Iako znamo da priča za PR nikad ne nedostaje, ponekad nam ponestaje pravih poticajnih tema za našu javnost. U trenutcima kada nam ponestaje tema tu uvijek može pomoći loyalty management iz kojeg PR uvijek može izvući pokoju dobru priču.

Loyalty managament skup je alata unutar marketinškog miksa koji je zadužen za povećanje percepcije pripadnosti nekom brendu. Loyalty managament najčešće nagrađuje povjerenje kupaca dodatnim popustima ili drugim marketinškim metodama kako bi kod kupca osigurao dugotrajnu povezanost. Da bi loyalty managament dobro funkcionirao, potrebno je imati dobru tehnološku potporu koja nam omogućava praćenje potrošačevih navika i potreba. Upravo je loyalty managament idealan alat da saznate što vaši potrošači najviše vole, što najčešće konzumiraju iz vaše ponude i kada se posvećuju kupnji. Svi ti podaci koje nam omogućava loyalty osiguravaju nam veliku bazu podataka iz koje možemo pratiti sve navike naših potrošača.

Baze podataka i njihov benefit

U loyalty managamentu dobre priče niču same od sebe! One se počinju događati s uvođenjem loyalty programa – bez obzira na područje rada. Također, sve ono što vam baze o kupcima govore, zapravo vam pomaže da kreirate nove priče za vašu javnost. Od praćenja navika potrošača koji su uključeni u loyalty program, organizacije nagradnih igara, nagrađivanja vjernosti kupca i sl. do privlačenja novih kupaca u vaš loyalty program.

mojCENT – loyalty za manje igrače

1 KLIK BAR račun za brošuruNovost u loyalty programu za sve koji raspolažu s POS uređajima dolazi iz tvrtke 1Klik iz Zagreba. MojCent sustav je kreiran za male i srednje poduzetnike koji mogu razvijati loyalty program na jedan dosad nekonvecionalan način. Tiskanjem promotivne poruke, kupona, bona ili popusta na izdani račun, možete utjecati na buduću odluku potrošača

Marko Jezernik iz tvrtke 1Klik otkriva nam da je mojCent idealan alat upravo za male tvrtke, koje su ograničene budgetom, a svjesne su važnosti loyalty programa.

MojCENT je sustav koji je od samog početka bio razvijan s vizijom da bude dostupan „manjim“ poslovnim subjektima, ali da istovremeno ima mogućnosti koje nude i veliki provideri loyalty rješenja. To je sustav oglašavanja vaše ponude ili neke druge poruke iz domene loyaltya, poput kupona, popusta, bonova i slično, a koji je otisnut na samom računu koji je proizišao iz POS sustava! Jedna od glavnih ideja bila je ta da sustav mora biti apsolutno neovisan o postojećim POS rješenjima. Software se jednostavno smješta između bilo kojeg POS sustava i printera, te tako plasira željeni sadržaj direktno na maloprodajni račun. Na taj način željelo se odmah u početku maksimalno smanjiti troškove implementacije. Druga ideja je bila iskoristiti oglasni prostor koji u većini slučajeva stoji prazan. Željelo se iskoristiti maloprodajni račun, točnije, njegovu prednju stranu, onu koju svaki kupac mora prekontrolirati nakon kupnje, čak što više, obavezan je taj račun zajedno s vašim oglasima, ili drugim ponudama, zadržati kod sebe!