Konstituirajuća sjednica novoizabranog Suda časti održala se u ponedjeljak, 30. ožujka 2020. godine preko digitalne platforme. 

Nakon provedenih izvanrednih izbora i održane Skupštine i formalno su potvrđeni članovi izabrani u Sud časti. Na konstituirajućoj sjednici jednoglasno je za predsjednika izabran Zdeslav Milas, a za njegovu zamjenicu Alemka Lisinski. U Sud časti izabrano je još troje članova: Ljudmila Bratko Gašpić, Mario Dukarić i Dubravka Vlajo.
.
Prestižna je to dužnost u struci odnosa s javnošću, jer Sud časti, kao neovisno tijelo krovne udruge stručnjaka za odnose s javnošću, bavi se pitanjima povrede Etičkoga kodeksa te prosuđuje odgovornosti stručnjaka za odnose s javnošću, a značajna mu je uloga i zaštita struke te svih osoba koje se njome bave. Također, daje i mišljenje o mogućem neetičkom ponašanju stručnjaka za odnose s javnošću koji nisu članovi Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Zdeslav Milas je magistar je komunikacijskih znanosti, a od 2013. je prodekan za nastavu na Edward Bernays Visokoj školi. U visokom obrazovanju predaje 13 godina, i to kolegije iz odnosa s javnošću i korporativne komunikacije. Tijekom 10 godina izvodio je kolegij Pravne i etičke norme odnosa s javnošću na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Autor je prve knjige o korporativnoj komunikaciji na hrvatskome jeziku te objavljuje znanstvene radove iz discipline odnosa s javnošću. Priprema doktorsku disertaciju iz korporativne komunikacije. Bio je tri godine član Stručnog žirija HUOJ-a za dodjelu nagrade studentima „Mlada nada“. Društveno je angažiran, među ostalim je predsjednik Hrvatske akademske zajednice.

Podijeli objavu
Prethodni članakKako izvući svoje klijente iz mišjih rupa? Komunicirajte i ostanite vidljivi!
Sljedeći članakHND i SNH provode anketu o utjecaju COVID-19 krize na vanjske suradnike u medijima
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.