Uz Edward Bernays Visoku školu za komunikacijski menadžment, suorganizator konferencije koja se održava 8. prosinca 2017. je i Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Suodnos medija i djece u Hrvatskoj posljednjih nekoliko godina plijeni pozornost znanstvenika, ali i šire javnosti. Najveću ulogu u zaštiti djece od negativnih sadržaja, kao i poticanju na prepoznavanje i korištenje pozitivnih medijskih sadržaja, imaju upravo roditelji, a potom i odgajatelji u dječjim vrtićima te učitelji razredne nastave i nastavnici hrvatskoga jezika koji su nositelji medijskog opismenjavanja djece u Hrvatskoj.

Jesu li današnji roditelji medijski pismeni, kako zaštititi djecu od neprimjerenih sadržaja te koliko hrvatski obrazovni sustav priprema djecu na suživot s medijima, samo su neke od tema znanstvene konferencije u čijem se organizacijskom odboru nalaze: Lana Ciboci, mag. comm., doc. dr. sc. Damir Jugo, doc. dr. sc. Igor Kanižaj, izv. prof. dr. sc. Danijel Labašmr. sc. Zdeslav Milas te Leali Osmančević, mag. comm.

Kao sudionici konferencije koja će se održati na Bernaysu dobrodošli su znanstvenice i znanstvenici, istraživačice i istraživači te studentice i studenti doktorskih studija, koji svojim teorijskim ili empirijskim izlaganjima nastoje dati doprinos i/ili potiču raspravu o temama:

  • važnosti medijske pismenosti u 21. stoljeću,
  • medijskog odgoja u roditeljskom domu,
  • medijskog odgoja u hrvatskom obrazovnom sustavu,
  • važnosti kritičkog razmišljanja i stvaranja vlastitih medijskih sadržaja,
  • zaštite dječjih prava u medijima,
  • medija i promicanja dječjih prava, te
  • djece i edukativne uloge medija.

Rok za prijavu sažetaka radova za sudjelovanje na konferenciji je 29. listopada 2017., dok je rok za predaju cjelovitih radova 20. siječnja 2018.

Podijeli objavu
Prethodni članakForum Europske komisije za (samo)zapošljivost mladih po prvi put u Hrvatskoj
Sljedeći članakPR/Mediji clipping – pregled tjednih događanja 20. 10. 2017.
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.