Ivo Cagalj/PIXSELL

“U Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji nema jasne strategije razvoja turizma i na tome treba raditi uz kreiranje priče koju Dubrovnik, Pula, Istra ili Zagreb već imaju”, rekao je Krešimir Macan, direktor agencije Manjgura, tijekom konferencije “Strateško komuniciranje i online marketing u turizmu”, koja je održana u splitskom hotelu Atrium u ponedjeljak.

Istaknuo je Outlook festival u Puli kao pozitivan primjer iz kojeg bi i Split trebao ponešto naučiti pri planiranju Ultra Europe festivala ovo ljeto, dodajući da bi se morao osmisliti sadržaj da gosti tog festivala dođu tri dana ranije i da ostanu tri dana nakon njega. “Ne treba biti skeptičan oko takvog turizma i gostiju jer su oni budućnost i ako im je jednom bilo dobro, uvijek će se vraćati”, poručio je Macan.

Sudionici su tijekom konferencije mogli poslušati četiri predavanja s korisnim informacijama i savjetima stručnjaka na području internetskog oglašavanja, oglašavanja preko društvenih mreža, savjete kako ispričati svoju priču, kako turistu dati optimalnu ponudu te dobiti primjere iz prakse.

Na konferenciji su se, između ostalog, mogle dobiti informacije o adekvatnom plasiranju oglasa putem Google AdWords, kako učiniti Facebook kampanju uspješnom, kako komunicirati s ciljanim skupinama preko društvenih mreža, kolika je važnost posjedovanja vlastite web-stranice u slučaju posjedovanja hotela, kao i kako sve to uskladiti s privlačnom pričom koja će zaintrigirati potencijalne goste.

Najveći interes publike izazvalo je predavanje Macana i Danni Matijace, vlasnice Crunch Communications, tijekom kojeg je, uz interaktivne sadržaje i zanimljive primjere, naglasak stavljen na stvaranje priče i ostvarivanje dvosmjerne komunikacije. Osvrnuli su se na važnost novih kanala komunikacije o kojima se pričalo na konferenciji. Macan je naglasio prvotno postavljanje cilja, jasne strategije iz koje slijedi priča te konačno stvaranje proizvoda ili usluge koje će ta priča prodati. Danni Matijaca je prezentirala važnost dobre priče koju prati i dobra fotografija te kako ne treba uvijek doslovno pratiti neke tehničke aspekte oglašavanja preko weba. Zaključuje da priča i on-line komunikacijski alati trebaju biti usklađeni.

Predavanje su održali i Tomislav Zović, vlasnik poduzeća KlikeriBoris Duša, voditelj prodaje u splitskom hotelu Vestibul, te Mateo Perak, suosnivač poduzeća Profico.

Poslušajte što Krešimir Macan govori o predavanju i komuniciranju u turizmu LINK

 

Vezani članci:

kresimir acan-manjgura-split- kounikacija u turizmu

Pogledajte Intervju: Krešimir Macan: U turizmu je važno imati priču