U Beogradu se 27. i 28. listopada održava drugi nacionalni Festival integriranih komunikacija – KAKTUS 2016 u hotelu Crowne Plaza. Pod ovogodišnjim sloganom “Konstruiši dobre ideje!”, naglask festivala bit će na integraciji i trudu da se realiziraju isključivo kvalitetne ideje.

KAKTUS 2016 nudi kvalitetan i raznovrstan program, ali i praktične primjere iz različitih područja integriranih komunikacija, kao i pregled najnovijih svjetskih trendova. Početkom drugog dana festivala predavanje “Increasing the efficiency through measurement, motivation and best practice sharing” održat će Thierry Nicolet, direktor globalnog sektora za komunikacije kompanije Schneider Electric (Francuska).

Thierry ima preko 25 godina bogatog iskustva u području marketinških komunikacija. Od 2008. godine vodi globalne komunikacijske aktivnosti kompanije Schneider Electric, što uključuje 50 zemalja širom svijeta. Zadužen je za koordinaciju mreže lokalnih marketing i PR menadžera u okviru kompanije, kao i više od 40 agencija.

Zanimljivo i aktualno predavanje “The Rise of the Transformational Marketer: New Challenges, Skills and Roles” održat će dr Nikolaos Dimitriadis, direktor razvoja na međunarodnom Sveučilištu Sheffield. Nikolaos je višestruko nagrađivani međunarodni komunikacijski stručnjak, predavač i konzultant. Bavi se primjenom neurološke i bihevioralne znanosti u području marketinga, komunikacija i liderstva više od desetljeća. Posjeduje SalesBrain USA certifikat za neuromarketing, a bio je i predavač na Hamburg Media School, zajedno sa brojnim neuromarketing stručnjacima iz cijelog svijeta.

Na festival dolazi i Stephanie Bailey, direktorica korporativnih komunikacija agencije Fleishman-Hillard London te će održati predavanje “The changing nature of breaking news and the implication for communicators”.

Stephanie Bailey ima dugogodišnje iskustvo kao savjetnica za korporativne komunikacije velikih svjetskih kompanija Yahoo!, Statoil, Intel, Rolls-Royce i HSBC. Osvojila je nekoliko međunarodnih priznanja za integrirane komunikacije, a organizirala je i proslavu 90. rođendana kraljice Elizabete II.

Završetak drugog dana festivala KAKTUS 2016 obilježit će predavanje Atanasa Raykova, Global Head of Telecom Partnerships & General Manager CEE u kompaniji Viber, pod nazivom “How to Best Leverage The Power of Social Communication”. Atanas je marketinški stručnjak s više od 10 godina iskustva u području strategije proizvoda, digitalnog i mobilnog marketinga, VAS usluga, a radio je i na jačanju lokalnih start-up eko sistema sa fokusom na mobilnu telefoniju. U kompaniji Viber, između ostalog, zadužen je za proširenje lokalnih partnerstava i baza klijenata, kao i povećanje angažiranosti korisnika, s posebnim naglaskom na tržišta Bugarske, Grčke i Srbije.

Prvog dana festivala KAKTUS 2016 oržat će se debata “Ideje za džeparac”, ali i dodijeliti nagrada najboljima u struci, za koje se bori čak 37 agencija i preko 40 oglašivača sa 135 prijavljenih kampanja. Nagrade se dodjeljuju u 21 kategoriji, a mogu ih osvojiti organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrirane i pojedinačne kampanje u protekloj godini.

Festival KAKTUS 2016 podržalo je 28 medijskih kuća iz regije, kompanije Mercator S, Marbo Product, Delta Holding, Johhnie Walker, Ušće Shopping Center, Viber, Societe Generale Bank, Siemens, Home Centar, Grand kafa, kao i HEINEKEN Srbija koji je ove godine Prijatelj festivala. Brončani sponzor festivala je Coca-Cola HBC Srbija. Partneri festivala su agencije – Direct Media, Pioniri Communications, Headline, Ovation BBDO, DPC Group, M2Communications i LED Media Bosna i Hercegovina.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na stranici www.kaktus.rs.