Predavanjem na kolegiju Osnove novinarstva na preddiplomskom stručnom studiju „Mediji i kultura društva“ započela nastava nakon zimskih praznika

Nakon dva tjedna zimskih praznika studenti Bernaysa vratili su se u akademske klupe. Prvo predavanje nakon zimske stanke održao je urednik HTV-ove informativne emisije Dnevnik 3 Siniša Kovačić na kolegiju Osnove novinarstva. Tema predavanja bila je „Vijest – monološki žanr“, a studenti su iz prve ruke doznali što je vijest i sve posebnosti ovog novinarskog žanra.

Vijest kao „kraljica medijskih žanrova“ predstavlja temelje novinarske profesije i vjerodostojnosti te je kao takva polazna točka u razumijevanju ostalih složenijih vrsta. U sklopu kolegija Osnove novinarstva studenti će se upoznati s preostalim najznačajnijim novinarskim žanrovima i vrstama te njihovim specifičnim karakteristikama što će uvelike olakšati njihovu komunikaciju s pojedinim novinarima i medijima.

Siniša Kovačić započeo je profesionalnu karijeru sa samo 19 godina honorarno radeći kao novinar na HTV-u, a stupanjem u stalni radni odnos preuzeo je funkciju novinara urednika. Tijekom rada na HTV-u Kovačić je obnašao funkciju urednika deska HTV-a i središnjeg Dnevnika, dok trenutno uređuje i vodi Dnevnik 3. Objavio je niz znanstvenih radova na temu političkih odnosa s javnošću, kriznog komuniciranja i medijske recepcije hrvatskih političara, modela odnosa s javnošću te je također bio urednik knjige „Osnove političkog komuniciranja“ (2005.).

Podijeli objavu
Prethodni članakIz medija o medijima – prosinac 2013
Sljedeći članakČetiri ključna koraka za uspjeh svakog tima!
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.