Vodstvo azerbajdžanske agencije Artgroup Bruketa&Žinić OM Baku preuzela je Roberta Kranjec, zamijenivši Helenu Rosandić koja je agenciju u Bakuu vodila od pokretanja 2011. godine. Kranjec na poziciju u Azerbajdžanu dolazi iz zagrebačkog ureda Brukete&Žinića gdje je posljednjih godinu dana bila na poziciji account direktorice, vodeći između ostalog jedan od do sada najopsežnijih agencijskih projekata, kampanju Vremenski trezor u povodu 100. godišnjice Zagrebačke banke.

Kranjec ima više od deset godina iskustva u komunikacijskoj industriji kao account direktorica u nekoliko hrvatskih reklamnih i PR agencija gdje je vodila projekte za ključne klijente kao što su Hrvatski telekom, Pliva, L’Oréal, Nestle, Samsung, Hrvatska lutrija, Apple, Europska komisija, Kraft, Unilever, IBM, USAID Croatia, LG, WWF i mnoge druge.

baku_flametowers

Azerbajdžan je tržište na kojem reklamna agencija Bruketa&Žinić OM posluje već šest godina, dok vlastiti ured u Bakuu ima četiri godine. Danas je to vjerojatno druga najveća reklamna agencija u Azerbajdžanu s 15 zaposlenih te 5 stalnih vanjskih suradnika. Posluju s respektabilnim lokanim i međunarodnim klijentima, a surađuju i s lokalnim kulturnim kao i nevladinim organizacijama. Neki od klijenata su Bakcell – drugi mobilni operater u Azerbajdžanu, Milla – jedna od najvećih mljekarskih industrija – za koju su krajem 2013. napravili opsežnu kampanju s glumicom Millom Jovovich. Bilo je to prvi put na tamošnjem tržištu da je netko radio kampanju s holivudskom zvijezdom. Rade i za Samsung Azerbaijan, Ferrari, P&G, Domino’s Pizza, Starbucks i druge svjetske brendove.

Fotografije: Domagoj Kunić i Kitica Kekić

Podijeli objavu
Prethodni članak‘RTL Direkt’ i Zoran Šprajc u eteru RTL-a
Sljedeći članakBrigada pomogla obnoviti znak na pročelju Bookse
Bruketa&Žinić&Grey dio je međunarodne mreže reklamnih agencija Grey od kada je 2017. najveća svjetska grupacija za komunikacijske usluge WPP investirala u agenciju Bruketa&Žinić OM. Unutar Grey mreže agencija djeluje kao brand, product & retail design hub te kao digital shopper hub. Jedna je od najviše nagrađivanih reklamnih agencija u jugoistočnoj Europi s preko 600 međunarodnih nagrada za kreativnost i efikasnost u oglašavanju i dizajnu. Prije ulaska u Grey grupu agencija je pod nazivom Bruketa&Žinić OM proglašena drugom najučinkovitijom neovisnom reklamnom agencijom na svijetu (Effie, Cannes, 2012); “International Small Agency of the Year” (Advertising Age, Portland, 2013); jednom od vodećih svjetskih neovisnih agencija (Campaign, London, 2014.). bruketa-zinic.com/hr