Dobre ideje pokreću svijet, a TED brine da za se za njih čuje. Nakon nekoliko desetaka TEDx događaja u Hrvatskoj, ponosno najavljujemo novu seriju TEDxMaksimir događaja, na kojem će se predstaviti govornici čije ideje su već osvojile brojnu publiku.

Ovim putem najavljujemo 2. TEDxMaksimirSalon u novoj seriji TEDxMaksimir događanja. Nakon 1. Salona uspješno održanog u Tribinama Grada Zagreba 28.10., uz brojne goste govornike i brojnu publiku koja je sudjelovala u razgovorima na temu ZAPOŠLJAVANJA, pozivamo medije da obavijeste javnost o događaju i pozovu ponovno na sudjelovanje u 2. TEDxMaksimirSalonu na temu COACHINGA u utorak, 25.11. u 18 sati na Tribinama Grada Zagreba.

Na stranicama Hrvatske udruge za coaching definirano je da je coaching skup specifičnih metoda, usmjerenih na razvoj pojedinaca i timova. Kako to izgleda u praksi te kako vam coaching može pomoći da savladate naoko jednostavne probleme i postanete bolji u onome što radite pokazat će govornici i gosti našeg događaja na temu coachinga. Svakodnevica je često puna raznoraznih zapleta koji zahtjevaju našu virtuoznost u rješavanju nastalih problema. Ponekad te probleme ne znamo riješiti sami i potrebno nam je vođenje. Bilo profesionalno ili osobno, coachevi su tu da vam demonstriraju nekoliko primjera kako i kada koristiti coaching u svakodnevnom životu.

Naši gosti će zajedno sa publikom odgovoriti na pitanja: Smatrate li da svatko može kreirati život kakav želi bez obzira na okolnosti ili je ipak potrebno imati sreće? Vjerujete li da pozitivno razmišljanje doista donosi iscjeljenje ili barem jednu vrstu nove životne vedrine koja nam mijenja život? Kako i zašto? Prema Vašem dosadašnjem iskustvu – koliki se dio građana naše zemlje naučio brinuti za sebe i svoje potrebe, a tek onda za tuđe? Je li svaki sportski trener coach? Kako coaching pomaže sportskim trenerima potaknuti sportaše (a naročito djecu) da ostvare svoj puni potencijala? Je li coaching za sve? Ili samo za one koji su spremni podnijeti odgovornost za promjenu? Za rast? ‘Naša stvarnost se često mijenja, ili bi je mi radije promijeniti ili nam netko treći stalno govori kako trebamo mijenjati. Jednostavnije je pitati a što se ne mijenja? (Jedino Oliver Mlakar???) Koji su rezultati coachinga timova unutar tvrtke? Kako doprinosi učinkovitosti? Uz “klasična” pitanja: Što je to coaching? Ne može li se to reći na hrvatskom? Kako mi coach može pomoći? Kako znam kada mi treba coach? Kako odabrati coacha za sebe?

POPIS UVODNIČARA I GOSTIJU SA ŽIVOTOPISIMA:

Elena Cvjetković – kurator Salona Elena s velikim zanosom kao osobni coach pristupa osnaživanju osoba, od potrage za poslom do izgradnje liderskih kompetencija. Ima preko dvadeset godina iskustva na vodećim pozicijama u korporativnom svijetu i sedam godina iskustva kao poduzetnica, vlasnica i direktorica svoje tvrtke. Voli ljude, smijeh i pustinje, u većinu je zarila nožne prste i ima čvrsti plan obići – baš sve. Često citira izreku “Walk your talk/Čini što govoriš” i trudi se živjeti i raditi u skladu s njom.

Tatjana Divjak – uvodničarka Nakon 20 godišnjeg iskustva u managementu, 10 godišnjeg poduzetničkog i dugogodišnjeg iskustva u vođenju ljudi, posljednjih deset godina djeluje kao coach i predavač na području komunikacija, poslovnih znanja i vještina te upravljanja ljudskim potencijalima. Prvi je life coach u Hrvatskoj i regiji. Šest godina pisala je kolumne u Lideru i Sensi. Objavila je i četiri knjige iz područja oaobnog razvoja. Baka je i majka. Kćer, sestra i prijateljica. Žena koja s guštom živi srednje godine života. I ljudsko biće koje voli život i sve njegove izazove. Detaljnije na www.tatjanadivjak.hr

Adrijana Strnad – uvodničarka Diplomu za coaching stekla je u Londonu gdje je završila i postdiplomsko obrazovanje iz područja primjene coachinga u organizacijskom okruženju. Aktivna je članica ICF-a (Svjetske Coaching Federacije) i suradnik nekoliko medjunarodnih mreža trenera i savjetnika za organizacijski razvoj. Kao dipl. ing industrijske elektronike, završila je postdiplomski studij poslovnog upravljanja (DSM) pri FER-u u Zagrebu, kao i veći broj medjunarodnih programa za razvoj i usavršavanje menadžmenta, te osobni i organizacijski razvoj. Svoj pristup razvojnom radu temelji na gotovo 15 godina iskustva u vođenju visokomotiviranih timova u brzorastućem korporativnom okruženju, pretežno u telekomunikacijskoj i ICT industriji. Specijalizirala se za razvoj suradnje u rukovodnim timovima, upravljanje promjenama i transformacijsko vodstvo – područje primjene coaching prakse o kojemu govori i na medjunarodnim strukovnim konferencijama. U suradnji s vanjskim partnerima cesto radi i programe iz podrucja interkulturalnog managementa. S velikim entuzijazmom istražuje dinamiku timova i promovira transformacijski pristup vođenju.

Jasmina Jazz Bjelica – gošća Relationship coach (za međuljudske odnose), zadnjih 13 godina u edukacijama osobnog rasta i razvoja, radi s grupama, parovima i individualno, a glavni cilj joj je da njezini klijenti žive život punim plućima i budu istinski zadovoljni iznutra. Radi radionice na temu odnosa, novca, Bars radionice i osnivač je Jazz coaching akademije koja kreće s radom u siječnju iduće godine. Voli pjevati, plesati, Depeche mode, Kaju, upoznavat nove ljude i krajeve, snijeg i malinsku čaroliju. Najvažnijim začinom u životu smatra smijeh, iskren i od srca kojeg nesebično dijeli prijateljima, obitelji i svim dragim ljudima šireći pozitivu.

Dragan Knežević – gost Dragan je 13 godina aktivan u svijetu coachinga. Počeci sežu od poslijediplomskog studija iz coachinga u Utrechtu. u Nizozemskoj do Hrvatske u 2004. g. Uspjesi coaching su uspjesi (čitaj bitne promjene) koje ostvaruju klijenti svih razina i profila no u većini slučajeva su to voditelji. Integrativni coaching je njegov pristup coachinga kao skup više metoda rada bilo na individualnoj, timskoj ili organizacijskoj razini. O kvaliteti coachinga govore zadovoljni klijenti koju su u coaching suradnji postigli i više od unaprijed određenih ciljeva. ‘Coaching je preozbiljna stvar da se ne bi doživjela kao igra’ Dragan Knežević

Goran Jamičić – gost Trener hokeja na travi, diplomirani ekonomista, završio Hrvatsku olimpijsku akademiju i polaznik Studijskog centra za izobrazbu trenera pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Bivši je reprezentativac Hrvatske, a danas trener mlađih uzrasta i seniora u HK Trešnjevka iz Zagreba, pomoćni trener seniorske reprezentacije Hrvatske u hokeju na travi. Zaljubljenik u hokej na travi i sport općenito Trenerskim poslom počeo se baviti kao student te mu je to „jučer, danas, sutra“ profesija. Coaching je otkrio na zadnjoj godini fakulteta kroz pripremu i temu za diplomski rad. Od samih početaka rada Hrvatske udruge za coaching njen je član i danas obnaša funkciju tajnika Udruge.

Mirela Španol Marković – predstavnica Hrvatske udruge za coaching Jedna od vodećih hrvatskih stručnjakinja za poslovnu edukaciju iz područja komunikacija. Aktivna je u Hrvatskoj udruzi za coaching od 2012. od kada se i aktivno bavi business i life coachingom. U coachingu se najviše bavi komunikacijskim, leadership i relationship coachingom. Predstavlja udrugu na javnim događanjima i posvećena je razvoju coaching načina razmišljana i stila života uopće. ________________________________________

www.tedxmaksimir.com