Partnerica u jednoj od vodećih hrvatskih PR agencija Premisa Violeta Colić održala je danas gostujuće predavanje na kolegiju „Korporativno komuniciranje“ na temu pozicioniranje i reputacija CEO-a kao važne zadaće pri upravljanju korporativnim komunikacijama kompanije. Colić ističe važnost osobnog brendiranja i odnosa s javnošću predsjednika uprave velikog poduzeća, čiji je cilj jačanje imidža i njegovanje ugleda osobe, a ugled CEO-a reflektira se na korporativnu reputaciju organizacije u cjelini. Reputacija i stupanj prepoznatljivosti CEO-a nemaju samo posljedice na korporativni imidž nego pozitivne i negativne posljedice na dojam i ocjenjivanje poduzeća, medijsko izvještavanje, ponašanje pri stjecanju i prodaji dionica kompanije, burzovni tečaj i vrijednost poduzeća. U drugom dijelu nastave Violeta Colić dala je interesantne primjere projekata odjela korporativne komunikacije velikih poduzeća. Kolegij korporativno komuniciranje izvodi se na Bernaysu na diplomskom studiju „Odnosa s javnostima“, čiji je nositelj mr.sc. Zdeslav Milas.

Violeta Colić karijeru je započela u medijima radeći kao novinar na području ekonomije u zagrebačkom dopisništvu Novog lista te kao urednik u informativnom programu Obiteljskog radija, što joj je omogućilo da izvrsno upozna rad tiskanih i elektronskih medija. Nakon odlaska iz novinarstva četiri je godine, od 1999. do 2003., bila direktorica Ureda za odnose s javnošću Agrokor koncerna. Iz Agrokora prelazi u Premisu, vodeću hrvatsku agenciju za odnose s javnošću u kojoj je od 2004. godine partner. Svojim dosadašnjim radom u području odnosa s javnošću Violeta Colić je stekla bogato iskustvo u odnosima s medijima, korporativnom, strateškom i kriznom komuniciranju te internoj komunikaciji. Angažirana je i na području edukacije u odnosima s javnošću, među ostalim i kao gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te treninga javnog i medijskog nastupanja. Aktivno je angažirana u Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću gdje je upravo u trećem mandatu članice Nadzornog odbora. S najvišom ocjenom diplomirala je u prvoj generaciji na hrvatskom CIPR (Chartered Institute for Public Relations) programu te je članica britanskog CIPR-a i certificirani CIPR predavač.

Podijeli objavu
Prethodni članakIAA kampanja „Oglašavanje. Tvoje pravo da izabereš“
Sljedeći članakStudenti Bernaysa su „komunicirali humanitarno“ i uspješno pokrenuli dobrotvornu akciju
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.