Sladoled, vrućina, plaža, osvježenje… Ovakav reklamni scenarij prođe većina sladoleda, no Ledo je u suradnji s Imago reklamnom agencijom napravio hvalevrijedan iskorak. Sve je krenulo u listopadu 2012. godine, kad je pokrenut zanimljiv natječaj „Ledonardo – kreiraj svoju lizu“. Natječaj se sastojao od stvaranja okusa i izgleda omiljene kombinacije sladoleda na stranici www.Ledonardo.hr. Sama stranica izgleda kao renesansna tvornica korneta baš kao da ju je sam Da Vinci kreirao. Promocija ove stranice i projekta odvijala se najvećim dijelom preko Facebooka (i to preko Ledo Facebook stranice i sponzoriranih videa) i preko Ledo službene web stranice. No nisu samo Facebook statusi, videi i web objave to što je učinilo ovaj projekt popularnim. Učinili su ga takvim i sami sudionici koji su osmislili čak 50.000 različitih sladoleda, glasali za sladolede, dijelili svoje okuse po društvenim mrežama i tako i sami postali „ledonardovi ambasadori“. Dozu dramatike donijela je činjenica da će se samo prvih pet sladoleda s najvećim brojem glasova plasirati u finale, a ostalih pet odabiru Ledovi stručnjaci. Nakon napornih pet tjedana i 180.000 glasova, proglašen je i pobjednik tj. pobjednica – Nikol B., kako još i danas stoji na stranici. Veliko predstavljanje Ledonarda, koje se održalo na zagrebačkom Cvjetnom trgu, vodili su Ivan Šarić i Marijana Batinić, a prepoznatljivi medvjedić Ledo Medo im se također pridružio. Svi su oni kreirali svoje omiljene kombinacije sladoleda, preljeva i dodataka, a novi pobjednički okus Jafantazija su probali i svi prisutni na trgu.
298041_606540916023847_179940573_n163930_606540689357203_1263203229_n

Izvor/foto

Nakon svih događanja bilo je vrijeme za „pobjednički“ video. Video koji je predstavljao cijelokupni uspjeh Ledonarda i sadržavao sve brojke i najavu novog okusa sladoleda. Taj se isti video uskoro mogao vidjeti na svakom koraku (ali baš svakom koraku) na internetu i u principu to je jedina zamjerka ovoj kampanji.

Kampanja je također osvojila i nagrade struke. Na nedavnim Danima komunikacije Ledonardo je osvojio dvije nagrade: IdejuX za najbolju upotrebu tehnologije te MIXX u kategoriji Direct Response and Lead Generation.

Ovako maštovitih i kvalitetnih uradaka (od web stranice, video uradaka i vizuala, ali i same kampanje) svakako nedostaje hrvatskim markama te se nadamo da će ih od sada biti i više.

maxresdefault
Foto
Podijeli objavu
Prethodni članakRiječi su najjače oružje
Sljedeći članak(Nad)moć u pregovorima
Iva je optimistična buduća "Mad Woman", koja vjeruje da je sve moguće. Studentica je 5. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a do sada je 'brusila vještine' na raznim projektima humanitarnog, zabavnog i stručnog karaktera. U tom opusu projekata svakako se ističe prvo „Drive in kino u Zagrebu“ te mjesto u uredništvu studentskog časopisa Manager (http://www.manager-magazine.com/). Zaljubljena je u pisanje i društvene mreže, a dok ne tipka voli pročitati dobru knjigu, popiti kavu u prirodi ili rušiti čunjiće u kuglani.