VERN’ova novinska redakcija, jedan od centara za razvoj kompetencija studenata radi „punom parom“, a studenti našeg preddiplomskog studija Novinarstva pokazuju se kao pouzdani partneri u nekim novopokrenutim, ali i dugovječnim medijskim projektima.

Nakon četvrtog broja UniSporta, časopisa Hrvatskog akademskog sportskog saveza za koji pišu studenti sve tri godine Novinarstva,  studenti 1. godine surađivali su s pet tekstova u Glasu Trešnjevke kojeg izdaje Centar za kulturu Trešnjevka.

U broju 34/35 popularnog kvartovskog glasila tekstove su objavili naši studenti Bruna Ćorić, Marta Halužan, Adrian Kučić, Mirta Masnec i Kristina Tomljanović.

U broju kojim se obilježava 35 godina CeKaTe-a Bruna Ćorić napravila je intervju s Antom Vukičevićem, vaterpolistom hrvatske reprezentacije, koji je najavio da na Olimpijskim igrama naši  žele osvojiti medalju.

Marta Halužan je pisala o Udruzi za promicanje biologije, Adrian Kučić o Jarunu koji se priprema za  Europske sveučilišne igre, Mirta Masnec o umjetnicima BLOK-a koji su dobili novi prostor u Adžijinoj ulici, a Kristina Tomljanović je ispričala „toplu ljudsku priču“ o Anki Jurčić, Trešnjevčanki koja je za 39 godina volonterskog rada nagrađena volonterskim Oskarom.

Veselko Leuter,  glavni urednik Glasa Trešnjevke u uvodniku najnovijeg broja je napisao: „U ovom broju imamo i veliku pomoć studenata studija Novinarstvo Veleučilišta VERN’. Kao gostujući novinari pripremili su nekoliko tema, vjerujemo da je i njima suradnja bila ugodno iskustvo. Posebna zahvala mentoru Zlatku Herljeviću, predavaču na VERN’u“.

Ravnateljica CeKaTe-a Ljiljana Perišić također je imala samo riječi hvale za naše studente, pa je kolegi Herljeviću predložila da studenti VERN’a u suradnji sa studentima Grafičkog fakulteta u cijelosti urede jedan od idućih brojeva.

Novi broj Glasa Trešnjevke možete pročitati na ovom linku (u PDF formatu).