Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Siniša Švec: Želimo biti servis zajednice kojoj pripadamo

Sutra ujutro Zagreb dobiva novi gradski radio koji predvode “stojedinaši”: Balen, Švec, Peh, Šeparović, Pejaković Levstek, Milić…

 

Sutra ujutro, točno u 7 sati, na 102,5 megaherca, s emitiranjem programa počinje nova zagrebačka radijska postaja – Yammat FM, čiju redakciju čini 20-ak urednika, novinara i voditelja.

No, kada se kaže da tu iskustvom, ali i mladošću isprepletenu ekipu predvode stari “stojedinaši”: Alen Balen (vlasnik i direktor radija), Milan Peh (glavni urednik), Siniša Švec (urednik glazbe), Silvija Šeparović (urednica informativnog programa) i Mirela Pejaković Levstek (urednica gradske rubrike) te Dino Milić i Dubravka Bratoljić (voditelji) – svi odmah mogu znati što im uši mogu očekivati.

Jutarnji zabavni program

Za buđenje tu je jutarnji zabavni program i voditeljski dvojac Peh – Švec, nakon čega svaki dan slijedi niz emisija o svim mogućim temama, od politike i gospodarstva, preko civilnog društva i umjetnosti, do sporta i glazbe, s brojnim gostima. Bit će tu čestih vijesti, četiri puta tjedno emisija “Radio-aktivität”, petkom “Tjedni intervju” i politički magazin “Aftershock”, svaki dan prijepodne emisija “Gradski oci”, a predvečer “Selo moje malo” s vijestima iz Zagreba, subotom “Zagrebačka sedmica”…

“Teži put”

I dok su se neki dan u jednom dijelu potkrovlja Laube (gdje je smješten radio) užurbano vrzmali i mladi studenti koji također čine novinarsku redakciju Yammat FM-a, Švec kaže da su svi već malo ludi jer je nekoliko dana prije startanja neke pokosila gripa. No, ne daju se.

– Osim aktualnim temama, kroz program i svoje stavove promovirat ćemo znanje, očuvanje okoliša i neke europske vrijednosti koje su pale u drugi plan, a prvenstveno želimo biti servis zajednice kojoj pripadamo – najavio je Švec. A Peh na pitanje je li među konkurencijom zavladala panika, uzvraća riječima da dok svi drugi “krešu troškove” i rade programe u stilu “više glazbe, a manje priče”, jer to onda i manje košta, oni će ići onim drugim, težim, ali ozbiljnijim, profesionalnijim te prema slušateljima i sebi odgovornijim putem.

– Bit ćemo drugačiji od ostalih, a hoće li se konkurencija znati snaći, to je njezin problem – kazala je M. P. Levstek dodavši da je sutra prva “gradska” gošća u eteru dogradonačelnica Sandra Švaljek.

Autor: Božena Matijević