko iskustvo, znanje i vještine iz odnosa s javnošću i komunikacija stekao je radeći kao savjetnik i stručni suradnik Zaklade hrvatskog državnog zavjeta te glasnogovornik i suradnik u mnogim kampanjama. Nadalje, vlasnik je tvrtke za komunikacijsko savjetovanje, političke kampanje i obrazovanje - Umjetnost komunikacije. Također, suradnik je na istraživačkom projektu Opasnosti i prednosti društvenih mreža: e-profesionalizam zdravstvenih djelatnika, član je Stalne skupine za političku komunikaciju Europskog konzorcija za politička istraživanja te je nedavno bio gostujući predavač na Katoličkom sveučilištu Peter Pazmany u Budimpešti. Stipendist je Američke biskupske konferencije. Polja njegova istraživanja su neverbalna komunikacija, politička komunikacija te odnosi s javnošću u politici.
boris hajos 770 880boje komunikcije2
Boris Hajoš
Boris Hajoš – profesor filozofije i komparativne književnosti i magistar europskih studija, ima 17 godišnje iskustvo u odnosima s javnošću. Karijeru je počeo kao glasnogovornik Ministarstva za europske integracije Vlade RH, potom radi kao voditelj projekata u Premisi, najvećoj hrvatskoj agenciji za odnose s javnošću, te kao voditelj eksternih komunikacija u INI. Od 2000. godine je član, od 2003.-2005. je predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću - HUOJ-a, a od 2005.-2009. godine radi kao tajnik Hrvatske udruge za odnose s javnošću - HUOJ-a. Pokrenuo je i sudjelovao u brojnim projektima HUOJ-a: godišnje konferencije, istraživanja o OSJ, radionice i okrugle stolove, prevođenje i izdavanje stručne literature, godišnju nagradu za OSJ i sl. Honorarno od 2002. godine predaje odnose s javnošću na više sveučilišta, visokih škola i veleučilišta, a od 2010. godine i profesionalno na Veleučilištu VERN; u Zagrebu.
Vladimir Preseljprpitch-millenium
Vladimir Preselj
Izvršni je direktor MPR Grupe te je do sada upravljao brojnim komunikacijskim projektima s područja gospodarstva, energetike, telekomunikacija, bankarstva, osiguranja, zdravstva, retaila, politike, putničkog prometa i turizma. Angažiran je u različitim područjima komunikacijskog menadžmenta, među kojima se ističu strateško upravljanje komunikacijskim procesima, korporativno komuniciranje, krizni komunikacijski menadžment, odnosi s medijima i različitim dionicima te brendiranje proizvoda i destinacija. Autor je i suautor više znanstvenih radova posvećenih odnosima s javnošću, a predavač je na Edward Bernays University Collage, Visokoj poslovnoj školi Zagreb i Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je komunikologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.
Matej_ Lončarić_Jumbus TV_ YouTube24_sata
Matej Lončarić
Matej Lončarić, direktor je videa i inovacijskih projekata JoomBoosa, najjače medijske platforme video kreatora i influencera u Hrvatskoj i regiji. U New Yorku, 2017-te godine JoomBoos je proglašen najinovativnijim medijskim projektom na svijetu. Lončarić je istovremeno i voditelj video odjela te izvršni urednik 24sata od 2015. godine. Gdje je transformirao postojeći news kanal na kabelskoj televiziji u najuspješniju digitalnu video produkciju u regiji. Od tada, u samo godinu dana video pregledi na digitalnim kanalima 24sata porasli su za čak 60 puta. Također, Lončarić je zadužen za implementaciju i kreiranje digitalne video strategije koja je trenutno u fokusu cijele grupacije. Video projekti grupe (JoomBoos, miss7, 24sata) priznati su s preko 20 prestižnih svjetskih nagrada od Digidaya, INMA, Wan-Ifra, Native Instituta, Effie, za originalne serijale na YouTubeu, najbolje livestreamove u Europi, najbolje video native rješenja… Matej Lončarić obrazovanje je stekao na zagrebačkom FER-u kao magistar informacijskih i komunikacijskih tehnologija, a prije 24sata profesionalnu je karijeru devet godina gradio na Novoj TV gdje je posljednje četiri godine radio kao producent Novih medija i glavni urednik portala Dnevnik.hr. Ideju za JoomBoos predležio je na internom natječaju Styria Grupe, a projekt je ubrzo dobio odobrenje uprave, te postao najuspješniji brand za mlade.
Nikica Škunca_Nova_TVnovatv_logo
Nikica Škunca
Nikica Škunca, rođen u Rijeci 1974. godine, ima više od 20 godina iskustva na području medija (Digital i TV), telekomunikacija, IT i IPTV poslovanja. Odgovoran je za poslovanje digitalne operacije Nove TV, vodeće medijske grupe i najgledanije televizije u Hrvatskoj, što uključuje upravljanje web portalima grupe, e-commerce poslovanjem te video uslugama uz pretplatu. Prije dolaska na Novu TV, 12 godina proveo je u telekomunikacijskom sektoru, gdje je bio na menadžmentskim pozicijama u područjima marketinga i tehnike. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, dok je titulu MBA stekao na IEDC Bled School of Management.
Aco_Momčilović_MBA CroatiafutureHR t
Aco Momčilović
Rođen 1980. u Zagrebu. Nakon završetka psihologije na FFZG završava i Executive MBA na Cotrugli Business School. Educirao se na NLP Leadership Academy i kao projekt menadžer za EU fondove. Prvi posao u odjelu ljudskih potencijala je bilo u tvrtki Ledo, a nakon toga provodi 4 godine u L’Oreal Adria. Slijedeće dvije godine bio je HR menadžer u Billi. Nakon te pozicije radio je kao HR konzultant na različitim projektima (od lova na kadrove do preustroja veličine i organizacije tvrtki) u različitim industrijama. Tri godine bio je CHRO u Rimac Automobili. Na poslovnim školama drži predavanja na teme HR i korporativne kulture. 2018. osniva kompaniju FutureHR kroz koju radi kao HR i poslovni stručnjak/savjetnik za različite klijente. Pokriva projekte vizija i misija kompanije, „brendiranje“ kompanije, dizajn organizacije, regrutiranje, edukacije, razvoj managementa, kompenzacije i beneficije, poslovno savjetovanje i „mentoring“. U slobodno vrijeme, predsjednik je MBA Croatia, udruge koja okuplja MBA diplomante u Hrvatskoj i predsjednik je poslovno humanitarne organizacije POZA. U udruzi MBA Croatia je od 2010 godine, gdje je prvo bio član Uprave, pa podpredsjednik udruge i na kraju predsjednik.
Davor_Huić_2briefing-komunikacije-doo-29201
Davor Huić
Davor Huić osnivač je i direktor agencije Briefing komunikacije. Stručnjak je za strateško komuniciranje i politički marketing. Bio je savjetnik za unutarnju politiku premijera Tihomira Oreškovića. Prije nego što je prešao „na mračnu stranu“, bio je ratni dopisnik novinske agencije Reuters sa ratišta Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Osnivač je predsjednik udruge poreznih obveznika Lipa i komentator društvenih i političkih zbivanja.
Saša _Tenodi_Surove strastilogo
Saša Tenodi
Saša Tenodi je profesor socijalni pedagog, jedini NLP trener pod originalnom licencom na ovim prostorima educiran u SAD-u kod Dr. Richarda Bandlera (2007.) te začetnik NLP zajednice u Hrvatskoj i s Ivanom Vorasom začetnik podcasta Surove strasti. 2016. godine završio je Grant Cardone University, trenutno najpopularniju business & sales akademiju u SAD-u. Početkom 2019.godine završio Social Engineering edukaciju pod mentorstvom Christopher Hadnagya (Orlando, SAD) 2013. godine izdana je njegova prva knjiga „Be Your Better Self: A Hands on Approach To Become Who You Always Wanted to Be“ koja je u kategoriji osobnog razvoja zauzela 1. mjesto na Amazonovoj Top listi u Njemačkoj i Kanadi. Pokrenuo je projekte sa ciljem učenja i networkinga: Klub dinamičnih prezentera, NLP Hooligans klub (klub tajnih iskustava) te NLP Kampove s ciljem usvajanja raznih vještina poput skijanja i snowboardinga zimi te wakeboardinga, windsurfinga i jedriličarstva ljeti. Godine 2016. zbog navedenih projekata na jednom britanskom portalu izdvojen je među top 30 Customer Experience profesionalaca. U 2010. i 2011. dobio je Superbrand’s certifikate kao jedan od najboljih pružatelja usluga u RH. S Ivanom Vorasom uspješno razvija business podcast Surove Strasti putem kojeg širi ne samo svoje vidike, već i svih onih koji ih slušaju.
drazen_tomicnovinar_urednik_fotograf_konzultant (1)ict business
Dražen Tomić
Dražen Tomić je jedan od legendi hrvatskog novinarstva, i to specifično IT novinarstva, gdje je pisao za gotovo sve najpopularnije medije u Hrvatskoj, a njegovi tekstovi su uvijek bili dobro pripremljeni i dobro čitani. Radio je kao izvršni urednik časopisa Vidi, novinar za Večernji list, Business.Hr, T-Portal i mnoge druge. Dražen je u neku ruku idealist, vjeruje u novinarstvo kao konstruktivnu i društveno korisnu profesiju, ponekad i na svoju štetu, i njegovi tekstovi kao i projekti odražavaju baš to – da novinar treba dati cjelovitu priču, sa više strana, i dati čitatelju korisnu informaciju. Danas je među otallm osnivač i voditelj nekoliko visokoprofilnih projekata: portala ICTBusiness, video kanala ICTBusiness TV, te portala za računalne igre i srodne teme GamePerspectives, a Draženove tekstove i danas možete pročitati i poslušati u mnogim medijima.
ekrem_dupanovic_7Media Marketing
Ekrem Dupanović
EKREM DUPANOVIĆ, izdavač i glavni urednik portala Media Marketing. Počeo je raditi u reklamnoj industriji prije 49 godina. Prvih 15 godina radio je u ekonomsko-propagandnom programu Radio Sarajeva (1970-1985), a zatim prelazi u marketinšku agenciju OSSA, u kojoj je pet godina vodio tim za sportski marketing. Godine 1990. imenovan je za direktora jugoslavensko-švicarske marketinške agencije IMS/STUDIO 6 Yugoslavia, koju su zajedničkim ulaganjem osnovale agencije OSSA i IMS/STUDIO 6 Lausanne. Ubrzo nakon osnivanja potpisuje ugovor sa jugoslovenskom vladom i IMS/STUIO 6 Yugoslavija postaje prva zvanična agencija jugoslovenske vlade na čijem je čelu bio Ante Marković. Radio je na sponzorskim projektima velikih međunarodnih događaja, kao što su Zimske olimpijske igre – Sarajevo 1984, Finale Svjetskog kupa u skijanju Sarajevo 1987 (direktor marketinga), Evropsko prvenstvo u atletici „Split 1990“ (direktor marketinga), Svjetsko prvenstvo u smučarskim letovima „Planica 1994“. itd. Vodio je sponzorstvo Monike Seleš od omladinskih dana do ženskog teniskog reketa broj 1 u svijetu. Pokrenuo je i prve projekte sponzorstva u kulturi i umjetnosti. Agencija koju je vodio bila je dvije godine marketing agencija Sarajevske filharmonije. Po izbijanju rata u Bosni i Hercegovini, osniva svoju agenciju Futura Media sa sjedištem u Sarajevu. Godine 2003. počinje uređivati i izdavati magazin Media Marketing, a 2011. i portal Media Marketing, danas najrelevantniji medij komunikacijske industrije Adriatic regije. Autor je četiri knjige. U decembru 2016. godine objavio je knjigu The Best of Adriatic Creative Directors u kojoj je na 380 strana predstavio 26 najuspješnijih kreativnih direktora Adriatic regije i 130 njihovih najboljih kampanja. U decembru 2017. godine je izašla knjiga Hotel Jugoslavija autobiografskog karaktera. U aprilu 2018. godine objavljena je knjige Kreativni portfolio 01 – Najbolje u oglašavanju Adriatic regije u 2017. godini, koju je pripremio zajedno sa svojom kćerkom Asjom. U knjizi je na 400 strana predstavljeno 160 komunikacijskih kampanja koje su u 2017. godini nagrađene na nacionalnim i regionalnim festivalima. U martu 2019. sa Asjom objavljuje i drugu knjigu Kreativni portfolio sa kampanjama koje su osvojile festivalske nagrade u Adriatic regiji (146 kampanja, 420 strana). Vrlo je posvećen mladim ljudima i nastoji im pružiti podršku u realizaciji uspješnih karijera. Jedan od značajnijih projekata Media Marketinga je The Young Leaders for Tomorrow. U junu ove godine na Japodskim otocima kraj Bihaća okupio je na četvorodnevnoj konferenciji 80 mladih lidera komunikacijske industrije i predavača iz Adriatic regije.
SANELA_DROPULIC_PODUZETNICAVirtualni-ženski-poduzetnički-centar
Sanela Dropulić
Sanela Dropulić futurologinja je poduzetništva te stručnjakinja za tržišne komunikacije s više od 20 godine radnog iskustva na domaćem i inozemnom tržištu. Iskusila je rad, posebice na menadžerskim i rukovodećim pozicijama u gotovo svim poslovnim sustavima, od malih, obrtničkih i poduzetničkih poslovnih okruženja, preko multinacionalnih kompanija i velikih javnih poduzeća, javnih i državnih institucija i na koncu vlastitog, uspješnog poduzetništva u tvrtki Expert Product d.o.o. Prvog dana siječnja 2016. pokrenula je Ženski poduzetnički centar (www.poduzetnica.hr) s ciljem umrežavanja poduzetnica i poduzetnika u Hrvatskoj i regiji radi lakše razmjene iskustava te uzajamne potpore i pomoći u istupanju na tržište na čijem je čelu kao volonterka u svojstvu direktorice. Diplomirala je novinarstvo u Zagrebu kao jedna od najboljih studentica u klasi da bi postdiplomsko specijalističko školovanje nastavila i uspješno završila kao stipendistica njemačke Vlade u Frankfurtu. Od 2015. do 2018. godine uspješno je pohađala različite futurološke edukacije, obrazovne programe i studij u San Franciscu i Berlinu te stekla zvanje futurologinje specijalizirane za poduzetništvo i sociološke odnose. Posljednje desetljeće aktivno drži predavanja i radionice o tome kako uspješno voditi poduzetništvo te biti učinkovit u plasmanu proizvoda i usluga na domaćem i inozemnom tržištu. Radionice i predavanja je dosad poslušalo i pohađalo više stotina malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj, ali i jugoistočnoj Europi. Za promicanje ženskog poduzetništva dobila je, kao prva žena iz Hrvatske, 2016. godine regionalnu nagradu „Najžena 21. stoljeća“ u Beogradu. Riječ je o jednoj od najuglednijih nagrada koja se dodjeljuje u jugoistočnoj Europi za promicanje poslovnih i društvenih aktivnosti žena, a 2016. prvi put je u dodjelu nagrada bila uključena i Hrvatska. Suautorica je prvog hrvatskog vodiča za žene u poduzetništvu i motivacijske knjige pod nazivom Ja (ne) mogu biti poduzetnica (2016.), knjige Ne posustani, ne odustani! prvog vodiča za uspjeh u poduzetništvu jugoistočne Europe (2017.), kao i prve slikovnice jugoistočne Europe za djecu koja uči o poduzetništvu Ja sam mali poduzetnik! Tečno govori engleski i njemački, a nešto slabije i švedski jezik. Bavi se streljaštvom, a u predasima od poduzetničkog angažmana nastupa na domaćim i inozemnim natjecanjima u disciplinama zračni i malokalibarski pištolj.
Christian_Čoklica_bisneysBISNEYS
Christian Čoklica
Inače inženjer graditeljstva, no to ga nije spriječilo da postane voditelj razvoja poslovanja u ManpowerGrupi. Kao glazbenik, kretanjem u poslovnim krugovima otkriva potrebu za ukrašavanjem atmosfere na konferencijama, te osniva firmu BISNEYS.
nfc-spajamo-proizvode-s-internetom-prpitch
Matija Srketić
Freelance savjetnik za (digitalne) tržišne komunikacije koji želi na Hrvatsko tržište donijeti i implementirati NFC tehnologiju koja će PR-ovcima pomoći komunicirati proizvode i usluge u predprodaji, prodaji i postprodaji.
Melita_Pavlek_savjetnica_za_komuniciranje_1hzž
Melita Pavlek
Melita Pavlek – savjetnica je za komuniciranje i certificirani NLP leadership coach. Završila je Londonsku školu za odnose s javnošću, te iza nje stoji više od 15 godina iskustva u odnosima s javnošću te rada u elektroničkim i pisanim medijima. Stalni je suradnik „Lider media“ portala, a u svojim edukacijama spaja alate naprednih komunikacijskih tehnika s vještinama neuro-lingvističkog programiranja.
Davor_Štetner_savjetnik_predsjednice_ i_investitor_predavač
Davorin Štetner
Davorin Štetner je poduzetnik i investitor. Na čelu Kreator grupe koja se sastoji od nekoiko tvrtki, projekata i investicija. Predsjednik je Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE, te član Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.
Drko_Buković Osnivač-Glavni urednikFounder-Editor in Chief_u Poslovni FM, poslovni podcast_radioposlovni_FM_
Darko Buković
Darko Buković je osnivač i glavni urednik prvog poslovnog internet i podcast radija u ovom dijelu Europe poslovniFM. Iza njega je gotovo 30-godišnja karijera gospodarskog novinara i urednika, te kao uža specijalanost teorija i praksa odnosa s javnostima i korporativno komuniciranje te komunikacijski managament. Profesionalnu novinarsku karijeru, nakon studija na Pravnom fakultetu, započeo u Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji Hina, nakon toga u tjedniku Privredni vjesnik postaje glavni urednik, da bi nedavno pokrenuo svoj projekt - poslovniFM. Moderator brojnih gospodarskih i ostalih okruglih stolova i skupova u Hrvatskoj i regiji, autor i predavač na brojnim media treninzima, seminarima, radionicama, predavanjima.
josip_petrovic_predavač
Josipa Petrović
Završetkom studija odnosa s javnošću na Veleučilištu Vern' ostvarila je brojne uspjehe te nastavlja studij kako bi postigla završnu diplomu. Najviše se ističe u znanju komunikacija i istraživanja u odnosima s javnošću. Privlače je trenutačne teme o iseljavanju i svijesti mladih. Praktičnu nastavu odradila je na Hrvatskoj radio televiziji u odjelu komunikacija te trenutno radi u informatičkoj tvrtci Asecco SEE Hrvatska na poziciji agenta u administraciji za pomoć korisnicima i klijentima.
Nika_Ilčić_xfabniksx_NAJVEĆA YOUTUBE ZVIJEZDA U HRVATSKOJpredavač
Nika Ilčić
Nika Ilčić osamnajstogodišnja je hrvatska YouTuberica broj 1., koju na društvenim mrežama prati više od 450.000 ljudi.. U ožujku je izlistana kao jedna od 100 najmoćnijih žena Hrvatske. Nika je najmlađa sudionica kultne emisije Nedjeljom u 2 urednika Aleksandra Stankovića. Izdala je svoju knjigu „Planet Nika“, koja je prodana u rekordnom roku. Na svojoj turneji da upozna svoje pratitelje, u proljeće i ljeto 2018., posjetila je 110 gradova. Voli svjetla reflektora, voli se zabavljati i biti u centru pažnje. Okušala se i u glumi, posuđuje glas likovima iz crtića (Spiderman i Kralj lavova). Premijera filma najavljena je za studeni 2019. Nika ima afiniteta okušati se i u glazbenim vodama, te intenzivno radi na tome. U najavi ima puno projekata, no o tome kada se zakopa kamen temeljac.
Maja Ilčić_zlo i naopako
Maja Ilčić
Maja Ilčić je vlasnica agencije Zlo i naopako koja se bavi influencer marketingom, majka i managerica naše najveće YouTuberice Nike Ilčić. Na specifičan način iskazuju svoju kreativu kroz objave na društvenim mrežama. Svjesna da poruke mogu pozitivno utjecati na današnju mladež kojima je pogled u svijet jedak pogledu u svoj mobitel, te odgovornosti koje ima zbog iznimno velikog broja pratitelja svoje kćeri Nike, preuzela je na sebe brigu o slanju poruka u eter. Iako nekada ne može utjecati na objave koje Nika pušta na društvene mreže, ponosna je na njen način razmišljanja i djelovanja.
bruno_sedla_BUSINESS AKADEMIJA VIJESTI
Brano Sudar
Brano Sudar iz Podgorice direktor je Biznis akademije Vijesti, riječ je stručnjaku za područje komunikacija i kompanijskog marketinga s više od dvadeset godina iskustva u odnosu s klijentima, kako sa crnogorskog tržista, tako i s agencijama, ali i s globalnim brendovima. Sudjelovao je u realizaciji mnogih komercijalnih kampanja za svoju maticču kuću DAILY PRESS d.o.o. koja je izdavač najpoznatijih i najutjecajnijih dnevnih novina u Crnoj Gori Vijesti, a sada i najčitanijeg portala www.vijesti.me. Naravno, tu je i najgledanija crnogorska informativna televizija Vijesti. Višegodišnje iskustvo u radu sa različitim vrstama klijenata donijelo mu je golemo iskustvo u komunikaciji,planiranju i realizaciji kampanja, pregovaranju i izgradnji imidža ne samo klijenata već i pojedinaca. Danas vodi Biznis akademiju Vijesti koja je najviše prepoznata kao lider kad je u pitanju izvansustavno obrazovanje različitih kategorija građana, a sve u pravcu stvaranja boljeg i kvalitetnijeg biznisambijenta u Crnoj Gori.
Matić_Ivanidi_vidi_web_lektor
Ivan Matić
Ivan Matić – Nakon završene Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Velikoj Gorici, upisao je Hrvatske studije Sveučilišta u Zagrebu, smjer sociologija i kroatologija, te je diplomirao 2000. godine. Trenutačno je u statusu apsolventa poslijediplomskog studija Međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Uz studij, aktivno se bavio novinarskim poslovima u više redakcija. Radio je na Plavom radiju i RVG-u, potom u Jutarnjem listu kao novinar u sportskoj i vanjskopolitičkoj rubrici, zatim je bio novinar i urednik u Hrvatskom tjedniku Fokus, kasnije se zaposlio u Odjelu marketinga i PR-a tvrtke Markot.tel na mjestu voditelja PR-a projekta "Učilica". Nakon toga je, uz honorarno pisanje za City magazine i još neke web portale, bio zaposlen u tvrtki SPES – centar za poduke i prevodilaštvo na mjestu direktora marketinga i voditelja Odjela za odnose s javnošću. Prethodno je, 2005. godine, zajedno s kolegom Darkom Blažičevićem osnovao marketinšku i PR agenciju IDI VIDI d.o.o. u kojoj je zaposlen od 2010. godine do danas. Dugogodišnji je član Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ).
Ljubica-Jurić-3medijski mali servis
Ljubica Jurič
Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, smjer marketing, desetak godina je radila u građevinskom i sektoru energetike. No, odlučila je sve promijeniti i vratiti se svojoj staroj ljubavi – medijima i pisanju. Počela je na lokalnoj radiopostaji u zabavnim emisijama, a danas je vlasnica i urednica četiri portala She.hr, Profitiraj.hr, Zagrebonline.hr i Moja-Stitnjaca.hr. Sedam godina se bavi i društveno odgovornim poslovanjem te je članica udruge Mogu sve čiji je cilj promicanje i inkluzija osoba s invaliditetom u društvo.
Elvira_Filaksfilaks vedra kuća znanja
Elvira Mlivić Budeš
dr. sc. Elvira Mlivić Budeš savjetnica je za razvoj koja je do sada surađivala s preko 600 pravnih osoba te preko 2.500 fizičkih osoba na radionicama u Filaksu. Održala je stotine stručnih i motivacijskih predavanja, napisala nekoliko poslovnih priručnika, a u svoj rast i razvoj uložila je 30 godina (diplomirana ekonomistica, magistrica društvenih znanosti, doktorica znanosti). Radi od devetnaeste godine, uspjela je zaobići mnoge poslovne klopke, naučiti puno na svojim propustima i uspjesima, istražiti pozicije srednjeg menadžmenta i vješto zaplivati poduzetničkim vodama još od 2001. godine. U svom radu kombinira poslovna znanja i osobni razvoj, a to mogu potvrditi svi oni koji su u Vedroj kući znanja dobili puno znanja i vrijedna zrnca poslovne vedrine i motivacije.
Siniša_Marekovicpredavač
Siniša Mareković
ilija-brajkovickontra agencija
Ilija Brajković
Ilija Brajković je godinama aktivan na internetskoj sceni, a posljednjih deset godina se aktivno posvetio digitalnom marketingu. U duši geek, ali život ga odnio u nešto u čemu još više uživa. Danas partner u digitalnoj agenciji Kontra gdje vodi odnose s klijentima i fanovima. Radio kao community manager za najpoznatiji hrvatski startup ShoutEm gdje je upravljao zajednicom sastavljenom od korisnika iz svih krajeva svijeta. Nakon toga, radio s velikim klijentima poput Microsofta Hrvatska, Turističke zajednice Grada Zagreba, Kenwooda i Renaulta. Redoviti je predavač na mnogim konferencijama i seminarima u zemlji i inozemstvu, uvijek među najbolje ocjenjenim predavačima.
Tihana Tomaspredavač
Tihana Tomas
Dora_decortipredavač
Dora Decorti
Ivan_Biošićpredavač
Ivan Biošić
Ivan Biošić rođen je 17. srpnja 1997. u Zagrebu gdje pohađa osnovnu i završava srednju školu s izvrsnim uspjehom. Tijekom posljednje dvije godine srednje škole uz proaktivno sudjelovanje u organizaciji mnogih školskih manifestacija, obnašao je i dužnost potpredsjednika Vijeća učenika. Godine 2019. brani završni rad u području strateške komunikacije i visokog obrazovanja na Edward Bernays Visokoj školi, a osim toga usavršava se i u području obrazovnih politika te kao aktivni sudionik tijekom studija sudjeluje na nekoliko međunarodno-znanstveno-stručnih konferencija. Objavio je nekoliko znanstvenih i stručnih radova iz navedenih područja. Iste godine u Zagrebu upisuje stručni diplomski specijalistički studij iz područja Upravljanja odnosima s javnošću. Od 2018. godine obnaša dužnost studentskog asistenta na Katedri za interdisciplinarne znanosti, a studentski angažman nastavlja na Katedri za odnose s javnošću gdje je trenutno demonstrator na kolegijima iz područja strateške komunikacije. Za dosadašnjeg djelovanja tijekom preddiplomskog studija, dobio je Nagradu dekana za znanstveno-istraživački rad i studentski angažman, Nagradu za najbolju studentsku prezentaciju međunarodne znanstveno-stručne konferencije PR DAYS Mostariensis te Pohvalu dekana matične visokoobrazovne institucije. Sudjelovao je u organizaciji više desetaka događaja povezanih s komunikacijama, marketingom, digitalnim marketingom i obrazovanjem te recenziji sažetaka na međunarodnoj konferenciji iz područja komunikacija i objavio recenziju stručne knjige. Tijekom dosadašnjeg djelovanja surađivao je i savjetovao nekoliko javnih osoba u području odnosa s javnošću. Ivan Biošić karijeru započinje 2017. godine u Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću na dužnosti voditelja Studentske sekcije te preuzima funkciju voditelja Odbora za kulturne i društvene aktivnosti Studentskog zbora Edward Bernays Visoke škole. Krajem 2017. godine, na poziv predsjednika Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola postaje voditeljem Ureda za odnose s javnošću istoimenog tijela, koju funkciju preuzima i u Studentskom zboru matičnog visokog učilišta. U 2019./2020. godini izabran je za brand ambasadora Edward Bernays Visoke škole te aktivno sudjeluje u provedbi kampanje. U Vijeću studenata, uz navedene dužnosti, nastavlja karijerni razvoj te početkom 2018. godine postaje članom Hrvatske akademske zajednice, a početkom nove akademske godine 2018./2019. preuzima dužnost dopredsjednika Hrvatske akademske zajednice Zagreb. U 2019. godini postaje i voditeljem odnosa s javnošću Hrvatske akademske zajednice te s početkom 2019./2020. godine preuzima dužnost savjetnika za odnose s javnošću dopredsjednika Europskih demokratskih studenata, studentske organizacije pri Europskoj pučkoj stranci. Trenutno je zaposlen na poziciji Communications Assistant u okviru poslovne grupe HGSPOT Informatika. Stručna i polja interesa su mu strateško i krizno komuniciranje, visoko obrazovanje, strateški menadžment, marketing, brendiranje i digitalne strategije.
Valentina_ Mezdić_predavač
Valentina Mazdić
Valentina Mezdić je prvostupnica komunikologije, a na diplomskoj razini studira Znanstveno istraživanje masovne komunikacije na Odjelu za komunikologiju Hrvatskih studija. Kao najbolja studentica generacije, dobitnica je Nagrade pročelnika Hrvatskih studija za 2018. godinu. Dio je predsjedništva Udruge studenata komunikologije i novinarstva „Komuna“, s kojom gotovo pola desetljeća organizira konferencije o medijskim temama i humanitarne događaje. Vještine iz područja digitalnog marketinga i upravljanja društvenim mrežama stekla je putem studentskih poslova u raznim agencijama, a trenutno je praktikantica u odnosima s javnošću u agenciji CTA komunikacije.
zvonimir_crnkovićlogo-reklamnet-marketing
Zvonimir Crnković
Zvonimir Crnković, specijalist internet marketinga s višegodišnjim iskustvom koji od 1996 godine radi na raznim projektima na području web developmenta i internet marketinga. Službeni Google partner za internet oglašavanje i dobitnik dviju strukovnih nagrada za najbolje online kampanje u regiji. Iskustvo, znanje i alati koje Zvonimir koristi donose vidljive i mjerljive rezultate uz povećanje posjećenosti i prodaje za 30%-50% o čemu svjedoče mnogobrojna izvješča i zadovoljni klijenti.
Ranko Vucinicpriredba
Ranko Vučinić
Ranko Vučinić stariji je PR savjetnik i partner u agenciji PRiredba Studio s višegodišnjim iskustvom u području korporativnih komunikacija, lifestyle PR-u te sportskom komunikacijskom menadžmentu. Svoju profesionalnu, komunikacijsku karijeru započeo je u mirovnom snagama (KFOR) da bi preko umjetnosti i kulture (Labin Art Express – KuC Lamparna, Julian Rachlin & Friends Festival, Pula Film Festival …) te rada u civilnom sektoru (Multimedijalni institut m.a.m.a. - Otvoreno društvo Hrvatska, Antiratna Kampanja Hrvatske, War Resisters International…) stigao do korporativnog sektora. Godinama je bio član vrlo uspješnog kreativnog i komunikacijskog tima međunarodne agencije GREY WORLDWIDE ZAGREB gdje je započeo na poziciji asistenta kreativne direktorice i napredovao do Voditelja odjela za odnose s javnošću i organizaciju događaja. Nakon agencijskog rada i vođenja korporativnih komunikacija za vodeće domaće i međunarodne kompanije i brendove prihvaća novi profesionalni izazov te prelazi u sport. Zajedno sa svojim timom iz Priredbe autor je najzanimljivije komunikacijsko - sportske priču u regiji o Klubu hokeja na ledu Medveščak, organizirao je velike sportske događaje poput košarkaškog finala ABA Lige i teniskog Davis Cup finala u zagrebačkoj Areni, zajedno je s Filipom Hrgovićem nakon olimpijske bronce uplovio u profesionalne boksačke vode, s nepobjedivom Braćom Sinković doveslao je do prvog hrvatskog veslačkog olimpijskog zlata s kojima priprema i osvajanje novog odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine, a na kojima će komunikacijski sa svojim timom pratiti i najboljeg svjetskog BMX vozača i svjetskog prvaka Marina Ranteša. Pet godine za redom dobitnik je međunarodne nagrade SPORTO. Posljednjih godinu dana aktivno surađuje s civilnim sektorom te međunarodnim organizacijama te start up projektima na području zaštite i očuvanja okoliša i ekologije. Pokretač je kampanje POŠUMIMO HRVATSKU ZAJEDNO kojoj je cilj revitalizacija požarom stradalih područja u Dalmaciji.
Ognjen_Bagatin_2_i6SyTx3bagatin
Ognjen Bagatin
Ognjen Bagatin ravnatelj je Poliklinike Bagatin, privatne poliklinike za estetsku kirurgiju, stomatologiju, dermatologiju i kozmetologiju. Završio je MBA program na Cotrugli Business School. Trenutno Poliklinika Bagatin zapošljava 115 zaposlenika te je prema Deloitte-u jedna od najbrže rastućih malih i srednjih ustanova u zdravstvu. Kao ravnatelj poliklinike potaknuo je razvoj korporativnog poduzetništva i projektnog managementa u medicinskom segmentu. Svojim širokim znanjem te razumijevanjem funkcioniranja privatnog zdravstvenog sustava potiče razvoj pozitivne korporacijske kulture i razvoja same poliklinike. Dugi niz godina uz profesionalno obrazovanje vodio je sportske momčadi i klubove kao trener, te u korporativnu kulturu uvijek teži unijeti timski duh, zajedništvo i ispravne vrijednosti. Također, Ognjen je i konzultant za 20-ak klinika u Europi (Češka, Poljska, Estonija, Bugarska…) i u Hrvatskoj u području estetske kirurgije, dermatologije i stomatologije. Vrlo je aktivan član Izvršnih odbora i Vijeća koji su vezani za razvoj medicinskog turizma u Hrvatskoj, gdje leži i veliki potencijal (Vijeće za medicinski turizam pri HGK, Izvršni odbor za zdravstvo u HUP-u …).
Duje-Kundić-2lesles BIJELA POZADINA
Duje Kundić
Duje Kundić rođen u Splitu, završio je Umjetničku Akademiju, smjer Film i video. Trenutno živi i radi u Zagrebu gdje uspješno vodi studio za video produkciju Lesles.
PRglas
PRglas je prvi hrvatski portal o odnosima s javnošću i ostalim fragmentima integrirane marketinške komunikacije kojeg stvaraju stručnjaci za odnose s javnošću, novinari, kao i studenti koji se žele baviti ovim poslom vođeni idejom da nas sinergija spaja i pokreće. Cilj nam je prikupiti što više informacija potrebnih za kvalitetno komuniciranje s javnošću te promicati dobar glas o raznim kampanjama, događanjima i projektima, upozoravati na greške i loše poteze. Da bismo skratili vrijeme traženja, pružamo vam sve informacije na jednom mjestu i alate komunikacije online i offline vrste medija. Namijenjen je svima koje zanima neki od tih dijelova: stručnjacima za odnose s javnošću, poduzećima, studentima i svima koji žele naučiti nešto više o toj temi.

 

OVOGODIŠNJE
#PRILIKE ZA #PROMOCIJU I #PREZENTACIJU

 
Pitch za agencije!
Pitch za studente!
 
 
PRomoviraj se i osvoji nagradu!

 
 

Osmisli i prezentiraj PR kampanju za brend ili tvrtku i osvoji 2.000 kn!

 ???
Bolja komunikacija
stvara bolji svijet!
 

Konferenciju pokreće i organizira PRglas,
portal za Odnose s javnošću!
 
prglas_logo

MORENA BEGIĆ ORGANIZATOR


dialogo logo (1)
BISNEYS
 


POKROVITELJI KONFERENCIJE

zicer
Grad-Zagreb-logo-e1490877976421 – kopija
logo_huoj_hrvatska udruga za odnose sj javnoscu
logo primorsko goranska zupanija
109664_fd7a133ab18473649cf7
mba21
hzž-4
crane
 
 


PARTNERI I PRIJATELJI

logo_mobile_n7
pr days
Vern logo
logo-reklamnet-marketing
crnojaje-large
prpitch-millenium
futureHR t
press_clipping
Z_hb-Uuo
Eventrify
ciceron-komunikaicje-logo-novi1
prorsus
logo
azinus
Anparo_smart_solutions-logo
profitiranje
logo-vijece
Studentska _ ekcija Hrvatske udruge za odnose s javnošću
studentski-logo-gray@2x-1
Media Marketing
ictbusiness
seebiz
metro
BUSINESS AKADEMIJA VIJESTI
marketing-mreza
24_sata
joomboos_
poslovni_FM_,
prpitch-she-hr
medijski mali servis
Piranha team
broadcast.hr
LIDERICE-LOGO-e1557590693286
filaks vedra kuća znanja
restoran navis
BOXING CLUB COLOSEUM
Light komunikacije_logo
Vinarija Štampar