Pozivamo Vas na humanitarni događaj ‘Putevima osmijeha’, na izložbu i aukcijsku prodaju fotografija koja će se održati u Studiju Smijeha, Vlaška 92, u utorak 12. studenog s početkom u 18 sati.

Ovu tematsku prodajnu izložbu fotografija s putovanja organizira nekoliko udruga u suradnji s putničkom agencijom Jungle Tribe, u cilju prikupljanja sredstava za članove kluba Vjeverica (Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Grada Zagreba) kako bi otputovali u Beč za vrijeme Adventa.

Nakon prve faze projekta i fotografskog natječaja preko kojeg je prikupljeno preko 700 fotografija ljubitelja putovanja, među kojima su i fotografi amateri, ali i djela renomiranih hrvatskih fotografa, na izložbi će biti izložbeno pedesetak fotografija koje je izabrao stručni žiri.

Izložba će biti aukcijskog karaktera, a cijeli program će voditi komičari iz Studija Smijeha.

Pomozite nam da osmijeh koji vam na lice izmame vaše fotografije s putovanja ili osjećaj koji ste imali fotografirajući neki prekrasan pejzaž ili samo svakodnevnu situaciju u dalekom gradu, pružimo i onima koji nisu bili te sreće. Pomozite nam da odvedemo na putovanje ove posebne osobe velikog srca, koje će vam biti jako zahvalne.

Hvala Vam!

Organizatori natječaja i izložbe: Jungle Tribe, Studio Smijeha, Kulturni klub O’grada, Udruga Nasmijano pleme

Program izložbe:

18 sati
1. FRAME THE STREET – radionica ulične fotografije
Tema: Putovanja
voditelji: Zoran Kulušić Neral i Denis Dunaj

2. Brza škola djembea
voditelj: Sam Bushara, učitelj djembea

Prijave za radionicu fotografije i školu djembea na e-mail natjecaj.jungle@gmail.com najkasnije do 10. studenog 2013.

19 sati
– Otvaranje izložbe
– Nastup članova kluba Vjeverica sa Samom Busharom na djembeu
– Nastup skupine svirača zapadnoafričkih ritmova „Nenad Ukraden“

20 sati
– Početak aukcijskog dijela izložbe

 

———————————————————————————————————-

O udruzi:
Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Grada Zagreba osnovana je davne 1958. godine. Članovi Udruge većinom su osobe s mentalnom retardacijom, njihovi roditelji/skrbnici, ali i rođaci, prijatelji, stručnjaci i druge osobe koje sudjeluju ili žele sudjelovati u dobrobiti  osoba s mentalnom retardacijom.
U sklopu Udruge, 1985. godine osnovan je klub Vjeverica kao prvi izvaninstitucionalni oblik skrbi za odrasle osobe s mentalnom retardacijom s ciljem njihova okupljanja te organiziranog i osmišljenog provođenja slobodnog vremena.
Danas se aktivnosti kluba obogaćuju novim sadržajima temeljenima na najsuvremenijim spoznajama iz područja edukacijsko-rehabilitacijskih aktivnosti poput zvukoterapije „Moć Bubnjeva“,  koju s članovima udruge provodi učitelj djembi Sam Bushara.

Svi oni koji, nažalost, ne mogu doći na izložbu, mogu pomoći uplatom donacije na Udrugu za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Grada Zagreba.
(Zagreb, Petrovaradinska b.b., Zagrebačka banka d.d., žiro-račun: 2360000-1101573716
OIB: 09181055893, s naznakom ‘ Putevima osmijeha’ )

 

Voditelji tečaja fotografije:

DENIS DUNAJ aktivno se bavi fotografijom četiri godine, fokusiran je na portretnu, uličnu i dokumentarnu fotografiju, ali zapravo nema žanra na kojem nije radio u nekom trenutku. Sudjelovao je u nekoliko grupnih izložbi, a njegova prva samostalna izložba naziva Inner journey održana je u veljači 2013. u prostoru Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu. Fotografije su mu objavljivane u nekoliko domaćih izdanja foto časopisa, te u National Geographic Hrvatska  i na njihovom kalendaru za 2013. godinu. Trenutno radi na projektu radionice ulične fotografije Frame The Street sa Zoranom Kulušić-Neralom.

ZORAN KULUŠIĆ-NERAL fotografijom se bavi već dugi niz godina, no intenzivnije zadnjih šest godina. Crno-bijela ulična fotografija i ambijentalni portreti su ono što ga najviše zaokuplja. Član je Foto kluba Zagreb te Cro Art Photo kluba. Prvu samostalnu izložbu imao je 2012. u galeriji Modulor. Foto klub Zagreb proglasio je njegovu fotografiju THE MEN fotografijom godine 2012. Kolekcija MAKSIMIR osvojila je 3. mjesto u izboru za najkolekciju godine 2012. u izboru Foto kluba Zagreb. Krajem rujna 2013. s Denisom Dunajom pokrenuo je projekt radionice ulične fotografije FRAME THE STREET.

NENAD UKRADEN – skupina svirača zapadnoafričkih ritmova
1,2, 3…Nenad Ukraden! Na što ste prvo pomislili? Hehe, ne, njihovo muziciranje nema veze s Nedom Ukraden, ali smo sigurni da vas je njihovo ime nasmijalo i zaintrigiralo.
Oni su udaraljkaška skupina koja se okupila na tečaju zapadnoafričkih ritmova Nenada Kovačića (Afion, Antenat, Naš mali afro bend). Iza tog zanimljivog imena krije se skupina dobrih prijatelja kojima se taj tečaj toliko svidio da su počeli svirati i prije njega… pa poslije njega… pa prije i poslije njega.., dok nisu shvatili da im je bubanj u rukama skoro svaki dan. I tako već dvije godine. Sviraju na izvornim afričkim bubnjevima od kojih je većini najpoznatiji djembe bubanj, ali tu su ništa manje bitni sangban, kenkeni i dununba, bubnjevi koji u kombinaciji s djembeom stvaraju predivnu zvučnu poslasticu. Skupina broji do 15 članova koji, prema mogućnostima, nastupaju u promjenjivu sastavu.

 [google_map width=”600″ height=”450″ latitude=”45.81380″ longitude=”15.99235″ zoom=”16″ marker=’true’ controls=’true’ disabledoubleclickzoom=’true’ scrollwheel=’true’ dragable=’true’ maptype=”ROADMAP” ]