Studenti 3. godine VERN’ovog preddiplomskog studija Odnosi s javnošću i studij medija su u okviru terenske nastave na predmetu Lobiranje, u pratnji profesora Vladimira Villacha Čelikovića posjetili Sabor Republike Hrvatske.

Ugostila ih je gospođa Sanja Šurina, koja je studentima predstavila povijest Hrvatskog sabora te ih provela dvoranom Ante Starčevića i Velikom vijećnicom. Studenti su u dvorani Ante Starčevića imali prilike vidjeti portrete svih dosadašnjih predsjednika Sabora, kao i uljano platno na kojem je prikazan povijesni trenutak donošenja Ustava 22. prosinca 1990. godine.

U dvorani Janka Draškovića buduće je PR-ovce dočekao i Goran Beus Richembergh (HNS – Liberalni demokrati), koji im je održao izlaganje o važnosti promišljene komunikacije, koja je temelj pozitivnih odnosa svakog ozbiljnog državnog dužnosnika s medijima i javnostima, kao i o mogućnostima koje biračima stoje na raspolaganju kako bi dobili dojam sudjelovanja u odlukama koje donosi Sabor.

Studente je posebno zanimalo kako se provode procesi lobiranja, kao i kojim se metodama određene interesne skupine služe kada žele utjecati na saborske zastupnike i njihove odluke.

Na kraju izlaganja gospodin Beus Richembergh se poslužio citatom Vlade Gotovca o nedovoljnoj političkoj zrelosti hrvatskog društva, te je pozvao naše studente u ponovni posjet Hrvatskom saboru i u narednom osmom sazivu.