Tele2 je u suradnji s međunarodnom fondacijom Reach for Change iz Švedske najavio pokretanje programa korporativne društvene odgovornosti za pomoć djeci „Reach for Change – Budi promjena“. Pokretanjem programa, Hrvatska je postala 17. zemlja u kojoj Reach for Change počinje s provedbom svojih aktivnosti.

Umrežena suradnja poslovnih korporacija i neprofitne društvene organizacije osnova je kreiranja poticajne okoline za razvoj socijalnih poduzetnika aktivnih u području prava, razvoja i potreba djece. U tom smislu, ovakav tip podrške daleko nadilazi uobičajene programe društveno odgovornog poslovanja partnerskih korporacija, s obzirom na to da se radi o dubokom i dugotrajnom partnerstvu te sudjelovanju u svakom koraku razvoja podržanih inicijativa.

Predstavljajući razloge zbog kojih je Tele2 svojom podrškom omogućio početak rada Reach for Change u Hrvatskoj, predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska, Malin Holmberg istaknula je: „Čast je biti u mogućnosti pokrenuti program koji pomaže ono što je najvažnije za budućnost Hrvatske – djecu. Također, veseli me ovaj novi inovativni pristup socijalnog poduzetništva – raditi korporativnu društvenu odgovornost na drugačiji način. Ovaj pristup potiče inovativno razmišljanje i poduzetničke ideje na drugačiji način. Svi naši zaposlenici će moći pridonijeti svojim sudjelovanjem i vještinama za podršku novih poduzetnika diljem Hrvatske.“

Osnivačica i predsjednica Uprave Reach for Change, Sara Damber, istaknula je važnost širenja ovog modela rada zbog njegovog uspjeha i mogućnosti osiguravanja trajnih i održivih promjena za dobrobit djece, dodavši: „Vrlo sam uzbuđena zbog današnjeg početka programa Reach for Change u Hrvatskoj, u partnerstvu s Tele2. Započela sam Reach for Change prije 5 godina i danas smo prisutni u 16 zemalja diljem svijeta te smo prošle godine pomogli preko 900 000 djece kroz naše socijalne poduzetnike. Hrvatska je sada 17. zemlja u kojoj tražimo poduzetnike s idejama i inovacijama za unaprjeđenje života djece u Hrvatskoj – to je naš cilj“.

Od danas do 1. srpnja, zainteresirani socijalni poduzetnici s idejom koja unaprjeđuje kvalitetu života djece mogu se prijaviti za podršku Reach for Change na stranicama www.croatia.reachforchange.org.

„Proces odobravanja podrške ima nekoliko koraka koji osiguravaju kvalitetu inicijative, mogućnost uspjeha, multiperspektivnu provjeru, uključujući čak i perspektivu djece. Za prvi korak, dovoljna je dobra i promišljena ideja!“, zaključio je prilikom predstavljanja programa, direktor fondacije Reach for Change za Hrvatsku, Mario Mažić.

***

O Tele2

Tele2 je jedna od vodećih telekomunikacijskih tvrtki u Europi. Naša je misija pružanje cjenovno najpovoljnijih telekomunikacijskih usluga jednostavnih za korištenje. Imamo 14 milijuna korisnika u 9 zemalja. Tele2 nudi proizvode i usluge u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, pristup Internetu, kabelsku televiziju, usluge podatkovnih mreža te zabavne sadržaje. Tele2 je osnovao Jan Stenbeck 1993. godine, a dionice tvrtke uvrštene su na Burzu u Stockholmu 1996. godine. Posjetite nas na www.tele2.com

 

O Reach for Change

Reach for Change je neprofitna organizacija koju su osnovale Kinnevik Grupa i Sara Damber kako bi unaprijedili živote djece. Organizacija nalazi i razvija Lidere promjene – lokalne socijalne poduzetnike s inovacijama koje rješavaju probleme s kojima se suočavaju djeca. Socijalnim poduzetnicima se pomaže da unaprijede svoje inovacije kroz početno financiranje, pristup poslovnoj ekspertizi i mogućnosti umrežavanja. Organizacija je pokrenuta u Švedskoj 2010., a sad je prisutna u 17 zemalja na tri kontinenta te u svijetu podržava više od 100 Lidera promjene. Stabilno se širi na nova tržišta i jača svoj globalni društveni utjecaj. Kako biste saznali više o našem radu, posjetite croatia.reachforchange.org ili izaberite željenu zemlju na izborniku u gornjem desnom uglu mrežne stranice http://reachforchange.org