Sarajevo, grad sjecište istočne i zapadne kulture, bio je domaćin 12. PRO.PR konferencije, najpoznatije i najprestižnije regionalne konferencije za komunikacijski i brend menadžment. Konferencija se održala od 27. do 29. ožujka u hotelu Hollywood s ciljem da se komunikacijskim stručnjacima omogući povezivanje u pokretu i prisustvovanje predavanjima renomiranih stručnjaka iz uglednih europskih institucija i udruženja. Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora PRO.PR konferencije, s radošću je izjavio da se, unatoč izazovima društvene nestabilnosti, u Sarajevu okupilo više od 200 stručnjaka i praktičara odnosa s javnošću iz regije te da odnosi s javnošću nakon četiri turbulentne godine izlaze iz krize.

Uz mnoge priznate stručnjake iz područja strateškog komuniciranja, komunikacije javne uprave i brend menadžmenta, svoje široko znanje i bogata iskustva sa sudionicima podijelili su i Alex Aiken, izvršni direktor komunikacija vlade UK, Zehra Güngör, predsjednica Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću (IPRA) za 2014. godinu, Sandro Baričević, direktor komunikacija Coca-Cole za sjeverozapadnu Europu i Goran Milić urednik i direktor Al Jazeere Balkans. Predavanja su pratile panel diskusije, a prva tema rasprave bila je komunikacije u javnoj upravi. U subotu (28.ožujak) poznati britanski lobist, Richard Linning, poveo je debatu o zanimljivoj i pomalo kontroverznoj temi – lobiranju, dok je posljednji dan konferencije zaključen panel diskusijom o 30. obljetnici održavanja Zimskih Olimpijskih igara u Sarajevu.

Na kraju drugog dana konferencije održana je svečana dodjela priznanja PRO.PR Awards koja su podijeljena pojedincima čija su stručnost, etičan odnos prema radu i kreativnost doprinijeli razvoju struke odnosa s javnošću. Ove godine, priznanje Vision Manager Award dodijeljeno je Edhemu Foči, direktoru Al Jazeera Network Sarajevo, a laureati priznanja PRO.PR Awards su Betul Mardin (Republika Turska), Cormac Liam Smith (Velika Britanija) George Ellis Ruano (Belgija), Andrey Barannikov (Ruska Federacija), Anja Linić Sikavica, Sandro Baričević, i Olivera Međugorac (Republika Hrvatska),  Dunja Mijatović, Mirna Šoja i Edhem Numić (Republika Bosna i Hercegovina), Maja Šotra i Žana Ranković (Republika Srbija), Mojca Beljan i Tamara Valenčić (Slovenija) te Emilija Zografska (Makedonija) i Jovanka Radović (Crna Gora).

Kao okosnica konferencije mogu se izdvojiti dvije poruke, „U odnosima s javnošću najvažnije je povjerenje“ i „Sljedeći izazov za struku leži u društvenim medijima“.

13. PRO.PR konferencija održat će se u Republici Hrvatskoj, na otoku Krku, u gradu Malinskoj, u travnju 2015. godine.

PRO.PR - PRESS CLIPPING
Vezani članci:
PRO.PR AWARDS