U posljednjih se nekoliko tjedana u hrvatskim medijima proširila vijest o odlasku stranih glazbenih festivala iz Hrvatske. Neki su brandovi, poput Garden festivala već otišli dok neki, poput Hideouta su uzeli jednogodišnju stanku. U svijetlu tih događaja MBA Croatia će na svojem predavanju 17. ožujka, ugostiti Joea Bašića, vlasnika tvrtke Adria MM Produkcija , glavnog organizatora festivala Ultra Europe.

Osim razgovora na temu zbog čega festivali odlaze iz Hrvatske, Joe Bašić će se posvetiti drugoj strani medalje, razlozima zbog kojih je Ultra Worldwide odabrao upravo Split za svoju europsku lokaciju. Dosadašnje brojke iza brenda Ultra prilično su impresivne – ovo je jedino događanje u organizaciji Ultra Worldwide u Europi, a s investicijom od oko 100 milijuna kuna kroz pet godina predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatski turizam i prateću industriju zabave. Prema procjenama organizatora, festival Ultra Europe već je u prvoj godini održavanja potaknuo više od 60 milijuna kuna dodatne turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji te privukao interes više od 103.000 posjetitelja tijekom sva tri festivalska dana, i to iz 75 zemalja svijeta.

Nakon predavanja biti će organizirano kratko međusobno druženje, na kojem će okupljeni moći popričati, razmjeniti iskustva i ideje te osobno pitati predavača sve o čemu nije imao prilike pričati na predavanju.

Predavanje će se održati u utorak 17.3.2015. s početkom u 18 sati (okupljanje počinje 10 minuta ranije) u prostorijama Foruma Zagreb, u sklopu Green Gold centra (Radnička cesta 50, Zagreb). Članovima udruge ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznica 50,00 kn. Ulaznice je moguće kupiti isključivo putem Entrio sustava na ovom linku. Aktualne informacije dostupne su na Facebook stranici predavanja udruge MBA Croatia.