I životinje su dobile svoju PR agenciju – pročitajte kako komuniciraju

f020f6bddd1c098426e3ffc323b28382Zanimljivu i kreativnu kampanju pokrenula je digitalna agencija Drap u suradnji s Udrugom za zaštitu životinja Indigo na društvenoj mreži Tinder, poznatoj po tome što korisnicima pomaže u traženju partnera. Ovaj put pomoći će i psima u traženju udomitelja Da bi osvijestili važnost udomljavanja, Drapovci su se fotografirali sa psima koji traže dom i otvorili profile na Tinderu koristeći upravo te fotografije. Korisnicima s kojima su stupili u kontakt objasnili su da su zapravo psi ti koji traže pravu vezu, a zauzvrat obećavaju pomoći i na ljubavnom planu.

– Ova kampanja je upravo ono što Drap čini Drapom. Pametna je, neočekivana, s našim specifičnim smislom za humor, a opet ima dubinu i širu društvenu korist. Jako sam ponosan na činjenicu da smo usred četiri pitcha i sezone godišnjih odmora pronašli vremena i snage realizirati ovu kampanju – rekao je Davor Runje iz agencije Drap u čijem uredu svakodnevno obitavaju tri do četiri psa, kornjača i ribice. Njihova prisutnost ima nevjerojatan utjecaj na atmosferu i odnose među ljudima u agenciji. Na pitanje mogu li životinje ljudima pomoći da budu bolji komunikatori, Runje odgovara:

– Opće je poznato da prisustvo životinja smanjuje nervozu u uredu, ali moram priznati da je i mene iznenadilo koliko se to osjeti. Jednostavno nije moguće povisiti glas dok te oni gledaju, bez obzira koliko ljuti bili – kaže Davor Runje koji smatra da je životinjska komunikacija u nekim segmentima razvijenija od ljudske.

– Prilično sam siguran da psi imaju razvijeniju intuiciju i emocionalnu inteligenciju od nas. Kad god odlazim na put, moja Diva to shvati čim se probudi i cijeli dan me ignorira. To nema veze s mojim ponašanjem jer sam prilično siguran da mi je jutarnja rutina ista. Ona jednostavno zna da odlazim i nije nimalo sretna zbog toga.

pr davor runjeI baš zato što pozitivno djeluju na ljude, životinjama treba pomoći. Svaki pas zaslužuje dom u kojem će biti voljen, ali upravo ljeti, u vrijeme godišnjih odmora, mnogi od njih bivaju ostavljeni na cesti. Svi koji žele spasiti život i udomiti njuškicu koja čeka upravo njih, trebaju to učiniti čim prije.

Udruga Indigo nema azil, već pse do udomljavanja čuvaju tete i stričeki čuvalice. Želite li psima pružiti privremeni dom i ljubav koje će se uvijek sjećati, možete se javiti Udruzi i postati ponosna teta čuvalica: www.facebook.com/Indigo.udruga.


 

Optus Whale Song
https://www.youtube.com/watch?v=P2ER2MXhPHg