Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizator je šeste regionalne znanstvene konferencije Vjerodostojnost medija: Mediji i novinarstvo- socijalni kapital u službi javnosti, koja će se održati u razdoblju od 18. – 21. lipnja 2015. godine. Organizacija cijelog događaja je u suradnji sa Zakladom Hanns Seidel.

Regionalna konferencija okuplja znanstvenike iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije koji se bave istraživanjima iz područja komunikologije, medijskih studija i novinarstva. Konferencije koje su do sad održane u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Dubrovniku i Mostaru predstavile su rezultate istraživačkih projekata znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, koji su kasnije objavljeni i u zbornicima radova s konferencija.

Konferenciju će obilježiti teme o tome kakvi su mediji potrebni našem društvu i koju razinu profesionalnosti očekujemo od onih koji kreiraju njihov sadržaj s naglaskom na socijalni kapital u službi javnosti.

Na ovaj događaj pozvani su znanstvenici i znanstvenice, istraživači i istraživačice te studentice i studenti doktorskih studija da prijave izlaganja o sljedećim temama:

– Mediji i javni interes
– Mediji i društveni rascjepi
– Sloboda informiranja i pravo na pristup informacijama
– Redefiniranje javnog medijskog servisa – JMS kao javno dobro i kao socijalni kapital
– Neprofitni mediji, mediji zajednice (community media) i specijalizirani mediji u službi javnosti
– Novinarska etika
– Profesionalna novinarska udruženja, regulacija i samoregulacija medija
– Obrazovanje novinara: stanje i perspektive
– Novi metodološki pristupi u istraživanju vjerodostojnosti medija
– Istraživanje medijskih publika.

Sažeci za teme se mogu dostaviti do 15. travnja 2015. godine. Adresa za dostavljanje sažetaka je vjerodostojnostmedija@gmail.com. Program konferencije bit će objavljen do 15.05.2015. Sudionici konferencije ne plaćaju kotizaciju. Organizator događaja će svim predavačima osigurati hotelski smještaj, ali sudionici sami snose troškove puta.

Zbornik radova Recenzirani radovi s konferencije bit će objavljeni u zborniku početkom 2016. godine.

Rok za dostavljanje cjelovitih radova za objavljivanje u zborniku za sve sudionike konferencije je 1.10.2015.

Kontakt osoba za sve u vezi konferencije je Marin Bukvić. Možete ga kontaktirati na adresi vjerodostojnostmedija@gmail.com.

Više informacija pogledajte ovdje.