VERN’ov student Pero Ivković s 2. godine preddiplomskog studija Turizma – turističkog i hotelskog menadžmenta je sa svojim timom osvojio prvo mjesto na prestižnom međunarodnom natjecanju Marianne Muller Award, čija je završnica održana u glavnom litavskom gradu Vilniusu.

Marianne Müller Award natjecanje provodi  međunarodna udruga EURHODIP The Leading Hotels School of Europe, a riječ je o natjecanju u rješavanju poslovnih slučajeva, koje od studenata traži inovativan i kreativan pristup te rješenja koja su aplikabilna na europskoj razini.

Naš je kolega bio u timu s Tolulope Busolaom Awobajo, kolegicom iz Nigerije koja studira na European University of Lefke na Cipru, te s Khamilom Simokan, kolegicom iz Kazakhstana koja studira na Kazakh Ablay University of International Relations & World Languages. Timovi su bili sastavljani slučajnim odabirom, a konkurencija je i ove godine bila iznimno jaka, te je okupila studente iz Velike Britanije, Rusije, Litve, Armenije, Španjolske, Slovenije, Kazakhstana itd.

Tim našeg kolege radio je na caseu na temu „renoviranja restorana”, a zadatak im je bio uvođenje promjena u poslovanje – što bi, na koji način i zašto željeli poboljšati u tom restoranu.

Specifičnost našeg projekta je u tome što smo renovaciju izveli inovacijama. Naš se koncept bazirao na renovaciji restorana uz pomoć novih tehnologija te po principima održivog razvoja. Svatko od nas je imao svoje ideje te smo ih uspješno uklopili u projekt. Smatram da nas je žiri odabrao za pobjednike jer smo bili izuzetno detaljni oko renovacije te se naša ideja jasno razlikovala od konkurencije. Pobjeda je bila tijesna jer je svaki tim bio kreativan, ali smo se mi malo više istaknuli, prepričao nam je Pero svoje dojmove.

Ovo će mi natjecanje zaista ostati u lijepom sjećanju. Ne samo zbog pobjede, već i zbog toga što sam upoznao izvanredne mlade ljude, lokalne studente koji su nas veoma srdačno primili te brojne profesionalce iz sektora hotelijerstva i turizma i bogatu litavsku kulturu.

Inače, ovo je već drugi put da VERN’ovi studenti osvajaju prestižni naslov pobjednika Marianne Müller Award natjecanja. Prije četiri godine to je po prvi put uspjelo našim kolegicama Nataliji Konti i Matei Horvat.

Čestitamo kolegi Ivkoviću na uspjehu!