U Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu (Cibona) od 11. do 13. travnja održat će se Forum struke 2014.”.

Manifestaciju organizira Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH, a u organizaciji aktivno sudjeluje i Udruga studenata VERN‘a.

Glavni ciljevi Foruma struke su poticati povezivanje obrazovanja s tržištem rada, jačanje i okrupnjivanje akademske zajednice radi cjelokupnog boljitka Republike Hrvatske te aktivno rješavanje rastućeg problema nezaposlenosti kod mladih. Stoga će na ovogodišnjem Forumu struke osim veleučilišta i visokih škola, sudjelovati i poduzeća i institucije iz Hrvatske i inozemstva.

Posjetitelji će moći saznati više informacija o studijskim programima na veleučilištima i visokim školama, te općenito o stručnom visokom obrazovanju u Hrvatskoj, koje je jedan od stupova visokoškolskog obrazovanja te je sve relevantnije u kontekstu daljnjeg razvoja gospodarstva.

Ovogodišnji se Forum održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Agencije za mobilnost i programe EU, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Instituta za razvoj obrazovanja te Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja.

Detaljnije informacije o “Forumu struke 2014.” možete pronaći na Facebook stranici Vijeća studenata ViVS-a.

Vezani članci:

Maro Alavanja
Glasnogovrnik Vijeća, Maro Alavanja, dao odgovore na pitanja vezana za Forum
 – Forum struke ove godine u Ciboni