Tisuću zdravih obroka kao zahvala medicinskom osoblju Klinike „Dr. Fran Mihaljević“

Electrolux je Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ donirao vrijedne uređaje te obroke za medicinsko osoblje

Donacija obroka (foto Vedran Metelko)

Iz zahvalnosti za požrtvovan rad tijekom epidemije novog koronavirusa u Hrvatskoj, Electrolux je djelatnike Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu počastio s tisuću zdravih obroka. Zahvaljujući tome liječnici, medicinske sestre i svi njihovi kolege besplatne su obroke primali dva tjedna.

Uz to Electrolux je Klinici darovao kućanske uređaje u vrijednosti od 36.000 kuna.

Tvrtki Electrolux na donaciji je zahvalila ravnateljica Klinike Alemka Markotić.

„Hvala medicinskim djelatnicima za sve što čine svakodnevno, a pogotovo za ono što su činili tijekom koronakrize dok su mnogi od nas bili u sigurnosti svojih domova. Nadamo se da smo im ovo razdoblje uljepšali finim i zdravim jelima te da će im naši uređaji u bolnici biti od koristi u trenucima kada će trebati odmor ili okrijepu“, kazao je Slaven Matijević, generalni direktor regije Adriatic tvrtke Electrolux.

Jela za djelatnike Klinike pripremali su restorani Oaza Joyful Kitchen, Oli House i Mime’s, a dostavu hrane volonterski je odradio Wolt.

Electrolux grupacija slične akcije tijekom pandemije bolesti COVID-19 radi diljem svijeta. Prve su krenule iz Švedske i Sjedinjenih Američkih Država. Obroci se doniraju građanima u potrebi te medicinskom osoblju na prvoj crti obrane od koronavirusa.

Inicijativu je podržala Electrolux Food Foundation, organizacija utemeljena prije četiri godine kako bi nadahnjivala održivu pripremu hrane i prehrambene navike kod potrošača i profesionalaca, te podupirala ljude u potrebi.