Digitalna komunikacija i društveni mediji označili su novu eru poslovanja. Ono je neprestano pod budnim okom javnosti koja nestrpljivo iščekuje secirati svaki potez, stoga je nužno imati pripremljeni plan i biti spreman držati pod kontrolom sve komunikacije klijenta prema medijima i društvenim zajednicama. Komunikacija je ono što je najbitnije u cijeloj ovoj priči, pa je stoga i najbitnije pronaći stručnjaka koji će adekvatno moći obaviti svoj zadatak. Ponekad stvari mogu izmaknuti kontroli, no bitno je odmah prepoznati nedostatak profesionalnosti i manjak znanja onih koji su zaduženi da vas u najboljem svjetlu predstave javnosti.

social_media-300x200Problemi se uvijek mogu zataškati, no s vremenom postaju i više nego očigledni. Ovo su tri alarmantna pokazatelja, koje vam donosi prdaily.com, da je vrijeme da se bacite u potragu za novom PR agencijom i agencijom društvenih medija:

1. Ako je vaša agencija zadovoljna svojim poslovanjem i ne prihvaća s entuzijazmom prilike kako bi vam pomogla u ostvarenju komunikacijskih i poslovnih ciljeve, tada je vrijeme da pronađete novog PR stručnjaka. Energija i trud vrlo su važni u odnosima s javnošću pa se prilike neprestano i neumorno trebaju ganjati i iskoristiti kada god se za to pruži prilika.

Ako se kreativno razmišljanje ocjenjuje kao nepoželjno ili se visoko profilirane medijske mogućnosti ne iskorištavaju agresivno, vrijeme je da zaplovite u neke druge vode.

2. Ako vaša PR agencija još nije započela s razvojem sadržaja za različite medijske kanale, potrebno je da zatražite drugo mišljenje. Kategorija komunikacije iznimno je evoluirala, a kreiranje sadržaja postalo je od ključne važnosti.

Agencija bi klijentima trebala biti oslonac i jamac za prodiranje u svijet tradicionalnih i društvenih medija koji su ključni za današnje poslovanje. Pored spomenutog, važno je imati kreativni tim ljudi koji će vam ponuditi kreativne usluge s ciljem da se marketinški sadržaj održava živim.

3. Naposljetku, unatoč razvoju u kategoriji i broju značajnih promjena koje je pretrpio svijet PR biznisa, i dalje je od nevjerojatne važnosti komunikacijski program koji pomaže pri održavanju poslovanja.

Primijetite li da trenutačni suradnik ne podržava izravno vaše poslovne ciljeve, bitno je potražiti druge partnere unutar ove sfere.

Mora postojati korelacija između pametnog, strateškog plana i mjerljivih rezultata koji su direktno doprinijeli uspjehu vaše tvrtke. Zbog toga morate biti uvjereni da vaša agencija zna što sve treba postići, da zna razviti strateški plan za ostvarenje svih tih ciljeva, te da sve to izvrsno izvrši i sprovede u djelo s vidljivim rezultatima. Ne ostvari li upravo te zadatke, već dobro znani savjet je – pronađite kompetentnijeg stručnjaka za odnose s javnošću.

Ovdje je istaknuto nekoliko najočitijih razloga zašto biste možda trebali prijeći na neku drugu, malo svjetliju stranu, koja je reprezentativan primjer PR poslovanja.

Izvor i foto

Manjgura

 

 

 

 

Podijeli objavu
Prethodni članakZašto sam otvorio račun u Erste banci?
Sljedeći članakBike sharing u Zagrebu
Manjgura d.o.o. je agencija za odnose s javnošću koja pokriva sve vrste komunikacijskih usluga još od davne 1997. kada je pojam PR-a bio još daleka, nepoznata strana riječ. Radimo sve, od strateškog planiranja do stavljanja zareza u vaše tekstove. Posebno područje interesa tvrtke je krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici (neki ga nazivaju i spinom) i novi mediji. Kažu da se tu zaista dobro snalazimo. Inače, manjgura znači curica po dubrovački. Nezgrapnog imena, ali neodoljiva. Mane? Previše radi. Više možete pročitati na web stranici: manjgura.hr.