Uz zvuke tradicionalnih božićnih pjesama, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić preuzeo je, u zgradi Gradske uprave, Betlehemsko svjetlo – svjetlo mira od skauta Zagrebačkog skautskog zbora.

Istaknuvši kako je ovo tradicija koja u Zagrebu traje već 11 godinu zaredom, gradonačelnik Bandić je zahvalio malim skautima što su ovaj simbol mira, solidarnosti i zajedništva donijeli u naš grad. Nema bolje poruke od one što ove godine dolazi zajedno sa svjetlom iz Beča, a to je: Mir u meni, mir sa vama, dodao je zagrebački gradonačelnik te zaželio da dobrota, mir i zajedništvo ispune sve zagrebačke domove u ovo blagdansko vrijeme.

Koordinatorica Betlehemskog svjetla Zagrebačkog skautskog zbora Višnja Sremić pozvala je sve Zagrepčane da Svjetlo ponesu svojim kućama, i to iz Zagrebačke katedrale, iz svih župa koje imaju svoje izviđače, ili iz aule Gradske uprave, gdje će Svjetlo ostati do Badnjaka. Kako je objasnila, svake godine, ususret Božiću, jedno dijete iz Austrije zaputi se u Betlehem i u Spilji rođenja zapali Betlehemsko svjetlo. To svjetlo se tada avionom doprema u Beč, a predstavnici europskih izviđačkih organizacija Svjetlo mira potom ponesu u svoje države. Svjetlo dalje, u crkve, bolnice i u domove odnose izviđači. Lanac svjetla stoga nije samo simbol dobrote, već i simbol iskrenosti, topline i prijateljstva.