ZAGREB – IKEA je 28. 2. otvorila drugi i posljednji krug natječaja kojim se provodi masovno zapošljavanje za robnu kuću IKEA Zagreb, čije se otvorenje očekuje u ljeto 2014.

U drugom krugu zapošljavanja, koji počinje u petak 28. veljače 2014. i traje do četvrtka 06. ožujka 2014., IKEA će zaposliti oko 140 budućih kolega (m/ž) i to na pozicijama: zaposlenik u odjelu Prodaje, blagajnik, administrator obračuna blagajni, zaposlenik na info pultu, zaposlenik u Povratu i zamjeni robe, zaposlenik u Kontakt centru, zaposlenik na Preuzimanju/izdavanju robe te zaposlenik u dječjoj igraonici Småland u odjelu Odnosa s kupcima. Ovoga puta, osim za radna mjesta s punim radnim vremenom, zainteresirani kandidati moći će se prijaviti i za ona s nepunim radnim vremenom. Na ovaj način IKEA želi pokušati odgovoriti na različite potrebe zaposlenika.

Svi zainteresirani kandidati mogu ispuniti online predložak životopisa na hrvatskom jeziku na poveznici www.IKEA.hr/posao . Za kandidate koji prođu prvu selekciju uslijediti će telefonski i grupni intervjui. Zatim će se odabrani kandidati pozvati u Centar za procjenu kako bi se kroz različite zadatke i druženje utvrdilo dijele li vrijednosti tvrtke IKEA.

Vrijednosti na kojima IKEA temelji svoje poslovanje i koje traži u svojim zaposlenicima su prije svega: zajedništvo – jer svi zaposlenici doprinose napretku i samo je zajednički moguće ostvariti IKEA viziju, odnosno stvarati bolji svakodnevni život za većinu ljudi; skromnost i snaga volje – gdje skromnost ne znači držati se po strani jer ponekad trebamo biti odlučni kako bismo bili plemeniti; vođenje vlastitim primjerom – jer ljude inspirira ponašanje drugih i zato IKEA zaposlenici svojim ponašanjem trebaju davati dobar primjer kolegama, ali i kupcima; svijest o troškovima – jer dobre rezultate možemo ostvariti i osnovnim resursima; te, na kraju, stalna želja za napretkom – i to postavljanjem pitanja i znatiželjom.

U prvom krugu zapošljavanja, koji je održan početkom veljače 2014., za oko 110 radnih mjesta u odjelima Protok robe, IKEA Food i Procjena štete namještaja i popravci prijavilo se više od 8.600 kandidata, a prijave su stigle iz čak sedam zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Njemačka, Slovenija, Austrija, Italija i Njemačka). Prosječna dob kandidata je 33 godine dok je omjer muških i ženskih kandidata 65 posto prema 35 posto. Predselekcijski proces, koji obavlja agencija SELECTIO KADROVI, još je u tijeku, a na telefonske razgovore trenutno je pozvano oko 1.000 kandidata.

IKEA je u posljednjih pet mjeseci otvorila mogućnost zapošljavanja za oko 300 osoba, uzmemo li u obzir natječaje koji se provode u veljači i one iz listopada i studenog 2013.

Istraživanje Poslodavci prvog izbora, provedeno krajem 2013. i početkom 2014., pokazalo je kako je IKEA među deset najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.