Puno sam puta pisao i naglašavao koliko su društvene mreže bitne za vaš posao i/ili vas osobno, ipak uvijek se nešto novo o starim trikovima može naučiti. Kako ništa u životu ne dolazi preko noći (koliko god bi mi to koji put priželjkivali), tako vam ni društveni uspjeh neće sam od sebe pasti u krilo. Iz tog razloga ovoga puta prenosimo infografiku jednogodišnjeg plana, razrađenog u male, sitne korake koji će vas dovesti do željenog cilja. Plan je razrađen po mjesecima, ali ne očajavajte, prilagodljiv je promjenama te ga se može početi provoditi u bilo koje doba godine.

Kako bi pomogli malim i srednjim poduzetnicima i tvrtkama u zastrašujućem zadatku prisutnosti na društvenim mrežama (bez da se itko osjeća preopterećenim), ekipa iz Intuita  napravila je infografiku „Put k društvenom uspjehu u 2013”.
Dvanaestomjesečni plan dijeli krajnji cilj na kvartale od kojih se svaki odnosi na određeni cilj:

  • Prvi kvartal: Napravite popis društvenih medija,
  • Drugi kvartal: Poradite na odnosima,
  • Treći kvartal: Integrirajte sve,
  • Četvrti kvartal: Pogled unazad, zatim unaprijed

U svakom kvartalu Intuit nudi ideje za pojedini mjesec koje će vam pomoći u postizanju zadanog cilja.

Na primjer, u prvom kvartalu sve se svodi na popis društvenih mreža, pa je tako siječanj zadužen za određivanje vaše društvene kondicije – spremnosti, u veljači preispitujete vaše društvene ciljeve, a ožujak vam služi da izmjerite uspješnost; broj pratitelja i fanova, posjećenost internetske stranice, koliko ste zastupljeni na društvenim platformama, koliko vas se spominje, dijeljenje društvenih razgovora te vaš društveni utjecaj.

Proučite cijelu infografiku.

Intuit_2013_SocialRoadMap-590x2269


Autor:Amorella Horvat; Foto/Izvor
Manjgura