Energija Zagreba
KROZ 4 EKOLOGIJE

Na temu Energija grada,  Zagreb se predstavlja na  Svjetskoj izložbi EXPO 2015. u Milanu!

U nedjelju, 18. listopada, u  17,40h, u reprezentativnom Auditoriumu milanske izložbe, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obići će zagrebački izložbeni prostor u društvu sa senatorom  Aldom Di Biaggijem.

Sudjelovanje glavnoga grada Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2015.  organizirano je uz zanimljiv interaktivni program koji oslikava Zagreb kao grad sa milijun srca čija se energija objedinjava i tematizira kroz četiri ekologije, odnosno, glavne teme: VodaPrirodaGrad Ljudi.

Zagreb se predstavlja kao grad kojega snažno oblikuje prisutnost vode, grad što ga karakterizira bio – raznolikost te kao grad tržnica visoke identifikacijske vrijednosti. Zagreb je i grad vitalne energije, neponovljivog identiteta i šarma što su ga stoljećima ugrađivali Zagrepčani – otvoreni, srdačni i druželjubivi.

U središtu pozornosti izložbenog prostora je „živo“ stablo graba koje predstavlja zagrebačke šume i prirodu kao izvor svježeg zraka šireg područja.
Kretanje u prostoru ide u smjeru kazaljke na satu i tu će posjetitelji razgledati plakate s informacijama o Zagrebu. Prva točka je upoznavanje s ENERGIJOM Zagreba i njegovim ekologijama. Sljedeće četiri točke su upoznavanje sa svakom ekologijom pojedinačno, krenuvši od VODE prema PRIRODI s jedne strane te GRADU i LJUDIMA s druge strane prostora.

U pozadini svega bit će prostor organiziranih događanja gdje posjetitelji mogu sjesti, zadržati se i sudjelovati.

Po obodu postava su „oblaci“ balona koji zaokružuju prostor i čine ga cjelinom.

Podsjetimo, iako Republika Hrvatska ove godine ne sudjeluje na Svjetskoj izložbi EXPO 2015. u Milanu, a napori Grada Zagreba da preuzme cjelokupnu organizaciju i sudjelovanje nažalost nisu urodili plodom, Zagreb se ipak, zahvaljujući gradonačelniku Milanu Bandiću i odličnim odnosima s institucijama u Republici Italiji, uspio uključiti u završnicu ovog važnog svjetskog događaja koji traje do 31. listopada i koji je okupio 145 država svijeta na temu Prehranjivanje planeta, energija za život.