Jedan od najvažnijih marketinških festivala u Europi – Golden  Drum, održat će se od 9. do 11. listopada 2013. u Portorožu, u organizaciji Slovenske oglašivačke komore i ove godine slavi 20 godina. Sudionici se mogu prijaviti po povoljnijim uvjetima, uz smanjenu kotizaciju, do 16. rujna 2013. Ulaz na Festival za sve je studente prvi dan besplatan! U okviru trodnevnog festivalskog programa, svi sudionici imat će priliku čuti vrhunske svjetske stručnjake u kreativnoj industriji, koji će dati osvrt na oglašavanje u proteklih 20 godina, koliko postoji ovaj festival.

Program 20. Golden Drum Festivala ove će godine biti posebno zanimljiv zbog dolaska Stefana Sagmeistera, svjetski priznatog dizajnera koji je kreirao naslovne strane albuma za najveće svjetske glazbene zvijezde kao što su: The Rolling Stones, Lou Reed, Aerosmith, David Byrne i muzej Guggenheim za TV kanal HBO i Simona Schwaighofera, kreativnog direktora Red Bull Creative, (in-house agencije) Red Bulla iz Salzburga, koji će predstaviti projekt Red Bull Stratos.

golden drum

Uz Stefana i Simona na festivalu će svoje predavanje održati i Donald Gunn, osnivač i direktor renomiranog Gunn Reporta, koji svake godine objavljuje najkreativnije radove i dostignuća u proteklom periodu, Folker Wrage, regionalni kreativni direktor agencijske mreže McCann, Rogier Croes, vizionar i pokretač novih trendova u oglašavanju iz agencijske mreže MEC, Mikhail Elagin, glavni kreativni direktor ruske nezavisne agencije Twiga, koja slovi za jednu od najuspješnijih agencija u regiji i svijetu, Ravid Kuperberg, trener kreativnog mišljenja u oglašavanju, Christian Mix-Linzer, jedan od najpoznatijih kreatora zvuka za klijente iz Berlina, kao što su: Audi, Porsche, Hyundai, eBay, Google, Orange i McDonalds.

Na ovogodišnjem festivalu, uz kreativnu akademiju, bit će održana i medijska i digitalna akademija. Novina u programu iz prethodne godine, »New Agenda Sessions«, na programu je i ove godine i imat će dvije teme: Branded contend i Entertaiment, kao i povezivanje kreativne i start up industrije. Novina ove godine je Portfolio speed dating koji mladima pruža jedinstvenu šansu da pokažu svoju kreativnost, tako što će svoj portfolio predstaviti najpoznatijim svjetskim kreativnim direktorima.

Natjecanje za najpoželjnije nagrade Nove Europe

Natjecateljski dio festivala je i dalje podijeljen na dva dijela: Single Channel, koji nagrađuje radove koji najbolje i najkreativnije koriste jedan komunikacijski kanal, i Multi Channel, koji nagrađuje najbolju kreativnu integraciju više komunikacijskih kanala. Predsjednik Single Channel žirija je Enric Nel-lo, generalni kreativni direktor za digital, Grey Spain, dok Jaime Mandelbaum, glavni kreativni direktor Y&R Central & Eastern Europe, Češka, rukovodi Multi Channel žirijem. Novost na ovogodišnjem Festivalu je što će se po prvi put dodijeliti Golden Watch Award za najboljeg kreativnog direktora kampanje koja je osvojila najviše poena na ovogodišnjem festivalu, a sama ceremonija dodjele nagrada teći će paralelno sa Single Channel i Multi Channel dijelom.

Publicis Drum Award i Beat the Drum for Change DDB

Kao i svake godine, Young Drummers, kreativci mlađi od 30 godina mogu se do 10. rujna prijaviti za Publicis Drum Award. Najbolja ekipa, koja za samo tri dana napravi najbolju kampanju, dobit će priliku predstaviti je pred punom festivalskom dvoranom i nagradu od 5.000 eura, kao i jedinstveno mentorsko iskustvo od strane Publicis Grupe i mnogobrojne kontakte s mladim kreativcima iz cijele Europe.

Novo Off Drum natjecanje ove godine je Beat the Drum for Change. Golden Drum i mreža DDB pozivaju sve europske kreativce, mlađe od 30 godina, da do 16. rujna 2013. naprave plakat na temu „Make space for the girls“, kojim upozoravaju na nejednakost žena na vodećim mjestima u kreativnoj industriji. Najbolji plakat bit će nagrađen avionskom kartom, spavanjem i ulaznicom za The 3% Conference, 16.-17. listopada 2013., u San Franciscu, SAD.

Dodatne informacije na www.goldendrum.com ili  na borut.odlazek@goldendrum.com.

Autor:

Podijeli objavu
Prethodni članakSvijetli li u tami? Karizma, naime.
Sljedeći članakUmjetnost osobne promocije
Manjgura d.o.o. je agencija za odnose s javnošću koja pokriva sve vrste komunikacijskih usluga još od davne 1997. kada je pojam PR-a bio još daleka, nepoznata strana riječ. Radimo sve, od strateškog planiranja do stavljanja zareza u vaše tekstove. Posebno područje interesa tvrtke je krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici (neki ga nazivaju i spinom) i novi mediji. Kažu da se tu zaista dobro snalazimo. Inače, manjgura znači curica po dubrovački. Nezgrapnog imena, ali neodoljiva. Mane? Previše radi. Više možete pročitati na web stranici: manjgura.hr.