Kako je to biti nesiguran što će biti sutra najbolje zna Velika Britanija koja se i dalje bori s Brexitom, a što o tome imaju za reći novinarka vanjske politike, komunikacijski stručnjak i britanski veleposlanik u Hrvatskoj, saznajte u Rovinju

06.10.2016., Zagreb - Andrew Dalgleish, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Andrew Dalgleish, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj; Photo: Anto Magzan/PIXSELL

U novinama širom svijeta jedna tema ne jenjava – Brexit. Britanci još uvijek odlučuju kako točno provesti rezultat referenduma iz 2016. na kojem je većina glasala za izlazak iz EU-ate vlada strah i podijeljeno mišljenje prema događaju za koji već sada znamo da će postati presedan koji će potaknuti lavinu posljedičnih reakcija. One sekunde kada Velika Britanija prestane biti dio europske obitelji, cjelokupna budućnost Europske unije i životi svih njenih stanovnika, drastično će se promijeniti.

Neizvjesnost, zasićenost medija te zabrinuta javnost: stavovi Britanaca, ali i svih ostalih Europljana oblikovani su slikom Brexita koja se stvara u medijskom prostoru.Kraj ožujka označava kraj čitave jedne političke ere, a medijska kampanja kojoj je cilj uspješno ju prebroditi tek će tada dosegnuti svoj vrhunac.

Koliko komunikacijski stručnjaci utječu na percepciju Brexita u očima građana Ujedinjenog Kraljevstva, ali i cijele Europske Unije? Mogu li kvalitetni odnosi s javnošću u takvim trenucima pomoći stabilizaciji situacije?

Koji su odgovori na ova, ali i brojna druga pitanjao kampanji koja je budućnost Europske unije učinila neizvjesnomna panelu će komentirati dopisnica Jutarnjeg lista s adresom u Londonu, Ana MuharBlanquart, britanski veleposlanik u Hrvatskoj, Andrew Dalgleish i stručnjak za odnose s javnošću te politički komentator Krešimir Macan.


O Danima komunikacija:

Dani komunikacija bilježe sve veći porast posjetitelja, a ove godine održat će se od 28. do 31. ožujka 2019. godine, tradicionalno u hotelu Lone. Organizatori najavljuju zanimljiv i raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz komunikacijske industrije na festival koji je još prošle godine oborio sve rekorde posjećenosti. Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com.

ilustracija_dk19_fin_ok-1024x948