Akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“nakon Zagreba, Osijeka, Rijeke,Splita i Rovinja ponovno se održava u Zagrebu 23. 11 .2013. u trgovačkom centru City Center One West od 09.00 do 21.00 sati.
Riječ je o zajedničkoj akciji nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva (Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Ministarstvo financija – Carinska uprava, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa, Državni inspektorat) kao i udruga HDS ZAMP, IHG, HUZIP, ZAPRAF, Business software alliance, Brand Owners association, HGU, DHFR, APAW, itd.
Uz nastup DJ-a, zainteresirani građani će imati priliku sudjelovati u testovima znanja poput prepoznavanja originala i krivotvorina. Naravno, uz korisne informacije i materijale osigurani su i atraktivni darovi. Program vodi Dražen Turina Šajeta koji će u razgovorima s predstavnicima institucija građane uputiti u važnost poštivanja intelektualnog vlasništva. Svrha ovih aktivnosti jest informiranje javnosti o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana. Također, želja je uputiti građane kako se mogu zaštititi, kome se obratiti za pomoć, ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo. Dođite u subotu 23.11.2013. u City Center One West i podržite akciju! Dobra zabava je zagarantirana, ali i ono što je važnije – pregršt korisnih informacija.
[google_map width=”600″ height=”450″ latitude=”45.79938″ longitude=”15.88477″ zoom=”16″ marker=’true’ controls=’true’ disabledoubleclickzoom=’true’ scrollwheel=’true’ dragable=’true’ maptype=”ROADMAP” ]