Započela nastava na kolegiju Pravni aspekti odnosa s javnošću na diplomskom studiju.

Započela su predavanja na kolegiju Pravni aspekti odnosa s javnošću“ za sve studente specijalističkog diplomskog stručnog studija „Odnosi s javnostima“, čiji je nositelj predavač Vito Turšić. Turšić trenutno obnaša dužnost predstojnika Ureda predsjednika Republike Ive Josipovića i predavača na stručnom studiju javne uprave na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, položio je i državni stručni ispit pri Ministarstvu uprave i pravosuđa, a upisao je i MBA poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Svoje bogato iskustvo Bernaysov predavač Vito Turšić će prenijeti svojim studentima kroz predavanja na kolegiju „Pravni aspekti odnosa s javnošću“ u okviru kojega će studenti učit će o pojmu prava i pravne znanosti, političkom sustavu, medijskom pravu, kaznenoj odgovornosti u odnosima s javnošću te o pravima koja ubrajamo u autorsko pravo i pravo intelektualnog vlasništva te pravo na privatnost i zaštitu osobnih podataka.

Prije no što je postao predstojnik Ureda predsjednika RH, obnašao je više važnih funkcija. Bio je član uprave i pravni savjetnik u Hrvatskom društvu skladatelja, predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta u Šibeniku, član Upravnog vijeća Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, šef kabineta ministra znanosti, obrazovanja i športa, vanjski savjetnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa, predstavnik Vlade Republike Hrvatske u Mješovitom povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica, za provedbu odredaba Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica i odredaba Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa sklopljenih između Vlade Republike Hrvatske i crkava.

Vito Turšić je bio predstavnik Vlade RH u Povjerenstvu za kolektivno pregovaranje Gospodarsko-socijalnog vijeća, bio je član Međuresorske radne skupine za suradnju Republike Hrvatske s NATO-om i provedbu „Akcijskog plana za članstvo“, predstavnik Vlade Republike Hrvatske u Zajedničkoj komisiji za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, a prije sadašnje funkcije bio je ravnatelj Uprave za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Podijeli objavu
Prethodni članakAsertivnost – Znate li reći “NE”?
Sljedeći članakNestlé Adriatic ugostio 16. Carpe Diem
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.