Klijent traži koje je vrijeme u Hrvatskoj kako bi dogovorio sastanak i na prvoj stranici na Google.com nađe ovo econ.st/mdtOk3 – to je bila poruka na koju sam jučer naletio na Twitteru – @TechTonihttp://inchoo.net donio nam je pravi primjer što se može dogoditi ako ne vodite brigu o tome što se piše o vama u virtualnom svijetu. Dakle čovjek je jednostavno htio provjeriti koje je lokalno vrijeme u Hrvatskoj i utipkao je Google “time in Croatia”. No naslov koji mu je odjednom privukao pažnju na prvoj stranici Googlea je bio ovaj – Male prostitution in Croatia – Boom time for Croatia’s gigolos, jednostavno prevedeno – Muška prostitucija u Hrvatskoj – Bum za hrvatske žigole. Ključne riječi time i Croatia + Economist kao dobra referentna stranica doveli su u Hrvatskoj ovaj tekst, koji nema  veze s vremenom (možda s vremenima, ali to je druga priča), jako visoko na prvu stranicu Googlea.

Da ne pričam da su neki mediji danas dobro iskoristili priču i da je bila čitana, iako je napisana prije punih 7 mjeseci. 🙂 – Ispovijest žigola iz Hrvatske: Muževi me naručuju za njihove žene!

Nešto slično se i nama slučajno dogodilo kada smo napisali jedan sarkastičan blog za koji smo za temu izabrali vodostaj rijeka – ne sluteći da je to toliko tražen pojam tijekom godine širom svijeta, ne samo u Hrvatskoj – čim smo to uočili, radi korektnosti smo stavili link na relevantne izvore odmah na početak bloga, ali bilo je zabavno i danas smo tu negdje za vodostaj rijeka…

Kao što su neki pametni već dosad rekli, ako sam nećeš voditi brigu o svojoj reputaciji, već će se naći netko, a taj ti ne mora uvijek biti prijatelj, posebice u današnjem virtualnom okruženju.