Vodeći komunikacijski stručnjaci naglasili važnost obrazovanja u području odnosa s javnošću

Konferenciju Communication Management Forum 2015 otvorili su pozdravnim govorima predsjednik Upravnog vijeća Bernaysa Mario Petrović, mr. sc. Sandra Bezjak, pomoćnica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje, predsjednik Udruge poslodavaca u obrazovanju mr. sc. Mislav Balković, prof. Alexander Marbach sa Veleučilišta Mittweida i ujedno Bernaysovog Erasmus+ partnera te dekan Bernaysa mr. sc. Damir Jugo. Središnji događaj konferencije bio je okrugli stol na temu integrirane komunikacije, a na kojem su vodeći europski komunikacijski stručnjaci raspravljali o trenutnom stanju unutar komunikacijske industrije te najnovijim komunikacijskim trendovima.

Uz prof. dr. sc. Dejana Verčiča i prof. emer. dr. sc. Betteke van Ruler, koji su ujedno bili i ključni govornici konferencije, okruglom stolu su prisustvovali  i predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću Aleksandra Kolarić, poznati talijanski stručnjak za odnose s javnošću i profesor na Sveučilištu LUMUSA u Rimu Toni Muzi Falconi te izv. prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič. Sudionici okruglog stola raspravljali su o važnosti obrazovanja u području odnosa s javnošću, pogotovo na rukovodećim državnim pozicijama čiji bi djelatnici trebali biti visokoobrazovani stručnjaci, spremni preuzeti odgovornost i svjesni važnosti upravljanja komunikacijama.

Tijekom prvog dana konferencije predstavljen je i jedinstveni međunarodni stručni časopis Communication Management Reviewa, koji će izlaziti dvaput godišnje, a sadržavat će znanstvene i stručne radove na engleskom jeziku iz područja odnosa s javnošću, marketinga, politologije, komunikologije, menadžmenta i srodnih disciplina.

Drugi dan konferencije održao se na Bernaysu, a tijekom kojeg je više od 80 izlagača predstavilo rezultate svojih istraživanja u području informacijsko-komunikacijskih znanosti i tako službeno zaključili prvi međunarodni znanstveni projekt. Ovim događanjem Bernays je ujedno proslavio svoju drugu obljetnicu djelovanja.

unnamed (1)

 

 

 

 

Podijeli objavu
Prethodni članakNeka izazov počne – BattleHack Athens 2015 je krenuo!
Sljedeći članakU žiriju EACA EURO EFFIE 2015 troje marketinških stručnjaka iz Hrvatske
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.