Nakon vrlo uspješnog ZIMO portala, preuzimanja portala FBHrvatska.com, pokretanja weba koji se bavi viralnim sadržajem – FollowNshare, ZIMO Digital širi svoje carstvo i na beauty community suradnjom s portalom Šminkerica. Pruža li suradnja mogućnost drugačije komunikacijske strategije portalu Zimo, ujedno i Šminkerici i smiješi li se ZIMO Digitalu nova rubrika saznali smo od direktora ZIMO Digitala, Saše Fištera.

Šminkerica je već dobro poznati brand u sferi lifestylea i beautyja na webu, no radi nedostatka vremena, Ivana kao jedna od pokretačica ovog portala odlučila je prepustiti poslovanje u druge ruke. S obzirom da smo već duže u tom poslu, nije bilo teško dogovoriti suradnju.“- objasnio je Saša pozadinu nastanka njihove suradnje s portalom Šminkerica.

U Sudskom registru stoji da je izdavač Šminkerice Ohai d.o.o. koji je u vlasništvu osnivača Ivane Blažoti i Borisa Tomaša, dok pod stavkom direktora stoji Goran Mudri, suvlasnik Zimo Digitala. Direktor ZIMO Digitala detaljnije je objasnio ove funkcije u suradnji; „Ivana i Boris i dalje ostaju u “Upravi” dok će Goran, inače suvlasnik ZIMO Digitala, izvršavati dužnosti direktora, odnosno postao je glavna i odgovorna osoba za sve što se događa ispod OHAI d.o.o. O obliku suradnje nećemo govoriti jer je to stvar između Ivane, Borisa i nas. Šminkerica nema nikakve veze s ZIMO. To su potpuno dva odvojena sustava i nemaju veze jedno s drugim. Šminkerica je pod OHAI, a ZIMO pod ZIMO Digital. Recimo samo da je ZIMO Digital postao medijska kompanija koja pod sobom ima nekoliko portala ZIMO, FB Hrvatska (koji je trenutno u stanju mirovanja), nedavno pokrenuti viralan site FollowNshare, te sada i Šminkerica, doduše operativa je OHAI.“

Šminkerica se neće mijenjati. Mislimo da je tamo izgrađen izuzetno kvalitetan community i ne želimo mijenjati te stvari. Cure koje pišu su zaista sjajne, te će ostati sve po starom, no mi ćemo se brinuti oko prihoda, te ćemo nastaviti graditi brand.“– ističe Fišter na upit donosi li ova suradnja Šminkerici drugačiju komunikacijsku strategiju.

Trajanje ugovora između ZIMO Digitala i Šminkerice te buduće planove, Saša nije želio komentirati; „ne volimo pričati o planovima, ako će biti nekakvih novosti znat će svi na vrijeme. Javno ne govorimo o detaljima ugovora.“, no ono što očekuje od ove suradnje nam je otkrio; „Rast Šminkerice, širenje, neke novitete, i još mnogo toga. Tek smo počeli raditi, tako da se prvo trebamo “ufurati” da bi mogli donositi pametnije odluke.“