Web stranica Agencije za elektroničke medije www.zeneimediji.hr od 4. srpnja bit će javno dostupna, dogovoreno je 6. lipnja 2019., na održanom sastanku u prostorijama Agencije i partnerskih institucija i organizacija koje rade na ovom projektu. Web stranica bit će predstavljena na okruglom stolu o položaju žena u hrvatskom društvu koji će se toga dana održati u Muzeju Mimara pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, s početkom u 11 sati.

Današnjem sastanku prisustvovale su predstavnice Središnjeg državnog ureda za šport, Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, ureda Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Pučke pravobraniteljice, Hrvatskog olimpijskog odbora, udruge B.a.b.e., Kuće za žrtve obiteljskog nasilja CZN i Ženske sobe.

Zaključeno je kako će suradnjom i sinergijom svih uključenih strana portal postati otvorenom platformom za razmjenu informacija, iskustava i najbolje prakse dionika iz svih sfera života i društva. Mediji će na jednom mjestu moći naći sve relevantne podatke i novosti vezane uz ovu aktualnu tematiku.

Ova je web stranica dio projekta Žene i mediji kojim Agencija i Vijeće za elektroničke medije nastoje uključivanjem svih ključnih dionika pridonijeti osvješćivanju javnosti i medija o spomenutoj tematici. Do sada je u sklopu projekta, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Uredom za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport pokrenuta kampanja Za veću vidljivost ženskog sporta u elektroničkim medijima koja je uključivala radijske i televizijske spotove kojima se htjelo utjecati na podizanje razine svijesti o važnosti ženskog sporta i njegovoj podzastupljenosti u medijima, izrađena je Analiza medijskog tretmana rodnog nasilja u Hrvatskoj na trima nacionalnim televizijama te Preporuke za bolje praćenje ženskog sporta u elektroničkim medijima. Facebook profil Žene i mediji pokrenut je prije godinu dana te broji oko tisuću pratitelja.

Projekt ima i međunarodnu dimenziju. Naime, započeo je u sklopu aktivnosti radne skupine Žene i rod Mediteranske mreže regulatornih tijela (MNRA), međutim prerastao je taj okvir i danas je primjer i uzor drugim regulatorima u pristupu tematici položaja žena u društvu.