Uskoro kreće novi krug najvećeg online istraživanja European Communication Monitor 2014 o budućnosti komunikacijskog menadžmenta i trendovima u odnosima s javnošću u organizaciji Europske udruge za obrazovanje u istraživanja o odnosima s javnošću – EUPRERA. U istraživanju se može sudjelovati do 31.ožujka, a pozivaju se svi komunikacijski stručnjaci širom Europe na sudjelovanje na www.communicationmonitor.eu.

Ovo istraživanje provodi grupa priznatih sveučilišnih profesora iz 11 zemalja, u suradnji s Europskom udrugom direktora komunikacija (EACD), a sponzorirano je od strane europske tvrtke za savjetovanje, Ketchum. Aktivnosti za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju koordinira prof. dr. Dejan Verčič s Fakulteta za društvene znanosti iz Ljubljane.

Kao komunikacijskom stručnjaku koji su po vama najveći izazovi u digitalnom svijetu? Kako ste i koliko angažirani u online i offline networkingu? Koliki je utjecaj mentorstva po tom pitanju? Kako najbolje komunicirati liderstvo? Koje su to prilike i izazovi mobilnih komunikacija? Karakteristike najboljih odjela za komunikacije? Ovogodišnje istraživanje želi obuhvatiti ova i različita dodatna pitanja. Također, relevantni rezultati za cijelu struku dobit će se benchmarkingom različitih tipova organizacija (privatni sektor, javni sektor, neprofitne organizacije, agencije).

Sudionici u istraživanju mogu podijeliti svoja iskustva kako bi se dobila što bolja slika stanja na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. Istraživanje je anonimno, a svi prikupljeni odgovori će se koristiti isključivo za znanstvene svrhe i biti analizirani od strane akademskog istraživačkog tima. Svi sudionici će po završetku istraživanja dobiti potpuni izvještaj o rezultatima koji će biti predstavljeni na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Isto tako sudionici imaju mogućnost sudjelovanja u nagradnom izvlačenju u kojem će se podijeliti 5 Lomography fotoaparata.

Prošlogodišnje izdanje ECM 2013 je bilo najopsežnije godišnje empirijsko istraživanje u komunikacijskom menadžmentu i odnosima s javnošću diljem svijeta.

U svrhu prikupljanja što relevantnijih podataka za Hrvatsku i još uspješnijeg ovogodišnjeg izdanja, 15- minutnom upitniku možete pristupiti OVDJE.

European Communication Monitor