Uz glavnog urednika 24 sata Renata Ivanuša, predavanje je održao i izvršni urednik online izdanja Hrvoje Dorešić koji je dodatno naglasio integraciju medija.

Studenti specijalističkog diplomskog stručnog studija “Odnosi s javnostima” posjetili su redakciju 24 sata kako bi se dodatno upoznali s važnošću digitalnih medija i njihove međusobne sinergije. S ciljem da studentima približe odnose s javnošću i Internet, glavni urednik 24 sata Renato Ivanuš te izvršni urednik online izdanja Hrvoje Dorešić govorili su o načinima kako nastaju vijesti, ali i o načinima komunikacije između stručnjaka za odnose s javnošću i novinara.

Glavni urednik Renato Ivanuš predstavio je studentima redakciju istaknuvši kako oko 120 novinara svakodnevno stvara vijest, a poseban naglasak stavljen je na digitalni dio redakcije te na komunikaciju s čitateljima koja je zahvaljujući novim tehnologijama znatno napredovala i pritom povećala doseg cjelokupnog brenda 24 sata. Prema Gemius istraživanju provedenom u listopadu 2013. godine, portal 24sata.hr proglašen je najčitanijim portalom što je dokaz kako portal uspješno prati standarde visoke čitanosti koje je postavilo tiskano izdanje. Zahvaljujući posjetu redakciji te zanimljivim činjenicama koje su imali priliku čuti od glavnog urednika Ivanuša te izvršnog urednika online izdanja Dorešića, studenti Bernaysa iz prve su ruke dobili su smjernice koje će im uvelike olakšati buduću komunikacije s medijima i pomoći da usklade odnos između, kako ih novinari nazivaju, dviju mračnih sila – PR-a i medija.

440x290-132-u-sklopu-kolegija-odnosi-s-javnoscu-i-internet-studenti-bernaysa-posjetili-redakciju-24-sata

Podijeli objavu
Prethodni članakAktualne PR vijesti – 14.02.2014
Sljedeći članakOsvojite jednu od pet stipendija koju poklanja Mariviam akademija – Organizacijom i komunikacijom do zaposlenja
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.