Gostujuće predavanje na kolegiju Osnove odnosa s javnošću održao je Davor Trbušić, stručni suradnik u Tiskovnom uredu Zagrebačke nadbiskupije i doktorand Filozofskog fakulteta.

Predavanje na temu „Crkvena komunikacija“ održano je u okviru kolegija Osnove odnosa s javnošću s ciljem da se studentima preddiplomskog studija približe specifičnosti komunikacije Crkve te odnos Crkve i sredstava društvenih komunikacija. Kako bi studentima približio posebnosti odnosa s javnošću crkvene zajednice, Davor Trbušić je predstavio i različite aktivnosti Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije. Na praktičnim primjerima studenti Komunikacijskog menadžmenta otkrili su specifičnosti kriznog komuniciranja, ali i sličnosti između crkvenog i korporativnog komuniciranja.

Davor Trbušić, mag. comm. et univ. bacc. cro., svoja je iskustva u odnosima s javnošću stjecao radeći u agenciji Media Val, a potom i u Odjelu za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska. Iskustva je stjecao u odnosima s medijima, internoj komunikaciji i community managementu, a u Tiskovnom uredu Zagrebačke nadbiskupije zadužen je za planiranje komunikacijskih aktivnosti i njihovu implementaciju te nadziranje i evaluaciju medijskih objava. Davor Trbušić završio je komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zagrebu gdje je, na Filozofskom fakultetu, upisao i doktorski studij.

Podijeli objavu
Prethodni članakTrema, e pa što!
Sljedeći članakPrvi ovogodišnji Carpe Diem u Državnome odvjetništvu Republike Hrvatske
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.