Nakon što je završio preddiplomski studij Odnosa s javnošću na Sveučilištu VERN’ naš alumni Luka Šipić se, samo šest mjeseci nakon stjecanja diplome, odlučio na pokretanje vlastitog posla i otvaranje PR agencije. Kako danas nakon tri godine poslovanja gleda na svoj poduzetnički put, otkrio nam je u kratkom razgovoru.

Što te potaknulo da osnuješ svoju PR agenciju?

Puno prije nego sam osnovao vlastitu PR agenciju znao sam da ću jednoga dana postati poduzetnik. Ono što me najviše privlačilo je mogućnost upravljanja vlastitim vremenom i fleksibilnost te provođenje nekih ideja koje na drugom mjestu možda ne bih uspio provesti. Također, htio sam pomicati vlastite granice, da vidim koliko daleko mogu dogurati upornošću, predanim radom i svakodnevnim trudom.

Što Vrh komunikacije čini posebnom na tržištu?

Ne bih htio govoriti po čemu smo posebni, jer što god kažem, velika je vjerojatnost da i netko od kolega misli ili čini nešto slično. Ali, mogu pričati o onome čemu težimo i što nam je cilj, a to je težnja prema izvrsnosti. Veliku pažnju posvećujemo malim detaljima koji se na prvu možda čine nevažni, radimo one poslove koji nas pokreću i motiviraju i zbog kojih se na kraju dana osjećamo ispunjenima, bez obzira kada naše radne vrijeme završi.

Što ti je najveći izazov u poslu?

Budući da sam pola godine nakon fakulteta otvorio agenciju i da prethodno nisam imao toliko razvijenu mrežu poznanstava, najveći izazov u početku je bio iz nule izgraditi odnose s medijima, ali i privući klijente. Sada, nakon tri godine, mogu kazati da smo taj dio uspješno savladali, a trenutni izazov je održati visoku razinu profesionalnosti. Biti izvrstan, održati kvalitetu poslovanja i odnosa s klijentima, medijima i svima s kojima surađujemo. Jer dobar glas daleko se čuje, a loš glas još i dalje.

Koja su ti najvažnija znanja stečena tijekom studija, a koja su ti pomogla u poslu?

Ono što je svakako pohvalno je puno praktičnog iskustva koje sam stekao na fakultetu, a onda kasnije prenio na svakodnevno poslovanje. Kako i kada napisati priopćenje za medije, kako izgraditi uspješne odnose s medijima, kako komunicirati u krizi, kako razmišljati, kako naizgled nepovezane stvari staviti u isti kontekst. Mnogo toga naučenog prenosim u praksi i siguran sam da je obrazovanje u ovoj struci velika prednost prilikom izlaska na tržište rada.

Koja je tvoja poruka kolegama, studentima VERN’a?

Moja poruka je da poštuju PR struku i da poštuju one s kojima surađuju, a posebno medije. Neka rade sve što je u interesu struke kako bi se ona mogla razvijati u budućnosti i neka teže izvrsnosti. Bez obzira bili zaposleni u nekoj agenciji ili vodili svoju vlastitu.