Što žene ustvari žele? – odgovor na pitanje svih pitanja dat će

Pro Woman konferencija

Krajem listopada, točnije 28.10. 2015. u Zagrebu, u kinu Europa, će se održati prva Pro Woman konferencija koja ima za cilj temeljem provedenog istraživanja javnog mišljenja detektirati glavne probleme s kojima se žene danas susreću, te dati konkretne smjernice za poboljšanjem stanja i rješavanjem navedenih gorućih problema.

Naime, iako živimo u 21. stoljeću, imamo pravo glasa, školujemo se, obrazujemo i usavršavamo, te radimo i stvaramo, žene i muškarci i dalje nisu istinski ravnopravni! Izgraditi karijeru nije jednako lako (ili teško) ženama kao muškarcima, a razlozi za to ponajprije leže u stereotipima po kojima je ženina osnovna zadaća da bude majka i partnerica. Stereotipi su to s kojima se borimo i danas, jednako kao i prije deset, dvadeset ili trideset godina.

„Obzirom da smo i same žene, ovim projektom želimo biti poticaj ženama da se afirmiraju u životu onako kako same žele, te želimo potaknuti društvo u cjelini da im u tome bude istinska podrška.“ ističu Đurđica Marković iz Bizolovke i Marina Bolanča iz Abeceda komunikacije, kompanija koje su se udružile u organiziranju ove, za žene, značajne konferencije.

Diskusija će se provesti kroz četiri panela od koji je prvi – panel „Moći, htjeti, smjeti“u kojem će se govoriti o tome kako se žene razvijaju i potvrđuju kroz karijeru? Da li je poduzetništvo must u postizanju apsolutnog zadovoljstva? Može li se karijera graditi i u sustavu? Koliko je visok stakleni plafon i kako ga je moguće probiti? Odgovore na ova pitanja bit će sagledan iz kuta uspješnih poduzetnica koje dolaze iz sasvim različitih industrija, te iz perspektive žena koje svoje karijere grade unutar velikih korporacija.Panelisti: mr. sc. Ljerka Eljuga, Poliklinika Eljuga, Mirna Radošević, Salveo Pharma, Marina Tonzetić, Deloitte, Vlasta Pojatina, Olival, te Maja Buconjić Barišić, Detmers.

Drugi panel nazvan „Kreatori naše stvarnosti“ otvara za početak čuveni priručnik iz 50-tih godina prošlog stoljeća, koji ženu i njenu ulogu prikazuje na način na koji bi se danas svi redom zgražali. Osim prirodnih promjena koje su se događale i koje su imale utjecaj na promjenu percepcije žene, tko to još kreira našu stvarnost? Da li smo žrtve stereoptipa jer nam ih netko drugi nameće, i ako da, tko nam ih nameće? Koliko mediji imaju u tome utjecaja? Odgajamo li se primjerom ili na nas više utječe TV, Internet, kultura, estrada?Panelisti: Ksenija Kardum, Nova TV, Zora Bjelorusov femina.hr, Sanja Pilić, književnica i Mirela Priselec Remi, Elemental.

Treći panel ujedno je i apsolutna novina koju PWC donosi, a zove se „Na njima svijet ostaje“ i poziva da nam svoje mišljenje o ženama danas daju djevojčice u dobi od 10 do 17 godina. Želimo saznati jesu li ženstvene cure cool? Da li ste svoje ili vam je draže biti dio čopora? Što se sada fura u 7 i 16 gimnaziji? Da li se u osnovnjaku već zna što ćeš biti kad odrasteš? Jeste li spremne slijediti svoj unutarnji glas ili ćete ipak poslušati starce? Što ste spremne učiniti da postignete ono što želite, pa ako je to i dobivanje Oscara npr.? Tko na vas ima najveći utjecaj, frendovi, mediji, mjuza? Osjećate li da kužite što znači „okovi su krila da se brže leti“?

Četvrti, zaključni panel dovodi nas korak do same deklaracije konferencije. Naime pozvat će visoko pozicionirane političare i gospodarstvenike da na temelju zaključaka istraživanja i diskusija koje su se vodile na prijašnjim panelima kaže što namjeravaju učiniti svatko u svom krugu djelovanja da doprinesu promjenama za kojima žene žude.

Konferencija donosi ključne promjene koje je potrebno učiniti, svatko u svom okruženju i s mogućnostima kojima raspolaže kako bi se osigurao pomak na bolje prema onome što žene žele vidjeti kao konkretni pomak. Svi sudionici potpisuju deklaraciju koja će poslužiti i kao temelj druge PWC. Planova i ideja ima jako puno, pa je tako organizatoricama velika želja da Pro Woman postane regionalni projekt, te se nadaju da će ga u skoroj budućnosti uspješno realizirati i u susjednim zemljama.

Cijena kotizacije za učešće na konferenciji iznosi 350,00 kn. Prijaviti se možete na djurdjica@bizolovka.hr

LINK NA FACEBOOK EVENT

12107947_1644811245789026_8410334830130934103_n

12096049_1644667985803352_3506871994510471728_n