Startup projektom „Enigma“ naši su studenti već potaknuli istraživačke instinkte mnogih turista i interesenata za zagrebačku povijest, a nedavno su njihov „proizvod“ iskusili i srednjoškolski nastavnici iz Zagreba, Čakovca, Zaboka i Splita.

U pauzi između predavanja na radionici za nastavnike srednjih umjetničkih škola, koja se na VERN’u održala u okviru EU projekta osmišljavanja i razvoja preddiplomskog studija poduzetništva, umjetnosti i dizajna, naši su studenti nastavnike poveli na zanimljivo, detaljnije upoznavanje zagrebačke povijesti.

Nastavnici su bili oduševljeni zagonetkama, rješenjima te inovativnim i edukativnim karakteristikama cijelog projekta, za koji su izjavili da bi ga rado vidjeli i u svome gradu.

Podsjetimo, startup projekt „Enigma“ u potpunosti inovira uslugu turističke animacije s ciljem otkrivanja ljepota zagrebačkih povijesnih atrakcija. Projekt spaja zabavu, kreativnost i edukaciju, ali bez pomoći aplikacija za mobilne telefone, već prema ideji popularne igre „Lov na blago“.

Naši studenti Goran Božić, Filip Bergman, Ivan Ferenčak, Tea Antolić i Krešimir Belamarić projekt su razvili u okviru VERN’ Startup inkubatora, u koji su se plasirali na prošlogodišnjem natječaju.

Čestitamo im na novim pohvalama za „Enigmu“!

Foto: Petar Vučetić