img_getStudenti VERN’a prisustvovali su predavanju Mirka Ilića, svjetski poznatog grafičkog dizajnera i ilustratora, koji je u okvir 8. Festivala tolerancije održao izlaganje na temu „Simboli mržnje“.

Kroz multimedijalnu prezentaciju Ilić je studentima prikazao na koji se način simboli netrepeljivosti i mržnje najčešće komuniciraju u našem društvu te putem kojih kanala, na lokalnoj i na regionalnoj razini. Istaknuo je kako je ovaj fenomen sveprisutan na području država bivše Jugoslavije, a posebno je upozorio na problem prešućivanja nemara javnosti na opažanje simbola mržnje neonacističkih grupacija i navijačkih skupina.

Studenti su pokazali veliki interes za rješavanje ovog društvenog problema, a kako je vrijeme odmicalo imali su sve vise pitanja, posebno na temu „neposluha subkultura“.

Mnoga mlada lica za kraj je zanimalo Ilićevo mišljenje o stanju na nogometnim terenima te kako spriječiti neželjene pojave. Naglasio je da je moguće rješenje jača regulativa, u smislu pregleda sadržaja transparenata, zastava i navijačkih rekvizita, jer se simboli mržnje upravo najčešće pojavljuju na tim predmetima.

Sanja Glavina