Postoji i više no dovoljno razloga zašto je LinkedIn izuzetno korisna platforma za PR stručnjake. Donosimo nekoliko čimbenika zašto vrijeme prevedeno na LinkedIn-u nije uzalud potrošeno.

LinkedIn služi kao platforma za prikazivanje vlastitog iskustva i daje puno više informacija od običnog životopisa. Odmah su dostupne i preporuke za vještine koje kandidat posjeduje. Obične informacije dobivaju drugu dimenziju kada su povezane sa slikom ili video zapisom. Između ostaloga, LinkedIn služi i našoj osobnoj promociji, ili promociji našeg posla.

LinkedIn je izvrstan izvor odličnog sadržaja. Kada god pokrenete vlastiti LinkedIn profil imate što pročitati. Automatski vam se prikazuju prilagođene vijesti – informacije koje su relevantne za vas. Također, na ovoj mreži, sami birate koga ćete ‘pratiti’ i s kim ćete biti povezani, bilo da govorimo o tvrtkama ili osobama. Još jedan razlog zašto je LinkedIn izvor odličnog sadržaja je činjenica da pruža popis poslova na koje se možete prijaviti.

LinkedIn je izvor talenata. Možete pretraživati po imenu, kompaniji, ključnim riječima, mjestu – što znači da možete dosegnuti osobu koju trebate bez obzira na njezinu lokaciju. Jasno je zašto je LinkedIn postao primarni alat prilikom zapošljavanja. Često poslodavci ‘provjeravaju’ životopise na način da traže potencijalnog posloprimca na mrežama kao što je LinkedIn. Stoga, valja paziti na odabir profilne fotografije pri čemu je potrebno imati na umu da je LinkedIn poslovna mreža – prilagodite svoju fotografiju.

LinkedIn predstavlja izvor za razumijevanje različitih industrija. Pomaže pri razumijevanju novinarstva, ekonomije, tehnologije, ali i raznih drugih područja. Na ovoj mreži jasno vidimo na koji način jedna industrija utječe na drugu, koji su komentari na događaje i sl.

LinkedIn je platforma za klijente – lako dolazite do vaše potencijalne publike, naravno ako znate na koji način to učiniti. Prilikom odabira ciljne grupe, zasigurno pomažu informacije o interesima pojedinaca, njihovo poslovno iskustvo, ali i istaknute vještine koje posjeduju.

LinkedIn omogućava povezivanje klijenata s medijima. Na koji način? Možete se učlaniti u grupe koje osnivaju novinari s ciljem izravnog povezivanja sa stručnjacima. Činite posao lakšim i sebi i njima. Bilo bi teško nabrojati koliko je grupa do sada osnovano na LinkedIn-u, ali odaberite one koje su relevantne za vaše poslovanje i budite aktivni unutar takvih grupa.

LinkedIn je novi poslovni alat. Platforma je izuzetno korisna kada tražite nove poslovne mogućnosti. Kao što je prethodno spomenuto, LinkedIn vam automatski (prema vašem obrazovanju, stečenim vještinama i interesima) nudi oglase za posao, čijem profilu vi odgovarate.

LinkedIn je platforma za oglašavanje. Odlična platforma koja pruža mogućnost ciljanog oglašavanja.

LinkedIn možete koristiti kao alat koji omogućava stvaranje novih kontakata. Možda je ovo i jedna od vodećih prednosti LinkedIn-a. Stvaranje kontakata sa raznim stručnjacima i profesionalcima koji u pravilu imaju iste interese kao i vi. Možete puno naučiti od kontakata na LinkedIn-u. Međutim, zanimljivo je da ova mreža prilikom slanja ‘zahtjeva za povezivanje’ traži potvrdu da ste na neki način povezani s osobom s kojom se želite povezati (bilo da ste prijatelji ili ste pak studirali odnosno surađivali na nekom projektu zajedno).

Još uvijek nemate profil na LinkedIn-u? Znate što vam je činiti, ali prilagodite komunikaciju. Pratite kada je vaša objava najučinkovitija (ujutro ili poslijepodne) te tomu prilagodite i sljedeće objave. Preporuča se komunicirati poslijepodne, kada se ljudi vraćaju s posla i tijekom radnog tjedna, osim ponedjeljka i petka (što nije potrebno detaljnije objašnjavati).