Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL

Nepristrano istraživačko novinarstvo iz pera najboljih i često nagrađivanih novinara, kao i osjetljivost u prepoznavanju potreba čitatelja postali su Večernjakov zaštitni znak

Povjerenje koje smo među čitateljima stekli pišući objektivno, donoseći provjerene i relevantne informacije, može se iščitati i iz posljednjih podataka istraživanja čitanosti dnevnih novina i posjećenosti portala.

Nepristrano istraživačko novinarstvo iz pera najboljih i često nagrađivanih novinara, kao i osjetljivost u prepoznavanju potreba čitatelja postali su Večernjakov zaštitni znak. Naš ustrajni i predani rad te kvalitetan sadržaj koji nudimo čitateljima donose opipljive rezultate. Ovu smo godinu započeli sjajno, i to i u našem tiskanom i u našem internetskom izdanju.

Prema zadnjim službenim podacima MEDIApulsa, Večernji list su najčitanije dnevne novine u Hrvatskoj u svojoj kategoriji s čak 46.081 čitateljem više nego u istom razdoblju prošle godine.

Već dugo je poznato da se Večernji list i Zagreb vole javno. To je sada i službeno potvrđeno. U Zagrebu smo, naime, u prednosti pred svim dnevnim novinama bez obzira na cjenovnu kategoriju.

Večernji list osvojio je svoje čitatelje aktualnošću svojih tema i kvalitetom tekstova koje objavljuje iz dana u dan već 55 godina. Njegov je utjecaj i dalje neupitan, čak i u današnjim vremenima kada je sve relativizirano. “Ako piše u Večernjaku, znači da je tako”, smatra većina naših čitatelja. Uostalom, Večernji list nebrojeno se puta dokazao na djelu – nakon naših tekstova mnoge su nepravde ispravljene, brojni su čitatelji ostvarili svoja prava, a neodgovorni profesionalci morali su javno priznati svoje propuste.

Osim odlično prihvaćenih proizvoda Večernjeg lista, poput besplatnog tjednika CITY, magazina Moje zdravlje, Autostylea, Vojne povijesti i sportskog tjednika MAX!, portfelj izdanja u prošloj godini proširili smo i lifestyle magazinom DIVA, magazinom IQ te posebnim izdanjem za branitelje Oluja. Za najmlađe tu je dječji časopis RADOST te mjesečnik Strip revija za sve ljubitelje devete umjetnosti. Istodobno smo proširili i svoj utjecaj u digitalnom svijetu. Večernji list je prva novinska kuća u Hrvatskoj koja je pokrenula svoj web-portal davne 1999. godine, otpočetka njegujući kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. U studenome 2013. godine portal vecernji.hr dobiva novo lice. Osim novog izgleda i bolje preglednosti članaka, uvedene su i nove tehnološke mogućnosti.

Uspon web-portala

Kao rezultat redizajna, uvođenja responsive tehnologije i novog sadržaja, vecernji.hr je prema zadnjim podacima gemiusAudiencea, istraživanja koje prati posjećenost hrvatskih web-stranica, posjetio 862.791 jedinstveni posjetitelj. S tim odličnim rezultatima posjećenosti naš se portal popeo za jedno mjesto na ljestvici web-portala u Hrvatskoj i trenutačno se nalazi na izvanrednom 6. mjestu.

Uistinu imamo na što biti ponosni i tako, uzdignute glave, 1. srpnja zajedno sa svojim čitateljima i poslovnim partnerima proslavit ćemo 55. rođendan vašeg i našeg Večernjeg lista.

Autor: Agencija VLM

Podijeli objavu
Prethodni članakAktualne PR vijesti – 7.03.2014
Sljedeći članak[FOTO/VIDEO] Robna kuća IKEA Zagreb dobila krov! Otvorenje u ljeto 2014.
Poslovni dnevnik: Vodeći poslovni medijski brend u Hrvatskoj. Poslovni dnevnik je izvor svih najvažnijih poslovnih informacija za vodeće ljude gospodarstva i politike u Hrvatskoj. Glavna tematska težišta ovog lista koji od ožujka 2004. izlazi pet puta tjedno razvojni su procesi na tržištima, aktualni gospodarski događaji, važna zbivanja u svjetskom gospodarstvu kao i sva pitanja koja se tiču razvoja hrvatskog gospodarstva. Čitaju ga mali i srednji poduzetnici, obrtnici, menadžeri u velikim tvrtkama i čelnici najvećih poslovnih sustava u zemlji, svi oni koji svojim trudom i kreativnošću stvaraju nove vrijednosti i nova radna mjesta. Osim u tiskanom izdanju, Poslovni dnevnik drži uvjerljivu lidersku poziciju među hrvatskim poslovnim portalima te na adresi www.poslovni.hr iz minute u minutu prati događaje iz zemlje, regije i svijeta. Sinergijom tiska i weba Poslovni dnevnik ispunjava svoju misiju i postaje referentna točka okupljanja hrvatske poslovne zajednice. Web:poslovni.hr