Šesti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se ove godine od 19. do 22. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. I ovogodišnji Weekend obećaje vrhunski doživljaj za svoje vjerne posjetitelje tijekom sva četiri dana trajanja.

1170794_192239424283330_2067832845_n

Festivalski prostori stare Tvornice duhana ove će godine šesti put u Rovinju i prvi put u Europskoj uniji ugostiti oko 4 000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca na Weekend Media Festivalu. Najveći regionalni festival komunikacija od 19. do 22. rujna opet donosi niz zanimljivih predavanja, intrigantnih panela, radionica i prezentacija, uz opušteno druženje i odličnu zabavu na brojnim koncertima i zabavama kojima završava ljetna sezona u Rovinju.

Ugledni predavači i panelisti uvijek su bili jak adut Weekend Media Festivala. Ove godine u Rovinj tako stiže Tom Buday, voditelj marketinga i odjela za komunikaciju najveće svjetske prehrambene industrije, švicarskog Nestlea. Buday će govoriti o Nestleovom pristupu komunikaciji s potrošačima u današnjem digitalnom svijetu.

Profesor strategije s Cotrugli Business Schoola u Njemačkoj, Nicholas Kfuri, govorit će o tome kako su društveni mediji promijenili marketing, dok će Viktor Marohnić, suosnivač i direktor ShoutEm Five minutes studija iz SAD-a, održati predavanje pod intrigantnim naslovom „Zašto je baš Pekarna Vjesnik vaš klijent iz snova?“. Veliki interes sigurno će izazvati i predavanje direktora Beogradske filharmonije, Ivana Tasovca, koji će govoriti o menadžmentu u kulturi, kao i predavanje voditelja sektora izvoza u Google Israelu, Nira Korczaka, na temu „From Local to Global“.

Festival i ove godine priprema niz panel rasprava na vrlo aktualne i često kontraverzne teme. Najaktualnija je sigurno ulazak Hrvatske u EU, o čemu će na panelu pod nazivom „(Ne) idite u EU!“ raspravljati dva vrhunska novinara iz medija Wall Street Journala i Daily Telegrapha smještenih u Bruxellesu, za koje znamo da na to pitanje gledaju različito. Panel „Croatia Inc. Goes Digital“ posvećen je digitalnim strategijama vodećih hrvatskih tvrtki i prebacivanju sve većeg dijela poslovanja na web, dok će sudionici panela „Hejtanje na društvenim mrežema“ pokušati odgovoriti na pitanje kako se boriti protiv velike količine neargumentiranih negativnih komentara na društvenim mrežama. Uvaženi gosti i sudionici ovog panela vjerojatno će biti “hejtani” i uživo pa ćemo i to pratiti te analizirati.

Šesti Weekend Media Festival ima i svoj natjecateljsko-revijalni dio, za koji su natječaji u tijeku. Ako ste napravili mobilnu aplikaciju bez koje se ne može živjeti, snimili internetski YouTube blockbuster, osmislili Instagram profil koji je melem za oči ili imate nešto drugo čime se možete podičiti, Jasno&Glasno, Plan B i Gingernet pozivaju vas da se prijavite za SoMoBorac Awards. Radovi se mogu prijaviti na http://somo.weekendmediafestival.com gdje će ih vrhunski ugostiti i obasuti ljubavlju pomno odabran međunarodni žiri.

Drugi put za redom na Weekend Media Festivalu bit će održan i BalCannes, regionalna revija najboljih reklamnih agencija, koja se organizira u suradnji s HURA-om. Prvo izdanje BalCannesa lani je u cijeloj regiji proglašeno marketinškim događajem godine, a privuklo je preko 100 radova i 50 agencija iz šest zemalja regije. Na BalCannesu 2013. mogu sudjelovati sve zainteresirane agencije iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, a prijave se primaju do 1. rujna. Svi će prijavljeni radovi biti prikazani na Weekend Media Festivalu u sklopu BalCannes screening programa te na BalCannes Yellow Pages stranicama – online bazi agencija koja će biti aktivna cijele godine. Iako BalCannes nije natjecateljskog karaktera, 25 najzanimljivijih projekata bit će dodatno predstavljeno u glavnoj festivalskoj dvorani na Weekend Media Festivalu. Više o samom BalCannesu, prijavi i uvjetima sudjelovanja na www.balcannes.com.

Pregled medijske scene svih tržišta regije i ove će se godine odvijati u sklopu Pogleda preko plota, jer Weekend dovodi šest stručnjaka koji će brzo i dinamično prenijeti sve što smo propustili u godini iza nas.

Peto izdanje Weekend Media Festivala ugostilo je oko 4000 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe i Amerike, među kojima je bilo oko 500 akreditiranih novinara te više od 100 predavača i panelista iz cijele regije. Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije, Weekend je potvrdio poziciju mjesta najboljih koncerata i zabava.

Weekend fun

Svi koji su barem jednom doživjeli zaraznu atmosferu Weekenda, znaju kako cjelokupnu sliku doživljaja upotpunjuju upravo i zabave o kojima se priča sve do sljedećeg Weekenda. Svaki dan festivala bit će niz promocija, koktela, koncerata i večernjih zabava koji su idealna prilika za neformalni networking posjetitelja Weekenda.

 

POGLEDAJTE CIJELU GALERIJU

[google_map width=”600″ height=”450″ latitude=”45.083885″ longitude=”13.639269″ zoom=”10″ marker=’false’ controls=’true’ disabledoubleclickzoom=’true’ scrollwheel=’true’ dragable=’true’ maptype=”ROADMAP” ]

Podijeli objavu
Prethodni članakJe li lako biti inovativan u PR-u?
Sljedeći članakDeset YouTube kanala koje ćete rado gledati
PRglas je portal o odnosima s javnošću i ostalim fragmentima integrirane marketinške komunikacije kojeg stvaraju stručnjaci za odnose s javnošću, novinari, kao i studenti koji se žele baviti ovim poslom vođeni idejom da nas sinergija spaja i pokreće. Cilj nam je prikupiti što više informacija potrebnih za kvalitetno komuniciranje s javnošću te promicati dobar glas o raznim kampanjama, događanjima i projektima, upozoravati na greške i loše poteze. Da bismo skratili vrijeme traženja, pružamo vam sve informacije na jednom mjestu i alate komunikacije online i offline vrste medija. Namijenjen je svima koje zanima neki od tih dijelova: stručnjacima za odnose s javnošću, poduzećima, studentima i svima koji žele naučiti nešto više o toj temi.