Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je u studenom na snagu stupio paket mjera kojima se snižavaju cijene javnog prijevoza, parkiranja i vodnih usluga te novi, za građane povoljniji, način prikupljanja i odvoza komunalnog otpada.
Time smo ispunili najavu i obećanje da će u studenom krenuti obračun odvoza otpada prema zaduženom  volumenu spremnika umjesto dosadašnjeg po četvornome metru stambene površine.  S ciljem efikasnijega gospodarenja otpadom  i dalje zadržavamo visoku kvalitetu usluge koju pružamo, uz dodatne popuste koji će građani osjetiti na svojim računima.

Zahvaljujući dobrom poslovanju Zagrebačkog holdinga u prethodnom razdoblju te sinergiji i suglasju Grada i Holdinga, nastavljamo ispunjavati našu osnovnu zadaću, a to je kvalitetna javna usluga uz što nižu cijenu.

Zato smo donijeli paket mjera kojima vam nastojimo olakšati svakodnevni život:
– Niži troškovi usluge prikupljanja i odvoza otpada po novom sustavu naplate po volumenu za skupine korisnika biti će u rasponu za  2% do 77%
– Cijene karata javnog prijevoza u pojedinim kategorijama snižavaju se za 17% odnosno 20%
– Cijene usluga opskrbe pitkom vodom (varijabilni dio za kućanstva) snižavaju se za 10%
– Cijene usluga parkiranja u pojednimim kategorijama snižavaju se u rasponu od 10% do 60% 

I na tome nećemo stati. Kontinuiranom revizijom poslovanja razmatrat ćemo nove mogućnosti korekcija cijena gradskih komunalnih usluga.

Poštovani sugrađani, to je vaš novac koji vam vaš Grad vraća na najbolji mogući način !

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga                          Gradonačelnik Grada Zagreba
Ana Stojić Deban                                                                      Milan Bandić