Počevši još daleke 1992. godine Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika HUM – CROMA organizira izbor menadžera godine. To je jedno od najstarijih natjecanja poslovnog karaktera u Republici Hrvatskoj.

Ovo natjecanje ističe važnost i uspješnost kvalitetnog menadžmenta te prepoznaje trud, rad i utjecaj pojedinaca na razvoj određenog poduzeća, ali i na ukupno hrvatsko gospodarstvo. Stručni žiri predlaže finaliste, a upravni odbor potvrđuje dobitnike ove prestižne nagrade na temelju financijskih pokazatelja poslovanja poduzeća, sadržaja i kontinuiteta profesionalnih biografija, opredijeljenosti za DOP, kao i drugih elemenata poduzetničke izvrsnosti.

Dodjela ravnopravnih nagrada podijeljena je u više kategorija: velika, srednja i mala poduzeća, inozemna poduzeća, najuspješniji projekt menadžer, nagrada za uzorno izgrađen sustav korporativnog upravljanja i DOP, nagrada za najuspješnijeg mladog menadžera te nagrada za životno djelo.

Ove godine natječajni postupak provodi stručni žiri sastavljen od članova Izvršnog odbora HUM-CROMA-e, lanjskih dobitnika nagrada HUM-CROMA-e, predstavnika HRPSOR-a, medija i akademske zajednice. Konačne odluke o predloženim finalistima donosi Upravni odbor HUM-CROMA-e, a sve troškove natječaja i dodjele nagrada snosi HUM – CROMA.

Svoje prijedloge za izbor menadžera godine, zaključno s 10. prosincem 2021. godine, mogu uputiti članovi i partneri HUM-CROMA, poslovna udruženja, gospodarske komore, strukovne organizacije, organi države i lokalne samouprave i tvrtke. Pozivamo vas da svoje kandidate prijavite elektroničkim putem (online prijave) na web-stranicama HUM – CROMA-e: www.croma.hr gdje ujedno možete dobiti i više informacija o ovogodišnjem natjecanju.


Ovim putem pozivamo sve PR-ovce da prepoznaju vrijednost ove nagrade i kandidiraju menadžere svojih kompanija!