PRVI POGLED NA FILM

„VISOKA MODNA NAPETOST“!

Novi film Filipa Šovagovića u Cineplexx kina  stiže u četvrtak, 28. studenog!

Izabrana domaća puvisoka modna napetostblika već ga je imala prilike vidjeti na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, a od četvrtka 28. studenog široka javnost ekskluzivno u Cineplexx kinima moći će vidjeti najnovije redateljsko ostvarenje Filipa Šovagovića – hvaljeni film „Visoka modna napetost“! U filmu su glavne uloge ostvarili Bojan Navojec, Goran Navojec, Marija Škaričić, Mijo Jurišić, Leon Lučev i mnogi drugi doajeni hrvatske kinematografije, a posebna je zanimljivost da se u jednoj od sporednih uloga pojavljuje bivši hrvatski Predsjednik Stjepan Mesić. Ovim putem predstavljamo vam kino najavu za film!

U ambijentu zabačenog jadranskog otoka, jednu obitelj polako rastače prestanak komunikacije. Pero (Goran Navojec), načelnik otočnog mjestašca Bura, jedini je član obitelji koji, više-manje, nema problema s komunikacijom. Obuzet je političkom misijom da njegovo selo dobije status mjesta i istovremeno rastrgan između problematične braće Čobija i Bubija (Bojan Navojec i Mijo Jurišić), bolesne majke (Ingeborg Appelt), ljubavnih jada (Marija Škaričić, Bojana Petrović) te obećavajućeg dolaska slavnog talijanskog kreatora (Petar Mišo Mihočević). Načelnik Pero ne može izdržati toliki pritisak, pa se njegov san o boljoj budućnosti pretvara u noćnu moru…

Ova komedija katastrofe na rubu je eksperimenta u gotovo svim segmentima filmskog stvaranja: od načina izlaganja radnje do glumačke podjele u kojoj brojne naturščike predvodi bivši predsjednik Stjepan Mesić. „Visoka modna napetost“ poziv je da dobro razmislite prije nego što s nekim prestanete razgovarati. Pogotovo na dalmatinskom otočiću.

Film „Visoka modna napetost“ redatelja Filipa Šovagovića u Cineplexx kina dolazi u četvrtak, 28. studenog!