www.facebook.com prdaysmostariensis

Ivan Biošić, voditelj Studentske sekcije Hrvatske udruge za odnose s javnošću i Martina Raguž, predsjednica Udruge studenata odnosa s javnošću PRUMO Sveučilišta u Mostaru potpisali su u ponedjeljak, 20. studenog 2017., kao predstavnici Udruga, Sporazum o suradnji dviju Udruga. Sporazum je potpisan u sklopu 2. međunarodno znanstveno-stručne konferencije PR Days Mostariensis.

PR Days Mostariensis
PR Days Mostariensis

S brojkom od šezdeset članova koja konstantno raste, Studentska sekcija HUOJ-a, danas je prepoznato središte studenata komunikacija, a posebice odnosa s javnošću. Potpisivanjem Sporazuma omogućuje joj se i napose najavljuje dugoročna suradnja dviju organizacija koje zajedničkim ciljevima mogu napraviti mnogo po pitanju razvoja odnosa s javnošću u stručnom, ali i akademskom smislu.

IVAN BIOŠIĆ

Ovaj sporazum od velikog je značaja za razvoj odnosa s javnošću, a ponajviše doprinosi studentima, članovima Udruga. Zajedničkim naporima te aktivnostima raditi ćemo na profesionalnom unapređenju znanja studenata i tako poticati međusobnu i proaktivnu razmjenu vrijednih iskustava i praktičnih te teoretskih primjera iz odnosa s javnošću i svijeta komunikacija., rekao je Biošić nakon potpisivanja Sporazuma u Mostaru te napomenuo kako je ovo prvi, ali ne i posljednji u nizu planiranih sporazuma po pitanju međunarodnih suradnji Studentske sekcije HUOJ-a. „Već vodimo pregovore sa susjednim zemljama, a o kojima ćete imati priliku uskoro više čuti“, otkrio je voditelj Studentske sekcije.

Martina Raguž, predsjednica mostarske Udruge kazala je da potpisanim sporazumom dvije Udruge žele uspostaviti međusobnu suradnju te zajedno djelovati na podizanju što boljeg i kvalitetnijeg akademskog i stručnog obrazovanja u odnosima s javnošću. Napomenuvši i jedan od ciljeva „uspostavu konstante profesionalnog usavršavanja“.

Studentska sekcija HUOJ-a već nekoliko mjeseci radi na razvoju i uspostavi kvalitete po pitanju edukacije u odnosima s javnošću s težnjom suvremenim trendovima u odnosima s javnošću. Svi studenti i oni sa zanimanjem za odnose s javnošću te srodne komunikacijske discipline pozvani su da se prijave u Hrvatsku udrugu za odnose s javnošću i tako djeluju u okviru Studentske sekcije.

Podijeli objavu
Prethodni članak4. Studentska konferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću
Sljedeći članakAgencija Apriori World organizira prvu međunarodnu konferenciju FOCUS
Dopisnik Ivan Biošić - Student je preddiplomskog studija Komunikacijski menadžment na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment, gdje ujedno i obnaša dužnost voditelja Društvenog i kulturnog odbora Studentskog zbora. Od 2017. izabran za voditelja Studentske sekcije Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Stručnu praksu odradio u Uredu glasnogovornice Hrvatskog Crvenog križa, gdje je sakupljao raznolika iskustva u korporativnim komunikacijama, neprofitnim odnosima s javnošću, internoj komunikaciji i vođenju društvenih mreža, u Jutarnjem listu u rubrici politike gdje je pobliže upoznao pisanje u novinarstvu, drugu stranu odnosa s medijima i druge razne novinarske tehnike. Radio je poslove asistenta u odnosima s javnošću i komunikacijama na nekoliko projekata i konferencija, i objavio jedan znanstveni rad u području kriznog komuniciranja koji je predavao na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji. Član u Public Relations and Communications Association (PRCA). Također, ima pravo korištenja kratice MPRCA kojom se označava predanost industrijskim standardima i najboljoj praksi. Redovito pristustvuje seminarima i konferencijama u području odnosa s javnošću, komunikacija, marketinga, međunarodnih odnosa i diplomacije, politike, ljudskih resursa te ostalih srodnih polja znanosti.